CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 28895|Reply: 12

[Dunia] Nenek pintas lagu krismas Mariah Carey, menduduki carta teratas

  [Copy link]
Post time 9-12-2023 11:33 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 10-12-2023 01:21 PM

CNN

Ratu Hari Natal tidak mempunyai masalah untuk menghadiahkan bunga kepada bintang lain.

Mariah Carey turut meraikan kejayaan lagu klasik Brenda Lee, "Rockin' Around the Christmas Tree" yang telah menduduki carta teratas Billboard Hot 100, 65 tahun selepas lagu dikeluarkan.

Lee menyiarkan foto pada cerita Instagramnya tentang bunga yang dihantar Carey kepadanya, bersama-sama dengan kad yang berbunyi: “Cik Brenda yang saya dihormati, tahniah atas No. 1 kejayaan bersejarah anda.

Selamat menyambut Hari Natal. Sayang, Mariah.”

Lee menulis pada foto itu: “Terima kasih atas nota yang manis itu, @mariahcarey! Saya juga mengucapkan selamat menyambut Hari Natal yang meriah!” dan menyertakan audio lagu hit Carey, "All I Want For Christmas Is You."

Lagu Carey telah mengungguli carta untuk musim cuti sejak empat tahun, diikuti rapat dengan lagu Lee di No. 2 di belakangnya, menurut Billboard.

Lee hanya berusia 13 tahun ketika dia merakam "Rockin' Around the Christmas Tree" dan mula mendapat perhatian pada tahun 1958.

Semenjak itu, lagu ini menjadi tunjang utama untuk musim perayaan dan menjadi hit yang utama.

"Saya gembira untuk semua orang yang bekerja keras bagi menjayakannya kerana dunia hari ini segala-galanya bergerak dengan pantas," kata Lee kepada Billboard apabila lagu ini mencapai posisi no. 1.

"Saya ingin memberitahu anda: Label sayalah yang menjadi nadi penggerak kejayaan ini"

Lagu Carey menduduki No. 2 di belakang Lee.

Lagu-lagu perayaan yang lain turut berada dalam senarai 10 kedudukan, termasuk "Jingle Bell Rock" Bobby Helms, "Last Christmas" Burl Ives "A Holly Jolly Christmas" karya Wham! dan "It's the Most Wonderful Time of the Year" karya Andy Williams. .”

https://www.cnn.com/2023/12/08/


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-12-2023 12:26 AM | Show all posts
Nenek masih berbisa!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu Xmas ji mcm lagu raya gakla...yg lama2 jugak best. Evergreen giteww
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
JoyahMengayah replied at 10-12-2023 12:26 AM
Nenek masih berbisa!

Suara dia dari umo 13 until now tak berubah ka?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 04:01 AM | Show all posts
acik JLo tersenyum sinis kat kakyah gittew
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 11:31 PM | Show all posts

..Hallelujah!..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-12-2023 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 10-12-2023 04:01 AM
acik JLo tersenyum sinis kat kakyah gittew

I don't know her.

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
I love Mariah Carey
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2023 03:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Best suka dengar both song..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu ni sedap
Tapi Lagu Mariah tu still menggamit memori kekanak iols ...sebab kat sopink mall n tv mmg merata Lagu Mariah Ni dari iols kecik
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 11:32 AM | Show all posts
tatap maeah is xmas
xmas is mareah
sejak iols belum baligh lg
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 12:13 AM | Show all posts
best dari lagu/MV kak yah
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 09:16 AM | Show all posts
hyie replied at 10-12-2023 04:01 AM
acik JLo tersenyum sinis kat kakyah gittew

tapi kahYah kata dia tak kenai JLo tu... how?

lagu xmas ceria-ceria belaka...
lagu raya sedih mendayu-dayu...
"Bila tiba hari Raya
Semua insan bergembira
Tetapi bagiku hanya kesedihan"

halah halah~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 02:04 AM GMT+8 , Processed in 0.273835 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list