CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14509|Reply: 12

[Tempatan] Malaysia terima kedatangan pelancong asing teramai di Asean

  [Copy link]
Post time 10-12-2023 10:16 AM | Show all posts |Read mode


PETALING JAYA – Malaysia menjadi negara paling tinggi kedatangan pelancong asing di Asia Tenggara apabila mencatatkan kedatangan seramai 26 juta pelancong pada tahun ini bermula Januari sehingga November lalu.
Jumlah kedatangan tersebut sekali gus meletakkan Malaysia berada di tangga pertama dalam kalangan negara Asean mendapat kedatangan pelancong asing teramai.
Menurut statistik yang dikeluarkan Asean Skyline hari ini, Thailand pula berada di tangga kedua di Asean apabila mencatatkan kehadiran pelancong asing seramai 24.6 juta dalam tempoh yang sama.
Manakala, Singapura pula berada di tangga ke tiga apabila mencatatkan kehadiran seramai 11.3 juta pelancong asing bagi tempoh dari Januari sehingga November 2023.
Indonesia yang mempunyai keluasan paling besar di Asean hanya berada di tangga ke kelima di belakang Vietnam dengan kehadiran 9.9 juta pelancong asing dalam tempoh yang sama.
Dalam pada itu, Myanmar berada di tangga paling bawah dalam kalangan negara Asean apabila hanya mencatatkan 751,000 kedatangan pelancong asing tahun ini. – KOSMO! ONLINE.






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2023 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb currency!!! Masyuk dorg dtg cni.. buat konten bodow makan bege ramly views ratus ribu... giteww je dia gunakan ummah Msia ni.. wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada berita baik pasal negara, gembira la...Biarlah turis2 tu buat content pun. Yang penting dia bawak masuk duit dalam negara kita.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelancong asing tu termasuk rohingya, indon, bangla, nepal, paki, chinadoll etc yang masuk tanpa izin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 11:32 AM | Show all posts
china india yg meramaikan..betul tak?  sbb sini ada ummah sedara mara family segala
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Binodino replied at 10-12-2023 11:28 AM
Pelancong asing tu termasuk rohingya, indon, bangla, nepal, paki, chinadoll etc yang masuk tanpa izi ...

Depa masuk, tp tak keluar2
Pastu asimilasi dgn local people .lama2 join umno pkr pn bagai..pastu mengaku melayu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-12-2023 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk tp xkluaq tu jd masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 10-12-2023 11:36 AM
Depa masuk, tp tak keluar2
Pastu asimilasi dgn local people .lama2 join umno pkr pn bagai..pastu m ...

So data kena beriringan dgn data pelancong keluar pulak la kan??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2023 12:49 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 10-12-2023 11:36 AM
Depa masuk, tp tak keluar2
Pastu asimilasi dgn local people .lama2 join umno pkr pn bagai..pastu m ...

Bukankah itu yang Maalaysia inginkan selama ini ?   Nak tambah populasi Malaysia hingga 70 juta di tahun 2030 nanti ..

Olek kerana itu ... kedatangan "turis" yang beragama islam  atau berasal dari negara islam amat dialu-alukan agar majority populasi melayu tetap kekal ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
virgocircus replied at 10-12-2023 10:32 AM
Sbb currency!!! Masyuk dorg dtg cni.. buat konten bodow makan bege ramly views ratus ribu... giteww  ...

melayu2 bodoh yg pi tgk bidio mat salleh mkn burger ramly, pdhal dieorg buat content buat duit, puji2 sket kagum dgn msia semue ummah cair tekan like n subscribe. off record je video tu matsalleh2 tu kehek2 buang dlm parit je burger ramly tuhh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 10-12-2023 12:49 PM
Bukankah itu yang Maalaysia inginkan selama ini ?   Nak tambah populasi Malaysia hingga 70 juta di  ...

tolong tolong ada PATI INDON kt forum...tangkap dia..imigresen tolong tangkap PATI indon ni semua....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 04:38 PM | Show all posts
Singaporean ulang-alik JB beli sayur kira tourist juga ka kira pendatang ja?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah, this is unexpected! Selama ni asik dengar kritikan netizen dan friends of pembangkang kata thailand lagi ramai tourists sbb itu la, ini la bla bla bla, bila keluar data, boom!! Mana pergi semua orang, masuk gua masing2, yeeee

Tu laaa....jangan burukkan negara sendiri, kondem macam2, benci raja, benci pemimpin, benci ahlul bait, masing2 takde sifat patriotik, ikut sapa ntah benci kat negara tumpah darah sendiri....senang la nanti keje dajal nak tarik jadik followers dia kalau peel mcm ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-3-2024 01:06 PM GMT+8 , Processed in 0.074601 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list