CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 16241|Reply: 30

[Tempatan] 'Look at my face...' - Pengerusi Perbadanan Stadium Malaysia (PSM), Datuk Hans Isaac

  [Copy link]
Post time 8-12-2023 12:45 PM | Show all posts |Read mode




KURANG 24 jam sebelum sepak mula...

Bila bercakap tentang final, segala ayat hebat akan keluar dari kotak fikiran.

‘Prestij, gempak, power, all-out, meriah’

Berbeza benar dengan final Piala Malaysia kali ini, segala-galanya menjadi persoalan apabila keadaan padang menjadi topik perbualan.

Perkara utama yang berlegar di fikiran, mampukah kedu-dua pasukan pamer aksi terbaik mereka demi merebut sebuah piala?

Menjadikah perancangan dan taktikal kedua-dua pasukan dengan bantuan padang Stadium Nasional Bukit Jalil yang tidak segah nama?

Sanggupkah pemain pemain Johor Darul Ta'zim (JDT) dan Terengganu berdepan dengan risiko kecederaan menerusi kondisi padang tidak sekata selain dari rumput yang diandaikan seperti ‘sehelai jeans lusuh’ oleh akhbar tempatan Malaysia?

‘The pitch is so bad.’

Itulah kesimpulan mudah difahami yang membabitkan reaksi dua pengendali yang bakal menabur rencah, perisa, mahupun resipi rahsia menjelang aksi final pada Jumaat namun hakikat yang perlu di fahami, harganya begitu mahal untuk dirunding.

Pertaruhan mereka adalah pemain!

Terserempak dengan Pengerusi Perbadanan Stadium Malaysia (PSM), Datuk Hans Isaac di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ).

Riak wajahnya pelbagai.

Sebal mungkin, kesal mungkin.

Cuba menyapa sekadar berbasi-basi.

‘All good Datuk?’

‘Look at my face...‘

Senyuman kami bertaut, dia berlalu pergi.

Kelat terasa sehingga ke ulu hati. - Stadium Astro

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Cmn dia ni leh jd pengetusi sana sini sinun
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 12:54 PM | Show all posts
letak jawatan je lah woi
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa lantik dia?
Apa kelayakkan dia?
Berapa yakin dia padang akan ok sblm perlawanan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Jawatan ghanimah..
Gini ler jadi

Planta kasi taruk
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Cable kuat jugak mamat ni eh...siap leh pegang post tu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-12-2023 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mengarut je la pak cik ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:23 PM | Show all posts
lain kali buatlah konsert kat stadium yang guna rumput hybrid pulak. Kalau nak tengok TMJ meletup
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 02:34 PM | Show all posts
Lantikkan politik, lantikan balas jasa sokong PH. Maybe dia jadi PR director, promosi perbadanan stadium boleh la.
Next time kena lebih berhati2. Ini zaman Socmed. X boleh masuk stadium depa guna dron, nampak juga. NAk tutup bendenye?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:40 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko jadi juri famili duo cukup laaa. Jgn masuk sport
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:52 PM | Show all posts
perkara yg dah lama peminat bola risaukan, akhirnya jadi kenyataan. rugi tajaan juta-juta rosak dgn cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
beatgirlX replied at 8-12-2023 05:21 AM
Siapa lantik dia?
Apa kelayakkan dia?
Berapa yakin dia padang akan ok sblm perlawanan?

dia pakar rumput
duhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:56 PM | Show all posts
kita jangan malu sayang...we just have to face it
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
pokokmeranti replied at 8-12-2023 02:52 PM
perkara yg dah lama peminat bola risaukan, akhirnya jadi kenyataan. rugi tajaan juta-juta rosak dgn  ...


sbb org yg handle x reti serba serbi ttg bola.... cer bg dia mic suruh jadik pengacara atau berlakon je boleh la kot... utk benda2 yg melibatkan peruntukan/tajaan ni pls bg ada org yg betul2 berkelayakan dan tahuuuu psl pengurusan dan org yg terlibat dlm bidang tu... so x membuang masa dan duit dan tenaga org2 yg betul2 nk buat keja...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 05:28 PM | Show all posts
Mesti menyesal tak sudah tak bentang canvas masa konsert ari tu.

Penny wise pound foolish, ini lah dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 05:30 PM | Show all posts
ekselen replied at 8-12-2023 03:40 PM
sbb org yg handle x reti serba serbi ttg bola.... cer bg dia mic suruh jadik pengacara atau berlak ...

serba serbi tentang bola tu apa?

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 05:42 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-12-2023 05:28 PM
Mesti menyesal tak sudah tak bentang canvas masa konsert ari tu.

Penny wise pound foolish, ini lah  ...

tak boleh menyesal. harus benam muka dalam pasir. bodoh se bodoh nya....







sib baik neelofa tak kawin dgn dia eh. loser....





#psstmanak


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan la muka ko kena kecam berjuta org ...kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka botox
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 12:24 PM GMT+8 , Processed in 0.079272 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list