CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12906|Reply: 83

Bengang Digelar Sendu Dan Penunggang Agama, Syura Beri Tempoh 24 Jam Individu Minta Maaf Atau Tunggu Surat Peguam

[Copy link]
Post time 7-12-2023 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Bengang tak berhenti-henti dikecam, Syura Badron memberi tempoh 24 jam kepada seorang individu untuk tampil membuat permohonan maaf kepadanya.


Syura kesal apabila netizen tidak mengambil pengajaran daripada kes yang berlaku membabitkan dia, Lan Solo serta penyanyi Siti Nordiana.


Foto: IG




"Tolong ambil perhatian! Dan untuk dia tolong direct message (DM) saya dalam tempoh 24 jam atau saya panjangkan perkara ini kepada peguam.


"Korang tak sedar yang korang pun sedang mengumpat juga sekarang ini? Ambillah pengajaran dari apa yang saya alami," katanya di IG.




  



Menerusi perkongsian tersebut, Syura juga berkongsi beberapa komen individu dikenali sebagai Zabbick yang menggelar dia artis sendu dan penunggang agama.


Dalam pada itu, Syura berkata, dia berlapang dada dengan setiap teguran namun diharap tidak terlalu keterlaluan dalam penggunaan perkataan di media sosial.


Malah dia juga tidak teragak-agak untuk membuat netizen merasa turun naik mahkamah seperti dirinya.




  



"Korang-korang yang nak menegur, saya terima dengan hati terbuka tapi tak perlu sampai memaki dan menghina.


"Saya juga takkan teragak-agak ambil tindakan kalau masih ada yang memaki dan menghina secara DM ataupun terbuka.


"Kalau ada yang nak merasa naik turun mahkamah, sila teruskan berbuat demikian... tunggu saja surat peguam dari saya," ujarnya.




  



Pada selasa lalu, Siti Nordiana, 39, membuat permohonan maaf kepada lima defendan dalam kes saman berkenaan selain menyatakan dia memaafkan semua tindakan mereka sebelum ini.


Lima sekawan iaitu penyanyi Lan Solo, Syura Badron, Nur Sheila, Sam Musyadzafar dan Raziah Ahmad kemudiannya turut membuat permohonan maaf selain memaafkan Siti Nordiana di hadapan hakim Dr John Lee Kien How @ Mohd Johan.


Isu membabitkan Siti Nordiana bersama lima sekawan itu bermula apabila peserta All Stars Gegar Vaganza (ASGV) itu memfailkan saman berjumlah RM2.5 juta terhadap mereka pada 3 Ogos 2021.




  



Nana memfailkan saman itu menerusi Tetuan Abang Azlan & Associates pada 30 Julai 2021 di Mahkamah Sesyen Sivil Kuala Lumpur, dengan menamakan Lan Solo, 38, isterinya Nur Sheila, 37, dan Syura, 37, masing-masing sebagai defendan pertama hingga ketiga.


Dua lagi defendan iaitu keempat dan kelima ialah Pegawai Perhubungan Awam Syarikat Rakaman FMC Music, Sam Musyadzafar, 45, dan jurusolek artis bebas, Razidah Ahmad, 44.


Dalam saman tersebut, Siti Nordiana menuntut penerbitan permohonan maaf menerusi siaran akhbar, Instagram dan Facebook live serta ganti rugi RM500,000 daripada setiap defendan.




  



Selain itu, terdapat juga tiga lagi tuntutan iaitu ganti rugi teruk, ganti rugi teladan dan ganti rugi khas yang akan dinilai serta ditentukan oleh pihak mahkamah.


Untuk rekod, kontroversi tercetus selepas penyanyi Lan Solo dan Syura membuat pendedahan mengejutkan berkaitan konflik yang berlaku antara mereka menerusi sesi Instagram live pada 20 Julai 2021.-CARI


Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 11:01 AM | Show all posts
Ko memang sendu kan? Nak saman kenapaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Spesis dia kata orang boleh ,orang kata dia sentap
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh ingat burung belatuk bontot lober ni hatinya kebal. Rupanya selembut tisu eco shop, yang bila terdedah kepada cecair akan serta merta koyak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:22 AM | Show all posts
aik tau pulak sentap, ada duit ke nak bayau peguam bagai tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka mesti bertubi tubi dm dia mengecam

Dia tak baca lagi cercaan dan kejian acik porem
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-12-2023 11:26 AM | Show all posts
Ya Tuhan, org kecam sendu pun marah, sungguh la species lapar perhatian.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:34 AM | Show all posts
bodohnya zubaidah ni..laki baru pun toxic gamaknya tu yang boleh berjodohan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kahkahkahkah dia kata kat org xpe org kata dia terus melantun lantun
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:51 AM | Show all posts
Kasi hancur berderai sama 5 ketul cecair toxic ini

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
nanti kt court dia kena buktikan yg dia ni tak sendu k mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia msuk forum ni lagi... Klu x mau bunuh diri bc kecaman Acik2 forum
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:59 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Peguam deols yg rambut karat tu agak femes kan? Selalu mng kes.. Yg lawyer Nana sape ek? X power ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:03 PM | Show all posts
actually aku ok je ngn dia ni..muka dia pon kategori lawa, x menyeksi, suara pon bole tahan sdp, sopan..anak dia yg baby tu handsome wehh..tp tu lah, bila jd mcm ni terus hilang segala soft spot..sayang la dia x jaga tingkah laku
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dulu yg kena ambil iktibar. Bukan netizen yg kena ambil iktibar. Lawakla awak ni zuraidah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 12:11 PM | Show all posts
dia buat orang xpe, orang buat ke dia kemain melompat2
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:12 PM | Show all posts
"Korang tak sedar yang korang pun sedang mengumpat juga sekarang ini? Ambillah pengajaran dari apa yang saya alami," katanya di IG.

kah...kah...tak pernah di buat oghang mengumpat kawan sendiri secara live acik oiii...dgn btelekung lagi...dgn ada jantan join sekali....netizen pun bijak....tinggal komen jer....cemana rasa????....lemon???
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikkk
Die mengata org xpe hahahahahaha
Ni jenis die kate org xpe
Org kate die tros sentap
Wat malu je hahaahah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:16 PM | Show all posts
Macam tu la nana rasa bedah oi...tau pula ko rasa perit kan kena umpat kena kecam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 05:14 AM GMT+8 , Processed in 0.080867 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list