CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6544|Reply: 79

[Tempatan] Pasangan Nigeria Buka Kedai Makanan Afrika Di Cheras Tarik Perhatian Netizen.Anda nak cuba?

[Copy link]
Post time 27-2-2024 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 27-2-2024 11:33 PM

Di salah sebuah medan selera yang terletak di tengah-tengah Cheras menawarkan rakyat Malaysia dengan rasa masakan yang baharu dari Afrika.




Dalam sebuah video TikTok/@bigthreekopitiam, gerai yang diusahakan oleh pasangan dari Nigeria yang telah menawarkan sesuatu yang unik kepada rakyat Malaysia.

Pasangan tersebut yang kini tular, memberi penerangan tentang perjalanan mereka dari Nigeria ke Malaysia dan bagaimana mereka membina perniagaan ini ditengah-tengah masyarakat tempatan.

Ia adalah peralihan yang mencabar,” kata pasangan itu, sambil menambah bahawa wujud tentangan awal dari masyarakat tempatan ditambah pula dengan kesan COVID-19.

Bagaimanapun, di tengah-tengah penolakan, Big Three Kopitiam menghulurkan bantuan dan mengalu-ngalukan pasangan ini menjual masakan mereka di dalam premisnya.

Masakan mereka pada mulanya menghadapi keraguan daripada pelanggan, namun tidak lama selepas itu beransur-ansur mendapat tarikan, dengan rebusan daging lembu yang berperisa dan sayur tumis yang lazat.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada Big Three Kopitiam atas layanan mereka, pasangan Nigeria itu menyatakan bahawa mereka sudah mula jatuh cinta dengan kebaikan yang dihulurkan oleh rakyat Malaysia.

SUMBER
TikTok

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku teringin je. Ai think African food is good. Teringin try Jollof rice (nasik tomato Afrika) dengan ayam masak merah deol (ntah hapa ke namanya).
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Medan selera tu kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat Taman konot ke?
Huhu
Kt tempt iols pung ada Afrika cuisine..namanya naija delights..
Entah mana lokasinya..iols nampak dalam grab..hahah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Diorang banyak guna Red Palm Oil...memang betul² diorang appreciate minyak Kelapa Sawit dalam setiap masakan diorg.

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 28-2-2024 12:01 AM
Kat Taman konot ke?
Huhu
Kt tempt iols pung ada Afrika cuisine..namanya naija delights..

Teringat pulak kakpam.


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-2-2024 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Pandai Cina ni berniaga dia sediakan barang dan tapak , bantu promotion lepastu ambil untung ikut percent je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia truly asia & africa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 08:19 AM | Show all posts
Edited by ChildrenOfBodom at 28-2-2024 08:21 AM

AFICA FOOD. eja salah grammar salah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:21 AM | Show all posts
Sedap ke chuols.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:23 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 27-2-2024 11:39 PM
Aku teringin je. Ai think African food is good. Teringin try Jollof rice (nasik tomato Afrika) denga ...

I penah baca african food paling sedap ethiopian’s. Lepas baca mmg teringin nak try
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:33 AM | Show all posts
ada orang share harga, mak aih, mahei nak mampos..

sup2 dorang jual tu jer rega dekat RM50...

kalau la halal pun, nampak tak menyelerakan langsung
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:34 AM | Show all posts
takut meols nak makan nigerian food....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
tgk si filla tu promote few dishes kat guinea mcm sedap je. makanan africa ni lebih krg je ke even lain2 negara??

iols afrika ni teringin sgt nak pergi utk tgk wildlife safari sana, tp runsing kot sampai2 nak mandi payah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 28-2-2024 12:08 AM
Teringat pulak kakpam.

Kahkah. I pon auto teringat laki hanis haizi gundu. So auto rasa kembang tekak tgk mknan aprika. Tgk mamat ni masak okra soup, mual tekak. Dah la menu dia mahal nk mampos. Ikan claim dari europe xde ikan tu dkt malaysia tp x sebut ikan apa. Mcm scammer jah. Xmkn nasi tp guna tepung gandum, claim kenyang 8jam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 08:40 AM | Show all posts
syamzana replied at 28-2-2024 08:36 AM
tgk si filla tu promote few dishes kat guinea mcm sedap je. makanan africa ni lebih krg je ke even l ...

adik meols last year kena kerja kat Africa, terus dia banned meols dari gi jalan2 Africa....flight dia ada transit kat Nairobi, Kenya...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:01 AM | Show all posts
jgn pengotor mcm india sudah..  demam tgk dorang punya penyediaan.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:05 AM | Show all posts
setakat ni blm ada keinginan nk merasa african food. tau jollof rice je sbb mufti menk sebut tu pun aku imejin agaknya cam nasik briyani
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg pemes mcm fufu eh ke apa nama tu mmg sedap ke?
Nampak kwan iols post kat socmed mkn menda alah tu dia kata sedap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.404842 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list