CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13496|Reply: 200

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 22-2-2024 08:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 22-2-2024 09:40 AM

KUALA LUMPUR: Berjaya Food Bhd (BFood) terjerumus ke dalam kerugian pada suku kedua berakhir 31 Disember 2023, dengan kerugian bersih sebanyak RM42.58 juta berbanding dengan keuntungan bersih RM35.49 juta pada suku sama setahun lalu.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, kumpulan itu berkata kerugian bersih terutamanya disebabkan oleh jualan lebih rendah dicatatkan dan kerugian sekali saja daripada pelupusan keseluruhan kepentingan ekuiti dalam Jollibean Foods Pte Ltd.

Sementara itu, pendapatan kumpulan merosot 38 peratus kepada RM182.55 juta daripada RM295.32 juta sebelumnya.

"Penurunan pendapatan kebanyakannya adalah disebabkan boikot berkaitan konflik di Asia Barat," kata Bfood.

Bagi tempoh enam bulan, kumpulan merekodkan kerugian bersih RM23.55 juta berbanding keuntungan bersih sebanyak RM70.18 juta, manakala pendapatan susut 20 peratus kepada RM461.09 juta daripada RM578.37 juta.

Mengenai prospek, lembaga pengarah berpandangan bahawa prestasi operasi BFood akan menunjukkan peningkatan bagi baki suku tahun kewangan berakhir 30 Jun 2024.

"Tambahan lagi, lembaga pengarah percaya bahawa prestasi operasi akan pulih dan meraih momentum, melihat situasi semasa sebagai bersifat jangka pendek dan menjangkakan kemajuan positif menuju ke hadapan," tambahnya.

-BERNAMA

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Vt punya kan.bankrap terus pun take.kroni tun kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nuart dah bagi banyak project baru kat vt.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 09:12 AM | Show all posts
monsterwife replied at 22-2-2024 08:56 AM
Vt punya kan.bankrap terus pun take.kroni tun kan

VT ni opportunist... dia bff Bangnon pun. BTW Starbucks rugi tp dia tetap kaya raya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
scottmatthe replied at 22-2-2024 09:38 AM
Ooh..Wow, penalty shooters 2 planning is so much work. I feel so overwhelmed.4..2..10 months ago, ra ...

Woo..Ni Komen forumner kat board gossip
Nape ko copy paste sini?
Fefeling translate english igt Aku tak tau?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 09:54 AM | Show all posts
Teruskan boikotttttt! Mekdi macam2 dorang promo murah set itu ini, buy 1 free 1 tetaplah iols teguhkan iman.. Alhamdulillah masih kuat iman, semoga makin kuat nak masuk ramadhan dah ni.. Umah palestine masih dibantai tanpa henti..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-2-2024 10:01 AM | Show all posts
Kopi dia dah tak sedap. Banyak susu. Mintak caramel macchiato triple shot pun tak rasa sgt kopi dia..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:08 AM | Show all posts
tak dapatlah kekrul ngan keknis ngan keksop sama kekchah naik bot atok VT lagi yek... ehehehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 22-2-2024 09:54 AM
Teruskan boikotttttt! Mekdi macam2 dorang promo murah set itu ini, buy 1 free 1 tetaplah iols teguhk ...

anak jiran kebuluran sebab mak ayah kena buang kerja rakyat malaysia boikot mekdi stabak tapi duk bela anak palestin

jawab la korang kat padang mahsyar esok
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:15 AM | Show all posts
_kelly replied at 22-2-2024 02:13 AM
anak jiran kebuluran sebab mak ayah kena buang kerja rakyat malaysia boikot mekdi stabak tapi duk  ...

Takde sape nak kebulur lah tak keje mekdi dgn setabak tu.. Pegi lah keje eco ke, diy ke, ninso ke banyak je keje kosong

Yg kebulur nak keje mekdi setabak tu sape suruh, ko keje tu ko ingat tak menjawab kat akhirat ke..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 22-2-2024 10:15 AM
Takde sape nak kebulur lah tak keje mekdi dgn setabak tu.. Pegi lah keje eco ke, diy ke, ninso ke  ...

sementara mak bapak bebudak2 jiran nak dapat kerja eco diy tu korang ada bagi anak2 dia makan ke..pandai je suruh orang keje eco diy tah2 ada keje kosong ke tak..tipikal acik gomen main porem kat opis, cukup bulan gaji masuk kan

jawab la korang kat padang mahsyar nanti
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Jadah minum kopi sampai 20 ringgit? Boleh dapat nasik ayam 2 pinggan. Yang minum stabak ni cuma bebudak kolej acah ngantuk pergi kuliah kengkononnya aje
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kroni2 saka2 tua ni biarlah menghadapi kehancuran
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:33 AM | Show all posts
alhamdulillah sempat merasa posperity burger
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:37 AM | Show all posts
makanan2 dr US ni memang banyak sampah, tiadak keperluan pun di Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 10:44 AM | Show all posts
VT ni kaya yakmat....

tapi boikot tu bukan pasal nk jatuhkan VT...pasal palestin...ingat tu...tujuan asal...VT ni hampir semua franchise dia yg bwk masuk...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 10:48 AM | Show all posts
terlalu mahal tak padan sama harga dah...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 11:07 AM | Show all posts
Edited by dewi_rina at 22-2-2024 03:09 AM
_kelly replied at 22-2-2024 02:19 AM
sementara mak bapak bebudak2 jiran nak dapat kerja eco diy tu korang ada bagi anak2 dia makan ke.. ...

ada banyak je keje kosong, diy seluruh malaysia tgh cari staff tak cukup staff.. banyak alasan, lol iols bukan staff gomen

ko panas ni ko manager setabak mekdi ke.. sikit2 jawab kat akhirat, tu jela template dia.. merangkak kat akhirat, jawab kat akhirat..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by emera at 22-2-2024 11:13 AM
_kelly replied at 22-2-2024 10:13 AM
anak jiran kebuluran sebab mak ayah kena buang kerja rakyat malaysia boikot mekdi stabak tapi duk  ...


Kaann?? Aku pikir anak beranak pekerja tu je. Dah keluar luahan rasa bini2. Laki baru naik jd supervisor, baru nk rasa selesa skit, tiba2 tak boleh dtg keje. Anak kecik2 lg. Bukan sorg ye. Org melayu kata, kera dihutan disusukan. Sama jugakla bab sedekah. Utamakan sedara mara org keliling dulu. Baru bg hat yg jauh2 ni. Bab filistin, semua org sedih. Aku byk boikot brg filistin tp yg mana org kita ramai keje, aku ttp pegi beli tp x serancak dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nazurah replied at 22-2-2024 09:12 AM
VT ni opportunist... dia bff Bangnon pun. BTW Starbucks rugi tp dia tetap kaya raya...

Dah up
Share partner number one person in msia sekarang
Makin kencang dpt projek. Apadahal starbak rugi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.418722 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list