CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 8509|Reply: 61

Zainalabidin mengaku buat 'botox' demi penampilan, kulit tegang

  [Copy link]
Post time 11-12-2023 10:14 AM | Show all posts |Read mode


Kuala Lumpur : Penyanyi veteran, Datuk Zainalabidin berkongsi mengenai rawatan 'botox' yang digunakannya bagi memastikan keadaan kulit sentiasa nampak sihat dan tegang.


Zainal, 64, berkata, sebagai penghibur, dia perlu menitikberatkan mengenai penampilan diri.


"Sebagai seorang penghibur, beginilah kehidupan saya, di mana, saya berdepan dengan orang ramai dan selalunya, 'close up'. Ditambah pula dengan kualiti kamera sekarang yang berkualiti tinggi, jadi, memang nampak segala kedutan.


"Jadi, bagi memastikan penampilan saya sihat, ia harus diperbaiki dan dirawat dengan sebaiknya. Tapi, sebenarnya, saya tak malu untuk katakan saya buat 'botox'. Tapi, bukan 'filler'.


"Ini adalah demi mendapatkan kulit yang sekata, segar dan sihat. Selagi saya sihat, selagi itu saya masih boleh beraksi di atas pentas," katanya kepada Harian Metro.


Ditanya mengenai sama ada dia terbuka untuk melakukan prosedur tarik benang untuk menegangkan bahagian leher, Zainal berkata, dia akan melakukannya sekiranya perlu.


"Kesihatan tak boleh dibeli, tapi kita kena berusaha mendapatkannya.


"Botox ini, masih lagi baru-baru ini (digunakan). Apabila saya pergi berjumpa dengan pihak Idealyst, mereka maklumkan mengenai keadaan kulit saya yang berkedut terutamanya, bila saya senyum.


"Bahagian leher saya pula, dah mula nampak macam ayam belanda. Jadi, ia tak elok sekiranya ada gambar atau visual 'close up'.


"Jadi, bagi menghindari masalah itu, saya kena rawat. Tapi, saya belum buat prosedur tarik benang. Mungkin di masa akan datang, saya akan buat sekiranya perlu," katanya.


Zainal juga menyarankan agar mereka yang ingin melakukan rawatan wajah supaya merujuk kepada klinik atau pengamal perubatan bertauliah untuk keselamatan.


"Ia adalah untuk karier saya sebab saya nak bertahan lebih lama. Mereka yang muda, masih muda dan cantik. Jadi, saya nak penampilan saya nampak sihat.


"Bukanlah jenis yang bengkak sana sini. Jadi, janganlah dibuat keterlaluan. Pergi kepada doktor yang bertauliah dan bukan pusat kecantikan yang tidak bertauliah kerana tak selamat," katanya.


Terdahulu, Zainal ditemui pada acara Minum Petang bersama Datuk Zainalabidin anjuran Idealyst Clinic yang berlangsung di Bangsar.  




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2023 10:37 AM | Show all posts
bukan filler much better than botox ke?
apa2 jer laa.. tp tetap kepam
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepesen jer muka2 yg botox. Ketat nak senyum pun nampak struggle.
Byk lagi teknik lain yg outcome lebih natural kan? Siapkn duit je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 11:02 AM | Show all posts
makin tua,makin merapu si jantan nih
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 11:37 AM | Show all posts
Haha baru malam tadi iols kata "org tua ni helok jugak for someone in their mid 60s"
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 11:57 AM | Show all posts
Dah buat tu senyap2 je la..kan dan mengundang kecaman..ha..ha...ke sebab free, so terpaksa kena promote?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-12-2023 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Terung tetap kecut
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pulak yg sakit tegang muka tgk pakcik ni senyum. macam nak terkoyak je muka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2023 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Euwwwww....brp lama botox ko boleh tahan nk melawan kuasa tuhan pokcik
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 02:33 PM | Show all posts
Aku selalu confuse dia org semenanjung ke borneo? Yg orang suku penan tu siapa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
memula heran apsal x kedut sgt & bila senyum nampak mcm keras kejung..rupanya acik jenal berbotox..tak lama acik jenal bleh geng kak nita muka cekang berkat air sembahyang
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
riyadhK replied at 11-12-2023 12:41 PM
Terung tetap kecut

Mana ko tahu..

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 02:42 PM | Show all posts
berbotox pun tetap nampak beshe beshe
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 03:01 PM | Show all posts
selama ni duk cari kt mana yang sama muka dia dgn timor Gabriel..tp mmg ada lah rupa bapak dan anak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
riyadhK replied at 11-12-2023 12:41 PM
Terung tetap kecut

Jahak ko hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 03:10 PM | Show all posts
lasagna replied at 11-12-2023 10:37 AM
bukan filler much better than botox ke?
apa2 jer laa.. tp tetap kepam

I have to say filler is the best..hari 1st je rasa cam janggal tapi i da masuk 5 bulan eye bag filler alhamdulillah ok je smpai skang..takde side effect

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2023 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Puffy gitew. Semua dah tak ori tak pure....tak hijauuuu....haha6
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
jihyomelly replied at 11-12-2023 02:39 PM
memula heran apsal x kedut sgt & bila senyum nampak mcm keras kejung..rupanya acik jenal berbotox..t ...

Mcm pipi aisyawara rai sekarang
.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 11-12-2023 10:47 AM
Sepesen jer muka2 yg botox. Ketat nak senyum pun nampak struggle.
Byk lagi teknik lain yg outcome le ...

He should just stick to daily facial massages buat sendiri jgn malas. Skin care routine. Badan tu work out indoor or outdoor. Lap swimming dpt strong lungs suara pun maintain. Badan cantik .. natural aging ....my recommendations je
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 03:45 PM | Show all posts
mamajawie replied at 11-12-2023 03:10 PM
I have to say filler is the best..hari 1st je rasa cam janggal tapi i da masuk 5 bulan eye bag fil ...

exactly.. filler is much better..
botox ni urmm byk dah bukti2 gone wrong kan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 02:18 AM GMT+8 , Processed in 0.065396 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list