CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 59126|Reply: 84

“Jangan Jadi Anak Derhaka Kahwin Senyap-Senyap Ya, Satu Sen Hartaku Tak Akan Dapat’ - A.Aida Nasihat Anaknya

  [Copy link]
Post time 9-2-2024 06:05 PM | Show all posts |Read mode




“Jangan jadi anak derhaka dan kahwin senyap-senyap ya. Nanti satu sen hartaku tak akan dapat”.


Demikian peringatan tegas penerbit popular, Datuk A. Aida terhadap anak keduanya, Wan Azevanatassha, 22, yang kini sedang melanjutkan pengajian di Victoria University, Melbourne, Australia agar tidak melakukan perbuatan yang membelakangi keluarga.


Menerusi hantaran yang dimuat naik Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang dalam Instagramnya, pemilik rumah produksi A. Aida Production itu berkongsi sekeping foto gadis itu ketika berada di hadapan universiti yang turut disertakan doa dan harapannya sebagai seorang ibu.


“Tak terucap penat lelah dan susah payah ibu membesarkan anak. Apa sahaja kemahuan, ibu akan cuba penuhi.


“Sebagai balasan, belajarlah rajin-rajin dan jangan sia-siakan peluang yang ada. Semoga kau berjaya wahai anakku,” tulis Aida.


  



Pada masa sama, ibu tunggal kepada tiga orang cahaya mata itu, secara berseloroh sempat menitipkan harapan agar anaknya dipertemukan jodoh dengan lelaki bermata biru (mat saleh) ketika berada di Australia.


Namun, Aida turut mengingatkan gadis itu supaya memberitahunya terlebih dahulu untuk mendapatkan restunya jika mahu berkahwin atau anaknya tidak akan mendapat sesen pun daripada hartanya.


“Semoga jumpa jodoh dengan ‘mata biru’. Tapi nak kahwin, cakap (beritahu). Mesti dapat restu,” tegas Aida.


  



Kata-kata dan nasihat yang dititipkan penerbit berudia 54 tahun itu, sekali gus menarik perhatian pengikutnya dalam Instagram, apabila turut mendoakan agar Wan Azevanatassha berjaya dan mendengar cakap ibunya.


“Ingatlah mama susah-susah beranak. Tak minta balas budi, cuma jaga diri,” pesan seorang pengguna Instagram.


“Semoga dapat jodoh yang terbaik. Amin,” kata seorang netizen.


“Cantik anak Datuk. Semoga mendapat jodoh yang baik dan dipermudahkan segalanya,” ucap seorang lagi pengguna Instagram.


Bagaimanapun, terdapat segelintir pengikutnya dalam Instagram menyelar tindakan Aida, apabila merasakan nasihat yang dititipkan wanita itu terhadap anaknya, seolah-olah berbaur sindiran terhadap isu ‘kahwin rahsia’ anak kepada pelakon, Norman Hakim dan Abby Abadi iaitu Marissa yang hangat diperkatakan sekarang.


“Jangan perli sangat. Apa yang diungkap hari ini, boleh jadi kenyataan. Banyak yang terasa hati,” tegur seorang pengikutnya.


“Setiap manusia ujian mereka berbeza. Apa yang terjadi di sekeliling kita, jadikan iktibar dan bukannya konten. Dunia ini berputar. Hari ini Allah SWT jaga aib kita, esok lusa?” kata seorang lagi pengikutnya.


Sekadar info, Wan Azevanatassha merupakan anak kedua Aida hasil perkahwinannya dengan vokalis kumpulan Spring, Ameng pada 1994, namun bercerai pada 2003. Aida dan Ameng memiliki seorang lagi anak iaitu Wan Az Aleesa, 27 tahun.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
X yah la nk sindir2 org...esok2 anak kita kena..pesanan untuk diri aku juga
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu anak Aming ke? Iras sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang bolah lah nak sound anak... Tp if anak buat jugak... Nasib laaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank dgr tak dpt hrta kemudian hari tntu menurut
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik anak2 dgn ameng. Yg sulung tu muka ameng banyak, yg kedua ni muka nek zaidah banyak. Yg kedua ni gak tak silap suara sedap gak kalau nyanyi
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2024 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka sama dgn omaknya. Untung ada anak2 yg pentingkan pelajaran. Omaknya pun berduit, nak belajar mana pun no problem.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa semua mak mak terluka dengan perangai marissa. Cantikkkkkk budaknya. Sekali kawin dgn pemandu grab laki orang. Semua mak pun akan terluka. Aku pun sampai sound anak aku benda sama. Tapi taklah sound depan orang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mata biru nak ke dkt anak kau? ntah2, apek je yg nak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Diri sendiri pun x betul
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang semua mak2 takot terjadi kat anak2 dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
missHaidiD replied at 9-2-2024 06:41 PM
Ank dgr tak dpt hrta kemudian hari tntu menurut

Terkena anak x heran dgn harta, acane?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Maknya bnyk pengalaman juga dalam kawin2 ni. Aritu kawin laki muda (pelakon) punye dok sweet2 last2 laki muda tu diam2 sakau duit dalam akaun dia.

Nak yg mata biru?Ape ikan bilis mate biru ke

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:39 PM | Show all posts
Amboi harta mak banyak lepas kawan polis. Sebelum tu harta mak banyak mana? Tanya jeww…

Sheol kalau bercakap pekat sangat bunyik ganu walau dah kontrol banyak nak kecek key elll
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Yaya04 replied at 9-2-2024 08:34 PM
Maknya bnyk pengalaman juga dalam kawin2 ni. Aritu kawin laki muda (pelakon) punye dok sweet2 last2  ...

anak dah tahu byk sejarah mak pasal kejar batang , lagi mau berkokok kat public diam2 sudah laaaa... tak ambik iktibar dah kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Marissa tu bakalan dapat anak ramai nanti kena la tu. done mengata
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
As parents, semua risau dgn peel ank2
Kalau dah didik elok2, takat boleh nasihat, guide, dgn doa byk2 je la
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:29 PM | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2024 06:36 PM
X yah la nk sindir2 org...esok2 anak kita kena..pesanan untuk diri aku juga

Ikr? Mluat tngok org cmni, konon komen cmni spya dpt bnyk Likes, nnti trkena kat diri sndri, trsungkur
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:32 PM | Show all posts
Yaya04 replied at 9-2-2024 08:34 PM
Maknya bnyk pengalaman juga dalam kawin2 ni. Aritu kawin laki muda (pelakon) punye dok sweet2 last2  ...

Dlu smpat khwin dgn laki muda ada 6 packs
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
as a parent yg ada anak remaja 22thn..iols tak berani nak mendongak ke langit takut kang termakan apa yg kita cakap..doa byk2 mintak dilindungi di jauh kan dari yg tak sepatutnya,.kadang2 apa yg jadi sbb peringatan tuhan dgn apa yg kita cakap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 04:48 AM GMT+8 , Processed in 0.065255 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list