CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 307732|Reply: 4844

Zayn Rayyan Sah Dibunuh, Ada Kecederaan Di Leher, Badan

    [Copy link]
Post time 7-12-2023 05:24 PM | Show all posts |Read mode
Sungai Buloh: Kematian seorang kanak-kanak autistik, Zayn Rayyan Abdul Matiin yang mayatnya ditemui malam tadi di sebuah anak sungai berhampiran Apartment Idaman, Damansara Damai disahkan dibunuh.


Ketua Polis Selangor Datuk Hussein Omar Khan ketika dihubungi mengesahkan punca kematian kanak-kanak enam tahun itu selepas mendapati terdapat unsur jenayah pada tubuh mangsa.






Kata Hussein, hasil bedah menemui kesan kecederaan pada leher dan badan.


“Kita buka kertas siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. Kecederaan dikesan pada leher dan badan,” katanya kepada pemberita ketika dihubungi, di sini hari ini.


Dalam kejadian pada pukul 10 malam tadi, Kosmo! melaporkan mayat kanak-kanak autistik, Zayn Rayyan ditemui dalam keadaan mengiring di sebatang anak sungai kira-kira 200 meter dari kediamannya.


Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid dilaporkan berkata, kes diklasifikasikan sebagai mematian mengejut (SDR) sebelum keputusan bedah siasat diperoleh.


Kanak-kanak tersebut dilaporkan hilang sejak tengah hari kelmarin dan kali terakhir ditemui adalah ketika memasuki kawasan belukar berhampiran Apartment Idaman, Damansara Damai, Petaling Jaya.


Penemuan tersebut hasil kerjasama 40 anggota polis Petaling Jaya serta 60 wakil penduduk Apartment Idaman melakukan misi pencarian kanak-kanak tersebut di kawasan sekitar kelibat kanak-kanak itu dilihat.




Sumber: Kosmo! Online

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaaaaamekkkkk plot twistttttt sangatttttt
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Harualah mak suspek utama kan sebab last seen with mak.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:29 PM | Show all posts
jeng jeng jeng...

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:30 PM | Show all posts
Tak terkata...hilang mood hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
itu la, iols rajin tengok criminal minds, usually if case budak yg kena kidnap (wallahualam lepas dicabul), rapist/ killer akan bunuh within 24hours.   harap nya arwah ni tak di kenakan camtu la

nak tempek comment iols kt sini
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-12-2023 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
eiiiiiii ape jahat sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:36 PM | Show all posts
teringat aku kes pasangan british kat malaysia berapa tahun ...anak hilang  autism juga...byk plot twist kat situ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Unexpected betul. Pttla lama bedah siasat nya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:36 PM | Show all posts
Babi,bodohhhh...2 bdk laaaaa, sial btul pmbunuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:36 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 7-12-2023 05:29 PM
Harualah mak suspek utama kan sebab last seen with mak.

tak kan kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakbar...

Sedih la bc kisah adik zain..
Mokcik terus p peluk ank2 mokcik....tk dpt bygkan..

Plot twist pulak....hrp dpt jmpa si pelaku jika benar ada kesan dibunuh..

Kalau betoi dibunuh..pndai si pembunuh buang di sungai dgn harapan bukti boleh hilang..air sungai yg sejuk boleh ganggu anggaran waktu meninggai.


Mcm besa la...kalau kes kematian mcmni..org terdekat depa akn siasat dulu..dan yg terakhir bersma mangsa akn jd suspek jugak.

Semoga dipermudahkan siasatan...


*rasa mcm....mgkin ada yg culik...pastu bila riuh masuk media...pastu carian besar2an...si penculik panik..bunuh dan buang mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:41 PM | Show all posts
buat apa nak culik?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:43 PM | Show all posts
siapa tau apa fb / ig mak dia..???
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:45 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 7-12-2023 05:29 PM
Harualah mak suspek utama kan sebab last seen with mak.

kena sah dengan forensik waktu bila arwah dibunuh...samakan ngan cerita maknya waktu dia hilang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah...celakanya yang membunuh adik ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 7-12-2023 05:43 PM
siapa tau apa fb / ig mak dia..???

Izz Manaf nama FB mak die
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 7-12-2023 05:29 PM
Harualah mak suspek utama kan sebab last seen with mak.

Otak jahat olss awal2 dah suspek mak dia..ckp kat suami mungkin mak dia..sbb boleh mak dia ckp mak dia jalan depan anak jln belakang..kita anak yg normal pun x bg jalan belakang ..pe2 boleh jd .otak jahat iols fkr mak dia dah penat jg anak autism, sbb mmg bukan mudah nk handle..tgk kat sekolah anak bongsu iolsss nampak penat gila cikgu handle kelas..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke mak dia tinggalkan dia ikut belakang sekejap toleh x de...x percaya aku dari awal sejak kes adik ni hilang....CUAI!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak umur 6 tahun dah autism ko pimpin la tangan..lebih pentingkan barang dari anak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 07:39 AM GMT+8 , Processed in 0.702414 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list