CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 11861|Reply: 20

[Tempatan] Bezza tewaskan Myvi, gelaran baharu 'Raja Di Jalan Raya Malaysia 2023'

  [Copy link]
Post time 9-12-2023 07:50 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 10-12-2023 02:35 AM

Data terkini daripada data.gov, portal Data Terbuka Sektor Awam Malaysia mendedahkan bahawa Perodua Bezza adalah kereta terlaris di Malaysia untuk tahun 2023.

Data tahun ini menunjukkan perubahan dalam keutamaan pengguna dimana Bezza telah mengatasi Myvi.

Senarai 10 teratas untuk 2023 didominasi oleh jenama tempatan, dengan model Perodua dan Proton memperoleh tujuh daripada sepuluh tempat.

Kedudukannya adalah seperti berikut:

Perodua Bezza – 56,735
Perodua Myvi – 45,014
Perodua Axia – 44,722
Proton Saga – 44,696
Perodua Alza – 23,390
Perodua Ativa – 22,453
Proton X50 – 22,294
Honda City – 18,647
Toyota Hilux – 17,148
Proton Persona – 16,555

Perlu diperhatikan bahawa Honda City, yang berada di tempat kelima pada 2022 dengan 45,369 pendaftaran, telah jatuh ke kedudukan kelapan pada 2023.

Sementara itu, Toyota Vios yang berada dalam 10 teratas pada 2022 telah digantikan dengan Proton Persona pada 2023.

Data yang disediakan oleh data.gov menawarkan pandangan berharga tentang arah aliran pasaran automotif di Malaysia, mencerminkan pilihan pengguna Malaysia yang semakin berkembang.

Peralihan kedudukan dan penguasaan jenama tempatan menekankan sifat dinamik industri automotif di negara ini.

https://weirdkaya.com/perodua-bezza-is-the-best-selling-car-in-msia-for-2023-so-far-myvi-ranked-2nd/



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat proton king di malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Myvi senang nak parking..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Proton x50 yg lg mahal lebih laku dr honda city
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2023 09:21 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
X de sapa minat vios ehhhh.....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-12-2023 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
iyelah 4 kereta teratas tu pilihan ramai yg kurang mampu atau yg mampu tp utk kereta kedua.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
X50 kereta xguna
Sape beli pasti menyesal
Baik angkat ativa atau city
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_white replied at 9-12-2023 02:44 PM
X50 kereta xguna
Sape beli pasti menyesal
Baik angkat ativa atau city

Knp pula tu?...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku teringin ativa itam.
Sedang2, tinggi, smart.
Tp aku malas dah nk tambah hutang.
Keta lama dah abis bayo. Lega rasa.
Tp selalu jgk la masuk keluo workshop
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh....
Ingatkan Bezza dinobat jadi King of The Road selepas kes kejar mengejar dengan kereta²  polis kelmarin...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 06:17 PM | Show all posts
telracs replied at 9-12-2023 06:11 PM
Oh....
Ingatkan Bezza dinobat jadi King of The Road selepas kes kejar mengejar dengan kereta²  poli ...





Ni wira pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bezza praktikal dari segi value for money..space luas n maintenance pun tak menyakitkan hati sangat..kalau nak kepuasan memandu memang bezza paling out..zaman skrg ekonomi x menentu ni org perlukan kenderaan yg masuk dlm keta then start n go..perbandingan den pakai proton dulu n perodua skrg ni..walau proton lebih sedap bawak tapi banding 5 tahun pertama owned proton dgn perodua ni memang perodua ni jauh bezanya peace of mind .pakai proton dulu kadang risau tiba2 la x mau start..ni perodua kalau x mau start paling2 battery jer kong..padahal maintenance servis sama jer ikut yg kena recommend kan
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 10:04 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 9-12-2023 08:53 AM
Proton x50 yg lg mahal lebih laku dr honda city

Harga produk yg asas teknologi dari china lebih murah dari jepun. Skrg nie ramai compare omoda 5 vs hrv. Omoda semua ada dan lg murah dari hrv. hrv camera 360 darjah pun xde.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 12:41 AM | Show all posts
Congratssssssss
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2023 02:17 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 9-12-2023 12:50 AM
Myvi senang nak parking..

myvi skrg ni kecik sama mcm axia dah

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Vellfire replied at 12-12-2023 02:17 AM
myvi skrg ni kecik sama mcm axia dah

Ka axia yg besaq mcm maibi?
Axia takde specs mcm maibi rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2023 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 9-12-2023 08:54 AM
Knp pula tu?...

Biasa lah kereta proton
Walaupum X50 ni dh jd kereta China tetap ada masalah

ada yg baru guna dh ada masalah dgn air cond .dh hantar service centre masalah lain pulak timbul
Nk tunggu spare part pun ada sampai sebulan
Gasak mekanik pun mekanik xtahu dh nk jawab apa
Gitteww lahh rintihan pengguna x50


Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2023 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni apa pulak.. king kong ke..

Tapi bejja ni kebanyakan memang laju mendezup pun..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 09:42 AM GMT+8 , Processed in 0.075599 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list