CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8893|Reply: 40

Aina Abdul Didakwa Promosi Golongan Lelaki Untuk Berpakaian Menyerupai Wanita Di Konsert?

  [Copy link]
Post time 8-12-2023 09:10 AM | Show all posts |Read mode
Konsert berskala besar Aina Abdul yang berlangsung di Axiata Arena pada bulan lalu sebelum ini hangat menjadi bualan.


Bertemakan ‘Aina Abdul’, ramai peminat tegarnya yang hadir tampil dengan penampilan persis seperti busana-busana mega yang pernah dipakai oleh pelantun lagu popular Sepi itu.


Foto: IG




Susulan itu, ada segelintir netizen yang mendakwa Aina dikatakan mempromosi elemen LGBT dalam konsert A Night With Aina Abdul (ANWAA) 3.0 itu.


Jelas Aina, dia tidak bermaksud untuk menggalakkan peminat lelaki yang hadir dengan menggayakan imej seperti wanita sehingga dikritik telah melanggar tuntutan agama.




  



“Saya amat gementar untuk menjawab isu ini.. Pertama kali saya bukan seorang yang pakar dalam bidang ini dan saya tahu sekiranya kita kaji, isu ini berkaitan dengan agama, jantina dan pelbagai isu yang kontroversi.


“Apa yang saya boleh katakan ialah saya tidak mempromosikan mesej sedemikian (LGBT) malah tak pernah keluar kenyataan dari mulut saya mengatakan saya sokong golongan itu dalam karier Aina Abdul.


“Itu hak mereka untuk berpakaian seperti itu, ada yang biasa, ada yang extravaganza. Itu tanda mereka sokong saya. Saya tak rasa mereka nak bagi ‘negative vibes’. Saya melihat perkara (penampilan di konsert) tersebut dalam sudut positif.




  



“Bagi saya, ini adalah identiti masing-masing… terpulang bagaimana mereka nak mengggambarkan diri masing-masing dan ia di luar kawalan saya,” ujarnya.


Sementara itu, Aina turut bertegas mengatakan sekiranya penampilan mereka itu tidak mengancam mana-mana pihak, dia tidak akan masuk campur kerana itu adalah identiti masing-masing.


Pemilik lagu Jangan Mati Rasa Itu ini turut menghargai peminat-peminatnya yang tidak henti memberi sokongan sepanjang karier seninya.


  



“Cuma saya sayang semua orang lelaki, perempuan atau lain-lain sebab mereka sokong saya, beli produk saya, pergi konsert saya.


“Selagi pemakaian segelintir peminat itu tak mencetuskan keganasan atau mengancam nyawa seseorang, saya tak akan masuk campur untuk menghalang mereka,” ujarnya lagi.




  



  



Aina berkata demikian ketika ditemui di majlis sidang media Aina Abdul Live In Singapore di Menara Kuala Lumpur baru-baru ini.


Sebelum ini, Aina berhasrat untuk membuka galeri ‘Aina Abdul’ untuk mempamerkan lebih 200 koleksi busana mega yang pernah digayakannya sepanjang berkecimpung sebagai penyanyi. -CARI


Sumber: XTRA
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana - mana retis pun sama lah..kebanyakan yang nonoks ja yg over @ terlebih hype.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 10:27 AM | Show all posts
..Cuma saya sayang semua orang lelaki, perempuan atau lain-lain ....
.
..maka bergembiralah nonok-nonok bila yenna bedul dah iktiraf secara tidak langsung geng selain lelaki & pompuan.. ehehehehehe


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg xda aura eh.taktau la baju dah extravaganza tp tehtap bosan utk dilihat
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 10:35 AM | Show all posts
Fashunnn is for everyone what. Memang dorang pondan pondan tegar AA. Biarlah deme...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 10:44 AM | Show all posts
ena badul muka bulan memang terang2 la sokong noq noq
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-12-2023 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayoo tanpa nonok sape nk sokong ZZ, SN, AA, EZ... Yg straight mmg x la nk minat over2.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 10:58 AM | Show all posts
Makin tokti dah muka AA.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 10:58 AM | Show all posts
kebanyakkan penyokong aka fan2 laki lembut/fonen mmg lah pakai over , why nak salahkan retis pulak. lolzzz
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tak ada nonoks tak ada lah retis gitu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebanyakkan fans retis ni golongan pondan lembut nyah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:39 PM | Show all posts
yang geng nonok pon toksah la beria2 nau nyah hoiii...nampak hodoh plak tu whoareyusss
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 02:41 PM | Show all posts
Maaf pakailah tahap dewa sekali pun tetap dot com
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk comel lak persalinan putih tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lawa pula make up dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 04:06 PM | Show all posts
Mohon yenna kurangkan lagu terpekik pekik macam nak bertanding ngan cik ponti, takpayah fefeling nak teknik vokal beria2 x sedap pun didengar dek marhain. Kami nak dengar sedap nyanyi bukan teknik sesaja entah hapa2 langsung tak sedap didengar.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 04:20 PM | Show all posts
tdg2 die mmg semua jenisikat2 mcm key eh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 04:38 PM | Show all posts
DianaSaksen replied at 8-12-2023 02:37 PM
Kebanyakkan fans retis ni golongan pondan lembut nyah

nonoks fefeling tersakiti gitu uoollsss...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantikla mekap2 dia atas tu
Comel macam Dato' Sri CT muda2 plak
Btw nak cakap pasal "melanggar peraturan agama"
Dia berpakaian dan menyanyi pun dah salah disisi agama. Sibuk plak nak tanya pakaian nonoks
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 08:40 PM | Show all posts
nonok2 adalah tunggak utama industri hiburan yach...
baik karatz baik haterz...
kan nyahh?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 02:14 AM GMT+8 , Processed in 0.286733 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list