CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 26695|Reply: 26

[Dunia] Angelina Jolie Nekad Jadi Orang Kemboja Kerana Masyarakat Amerika Berfikiran Sempit Dan Toksik

  [Copy link]
Post time 9-12-2023 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 9-12-2023 12:14 AM

Angelina Jolie sudah merancang untuk berhenti berlakon dan meluangkan masa pada hari tuanya di Kemboja berbanding Amerika Syarikat.



Dalam temu bual dengan WSJ baru-baru ini, pelakon Angelina Jolie berusia 48 tahun mendedahkan rancangannya untuk berpindah dari Hollywood dan menetap di rumahnya di Kemboja.

Membesar dalam keluarga pelakon, dengan ibu bapa Jon Voight dan Marcheline Bertand, Jolie mendakwa dia tidak pernah kagum dengan glamor Hollywood.

Dia menyifatkan ia sebagai tempat yang tidak sihat dan penuh dengan kepalsuan. Dia tidak sangka kisah peribadinya dikongsi dengan sewenang wenang oleh masyarakat yang sangat toksik di Amerika Syarikat terutamanya di Hollywood itu sendiri.

Menurutnya Hollywood bukan tempat terbaik untuk membesarkan anak anak terutama sekali selepas dia bercerai.

Dia mengulas tentang kesan perceraian secara langsung dan berterusan ke atas dirinya dan enam anak mereka: Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, dan anak kembar Knox dan Vivienne.

Jolie mendedahkan bahawa keluarga mereka memerlukan masa untuk pulih daripada perceraian dan cabaran daripadanya.

Mereka kini berada di tempat di mana mereka boleh bergerak ke hadapan dan fokus pada masa depan mereka. Menjauhkan diri daripada persekitaran toksik dan tidak sihat untuk perkembangan keluarga.

Setelah penceraian dimuktamadkan, Jolie merancang untuk berpindah ke Kemboja bersama anak-anaknya. Dia meluahkan bahawa anak-anaknya adalah orang yang paling rapat dalam hidupnya.

Menurut Jolie lagi, anak anaknya bukan sahaja anak tetapi juga kawan rapatnya.

Walaupun perbezaan mereka, Jolie melihat kepelbagaian mereka sebagai kekuatan yang akan menyumbang kepada keaslian dan hubungan mereka.

Sebagai tambahan kepada rancangannya untuk berpindah ke tempat baharu, Jolie mendedahkan bahawa dia kini tidak mempunyai banyak kehidupan sosial. Lebih banyak masa bersama keluarga. Itu lebih tenang.

Dia juga sedar bahawa jiran jiran dan rakan rakan baharunya di Kemboja adalah golongan pelarian, dengan majoriti wanita yang rapat dengannya berasal dari zon peperangan dan konflik.

Ianya juga bukti tentang komitmen Jolie terhadap kerja kemanusiaan dan dedikasi untuk membantu mereka yang memerlukan. Dia sudah lama membantu masyarkat Kemboja yang memerlukan bantuan kemanusiaan.

Secara keseluruhannya, keputusan Jolie untuk berpindah ke Kemboja dan mencari keaslian mencerminkan keinginannya untuk menjauhi kedangkalan Hollywood dan mencari hubungan dan pengalaman yang tulen.

Dia berharap langkah ini akan membolehkan dia dan anak-anaknya pulij dan menjalani kehidupan yang lebih bermakna.

“Kami terpaksa memulihkan diri dan kami harus pulih daripada apa yang berlaku,” tegas beliau.

m.economictimes.com/magazines/panache/angelina-jolie-to-bid-adieu-to-hollywood-lara-croft-star-says-tinsel-town-no-longer-a-healthy-place-says-she-might-move-to-cambodia/articleshow/105778800

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Bolehlah maddox g jumpa mak bapa kandung dia. Td terbaca bapa si maddox ada bising sikit pasal isu pengambilan anak dia oleh angie
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Yo yo la acik angie. Environment toxic, dia manusia toxic tak sedar diri lak
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Ms ko selingkuh dgn laki orang tu nilai2 murni ke acik angie? Kesian kat jen ramai juga org salahkan dia sbb laki berpaling kat ko. Lagi nak ckp psl toksik.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
LA ter utama nya hollywood memang betul lah... Pernah belajar di LA but dekat dengan hollywood... Angelenos lain sikit lifestyle...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Duk sana mmg lagi kaya raya la.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-12-2023 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik Kemboja leh balik Kemboja.. Untung2 leh jd bff Angie
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni lepaih dia post pasai palestine ka?
Ayah dia sendiri ngutuk dia..

Anyways, dok kemboja pun ok jahh.. bleh la iols verangan nak pi sana sambil fefeeling terserempak dgn selebriti.. hehe..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Hollywood lifestyle lebih kepada material and aesthetic di banding kan dari american national average... Celebrity lifestyle standard cost... Hair saloon.. Wash+cut.. Treatment and color cost $40+k bukan RM... Mani pedi cost $2+K...but mostly ultra rich depa lebih low profile dengan quiet brand...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Blh la berjiran dgn Acik Kemboja.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 10:35 AM | Show all posts
makcik kemboja tersenyum sinis, cancel minta diskaun mahkamah. dah boleh flex negara tanahair jadi pilihan celeburit terpopular hollywood

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik kemboja boleh la berjiran dengan acik Jolie dgn bangganya
Leh sama2 bangun kan kemboja tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
best ke kt cambodia sana
xpernah pergi
tp anak dia maddox tu hnsem..i suka laki mata sepet gitu..comel
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi jela bawak sekali makcik kemboja dan anak dia.
Dorang pun taktahan gak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 9-12-2023 07:18 AM
Ms ko selingkuh dgn laki orang tu nilai2 murni ke acik angie? Kesian kat jen ramai juga org salahkan ...

Kan.. select betul
Selalu camtu org salahkan bini tu padahal dia mangsa yg dicurangi laki tak guna
Kononnya mat pitt tu lebih sepadan ngn angie laa
Tiberr nampak bini org tu teruk bagai
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 9-12-2023 07:18 AM
Ms ko selingkuh dgn laki orang tu nilai2 murni ke acik angie? Kesian kat jen ramai juga org salahkan ...

I baru nk cerca psal ni. Klau setakat hujung2 end up mcm ni, awat gatal pi rampas laki org??? Jen mcm2 kena cerca. Dlm byk2 pwnyondol, dia ni plg suci. Ramai gila ckp she deserved brad, sesuai la , xboleh bygkan apa jen lalui. Dah la season last friends kena cut short psal menatang brad tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke diri sendiri yg toxic?


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 9-12-2023 07:18 AM
Ms ko selingkuh dgn laki orang tu nilai2 murni ke acik angie? Kesian kat jen ramai juga org salahkan ...

Dasar penyondol!


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 9-12-2023 12:45 AM
Bolehlah maddox g jumpa mak bapa kandung dia. Td terbaca bapa si maddox ada bising sikit pasal isu p ...

Mak kandung maddox cakap apa?


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Phnom penh tu ramai je expats international schools pun byk
Bolehla ber lara croft di angkor wat
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 09:44 AM GMT+8 , Processed in 0.065202 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list