CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7060|Reply: 17

Nak Buka Company Untuk Service Search Engine Optimization (SEO)

[Copy link]
Post time 24-2-2011 05:59 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by aPeS at 12-3-2011 11:57

Salam,

Aku sebenarnya ada satu idea business ni. Au terfikir nak buka company SEO (Search Engine optimization) dan target market aku adalah company-company offline kat luar sana atau orang-orang yang berniaga barang-barang fizikal secara online.

SEO ni adalah macam bantu company-company ni untuk rankkan site diorang di search engine atau dalam bahasa mudah adalah marketing secara online.

So, aku nak tanya pendapat korang semua, agak-agak business macam ni berpontensi tak dan agak-agak company-company offline kat luar sana sanggup tak spend duit untuk service SEO ni. Harap adalah orang yang sudi komen sikit ye..

Tq..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2011 09:17 AM | Show all posts
Salam,

Aku sebenarnya ada satu idea business ni. Au terfikir nak buka company SEO (Search Engine  ...
aPeS Post at 24-2-2011 17:59



berape ko caj? aku minat nak buat SEO
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:00 AM | Show all posts
Sudah ada beberapa company buat SEO. One of them office kat Phileo Damansara. Charges mereka boleh tahan mahal jugaklah. Tetapi nothing is free. Macam kalau pakai Google Adsense, setakat kau bid RM0.50 per click, belum tentu lagi kau boleh keluar kat first page. Dalam sehari pon kalau nak sedap kena lah jugak spend budget dalam RM10 at least. Aku bukan lah pakar dalam SEO dan aku pon mahu belajar jugak at the same time. TETAPI BAGI USAHAWAN FULL TIME, MEREKA TIADA MASA NAK URUSKAN SEO NIH. So inilah peluang kepada pakar SEO nak buat service (aku tak tulis nak buat duit, sebab tak elok cakap mcm ni. Kita cakap nak buat service, bunyinya elok dan proffesional).

Untuk buat SEO ni kau perlu lah buat pakej untuk ditawarkan kepada pelanggan. Letak harga elok2. Barulah customer puas hati. Dan berikanlah jaminan 'money back guarantee' jika tiada improvement.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2011 01:04 PM | Show all posts
berape ko caj? aku minat nak buat SEO
JebatRR Post at 26-2-2011 09:17



Aku baru dalam perancangan lagi bos n pakej ni pun tak banyak lagi.. Baru ade 1 pakej aje n RM50.. kalau ade sambutan, baru ingat nak open macam pilihan..

Pakej RM 50
7000 forum profile backlinks
3000 authority site+directory baclinks
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 01:34 PM | Show all posts
berminat bro..nanti email details..  email kat hafiz@nusantaraempire.com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2011 11:45 AM | Show all posts
berminat bro..nanti email details..  email kat
JebatRR Post at 27-2-2011 13:34



Tq bro sebab berminat.. Saya dah emailkan details ke email bro pasal service ni.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-2-2011 12:24 PM | Show all posts
Berminat gak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2011 04:48 PM | Show all posts
Berminat gak
tehbunga Post at 28-2-2011 12:24



Check PM bos, saya dah send details pasal service ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-3-2011 04:37 PM | Show all posts
Salam,

Saya masih perlukan pandangan anda pasal bisnes ni so diharapkan anda dapat beri sedikit idea atau pandanganlah ye..

Tq..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2011 01:46 AM | Show all posts
rekemen kengkawan guna servis TT ..mmg terbaaekk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2011 11:22 AM | Show all posts
rekemen kengkawan guna servis TT ..mmg terbaaekk
JebatRR Post at 12-3-2011 01:46



Thanks bro Jebat.. Kalau bro ade company atau member nak guna service SEO, boleh cuba recommendkan service saya dan saya akan tawarkan lagi banyak pakej dan pelbagai lagi kaedah nak build backlinks..
Tq..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2011 07:51 PM | Show all posts
SEO amat penting kalau buat bisnes online....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2011 09:25 PM | Show all posts
SEO amat penting kalau buat bisnes online....
purpler Post at 12-3-2011 19:51


A'ah, betul tu bos.. Kalau buat bisnes online, SEO paling penting sekali dan sekarang ni banyak dah company2 yang ada site masing-masing, so yang buat bisnes secara offline pun turut mula sedar pasal SEO ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2011 01:36 AM | Show all posts
Post Last Edit by aPeS at 20-4-2011 01:37

Aku upkan baliklah thread ni coz aku sekarang ni betul-betul serius nak setup company yang mana akan offer service SEO ni..

So, kalau boleh nak dapatkan pandangan dari you all pasal macam mana nak dapatkan client untuk guna service SEO ni.. Kiranya macam mana nak marketkan service SEO ni kat usahawan2 kat luar sana tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 10:19 AM | Show all posts
Reply 14# aPeS

Bagi pandangan saye ler, aPes kena approach sendirik peniaga2 offline ni dan kena brief jugak pasal servis yang awak offer, sebab tak semua peniaga offline tahu pasal benda2 ni, lain la kalau peniaga online.

Ataupun boleh iklankan dalam suratkhabar, majalah...just my opinion..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 08:17 PM | Show all posts
aPes...aku nak belajar SEO ni ngan hang ni..boleh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2011 10:14 PM | Show all posts
Reply 9# aPeS


Mia pun berminat sila hantar details eh ke lara99adz@yahoo.com
ps : ikut hati awak , klu awak rasa buat ni bagus utk awak then shoot! buat yg terbaik k.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 03:00 PM | Show all posts
Edited by zoewillam at 13-12-2021 03:01 PM

SEO is the core part of digital marketing and every business needs an SEO agency to handle its online presence.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 03:40 AM GMT+8 , Processed in 0.068367 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list