CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8653|Reply: 32

“Janganlah Rasa Diri Tu Famous Sangat” – Uyaina Arshad Perli ‘Influencer’ Berlagak?

  [Copy link]
Post time 7-12-2023 08:52 AM | Show all posts |Read mode





Di zaman media sosial kini, lebih ramai pengguna yang menggelar diri mereka sebagai pempengaruh media sosial atau lebih dikenali sebagai influencer. Baru-baru ini juga pelakon Uyaina Arshad telah menyelar seorang influencer yang dikatakan berlagak seperti selebriti.

Kenyataan tersebut telah dikongsikan di laman Twitter peribadinya. Berdasarkan hantaran tersebut, dirinya seperti sedang tidak puas hati dengan individu yang merupakan pempenagruh media sosial. Katanya, individu tersebut terlalu berlagak seperti dirinya artis yang terkenal.



"Soalan: Kenapa influencers lagi berlagak dari selebriti? Followers juta-juta ke ribu-ribu ke jangan lah rasa diri tu famous sangat.

Chill sudah lah… Eksyen2 nak pergi mana.. Followers jota2 ke ribu-riban ke jangan lah rasa diri tu famous sangat.."

Namun begitu, isteri kepada penyanyi Raja Shahiran itu tidak menyatakan nama kepada influencer tersebut mahupun deskripsinya. Tetapi, di ruangan komen hantaran yang sama, ada segelintir yang membuat spekulasi tetang individu yang dimaksudkan Uyaina.


Pada masa yang sama, aktres ini tidak menafikan atau membenarkan mana-mana spekuali tekaan dari netizen yang membuat ramai semakin tertanya-tanya siapakah gerangan individu terbabit.

Sebelum ini, pelakon ini juga sempat tular apabila dirinya menyatakan rasa kecewa dan sedih apabila akaun TikTok miliknya disekat daripada memuat naik sebarang hantaran berkenaan isu peperangan di Palestin.

Kredit: X Uyaina Arshad

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 08:54 AM | Show all posts
siapakah yg dimaksudkan ittew?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Shungai?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Itu je nama yang terlintas di fikiran tatkala baca tajuk benang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai bini retis... janda retis... yang lebih sudu dari kuah...

Kawen dengan retis, harap jadi femes... tak dapat turut jadi retis, setakat jadi influencer pun memadai... boleh famous & glamour juga, gitew kekdahnya...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ade kene mengena dgn ariani
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-12-2023 11:08 AM | Show all posts
Tiktokers ke.. masya eh, ke bukan? Budak ex talent am tu nampak mcm poyo skrg, masa dulu nampak elok je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bitternya uyaina
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak bunyi lah dia ni
Tahulah terpaling serba tahu
Ko nak kekal classy sila jangan kepochi sangat
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Negative vibes sangat kalau orang up status macam ni kan. Macam bitter.. Dia ni memang dari dulu macam ni ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Uyaina ni bosan.. best lagi hawa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi uyaina ni bukan kelas selebriti yang berbakat sangat pon sebenarnya. Cuma rezeki sheols mudah.

so takpayah merentan noks, chill2 sudah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
so siapa je org tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 01:49 PM | Show all posts
lagi 1 yg aku x paham, siapa yang "anugerah" dorang ni title influencer tu ?  kalau takat bnyk follower sbb jual product kurus, jual bedak, jual mekap apa kelas nak dipanggil influencer ?   yg jual2 product2 kurus ni pun ramai jer followers tp bukan follow sbb betul2 nak follow dorang tp follow dgn harapan dorang akan followback...  "influencer" jenis ni yg selalu rasa diri "terpaling" tu...kebanyakan nya mmg yg x mendatangkan manfaat pun....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Honey_Inara replied at 7-12-2023 12:13 PM
Uyaina ni bosan.. best lagi hawa..

Dua2 bosan. Dua2 terpaling. Dua2 try hard
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:04 PM | Show all posts
iols influencer2 ni mmg x amek port....kecuali kt forom ni dok up bru tau kewujudan depa....mmg xkuasa la nk follow org cmtu...xmendtgkn kebaikan pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 02:06 PM | Show all posts
Dia pun dua kali 5 la kot..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh eh dah followers jota n ribu riban, famous la tu maksudnya
Jangan ingat ko n kening ko tu masuk main stream media konon terpaling selebriti sangat?

Tah pape kening.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:25 PM | Show all posts
semakin kuat andaian dia ni la manusia baran.sape porumer ckp dia ni mulut lepas dan blh tahan baran jgk tu..selain basic..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:27 PM | Show all posts
lps kawin ni byk bunyi plak ye
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 09:07 AM GMT+8 , Processed in 0.095752 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list