CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 25384|Reply: 34

Kecewa Komen Mengaibkan Leona, Pengurus Sedia Saman Netizen

  [Copy link]
Post time 6-12-2023 08:32 PM | Show all posts |Read mode



Pengurus Kasih Iris Leona menyatakan dia sedia mengambil tindakan tegas ke atas mana mana individu yang melakukan body shaming ke atas influencer itu.

CEO dan juga founder XENO Entertainment, Prashan Chitty menyedari bahawa Leona telah menerima banyak komen mengaibkan fizikal daripada netizen.

Ianya gara gara video terbaru Leona yang menari di tempat awam. Ada yang melabel Leona seperti perempuan sudah anak lima.

Leona sempat menyindir netizen tersebut dengan berkata: “Dan mereka yang menganggap badan saya ni macam ibu anak 5, beritahu saya, adakah ibu kamu seiras saya?”



Prashan berkata kepada Astro Gempak, ianya bukan perkara baru, Leona mendapat kecaman dan makian di media sosial.


Namun dalam hantaran terbaru Leona sebelum ini pengurus influeneer itu mendedahkan bahawa pihaknya mendapati semakin ramai yang melampaui batas dalam berkomentar.

  


Mereka malah memberikan banyak komen berbaur lucah dan sebagainya. Ianya dikhuatiri akan memberikan kesan kepada kesihatan mental Leona dan keluarganya.

Dipetik dari Astro Gempak, Prashan berkata: “Mental Leona ni kuat sebenarnya. Dia tak kisah dengan kritikan yang dia terima. Malah dia tak baca pun komen komen netizen. Dia hidup dalam dunia dia sendiri.”

“Jadi buat masa ini pihak kami tak terfikir untuk mengambil tindakan terhadapn netizen yang mengutuknya. Namun jika keadaan menjadi lebih teruk sehingga menjejaskan kesihatan mental Leona serta keluarga, kita akan mula mengambil tindakan sewajarnya.”

Ayah kepada Leona iaitu Azhar Sulaiman menyatakan dia lebih bimbang dengan tabiat pemakanan Leona yang boleh memuadaratkan kesihatannya.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Seiring la tu pakaian yang melampau mengundang komen yang melampau juga
Mana mungkin benda melampau harus dihujah dengan kata2 yang murni dan husnuzon
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mengaibkan diri sendiri... Baik ko saman je leona tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan dia lagi hot dan kurus
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok je saman. Annoying tengok netizens terpaling yg dah taraf bapak2, mak2 org duk online bullying bdk umur 20-21. Budak tu post apa2 yg dia pakai kat social media dia, yg pegi tgk kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawak pulak komen bapak nya azhar sulaiman... lebih risau ape yg leona mkn Maksudnya dia percaya je anak dia mentally strong person kalis kecaman.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-12-2023 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
bimbo. ko yg berani post so ko la tanggung, melainkan ko xde buat apa apa tp org cari psl dgn ko. makin menyamph aku dgn bdk bimbo ni. org lain pn seksi jgk tp takde la over show off provoke netizen mcm ko buat ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayah kepada Leona iaitu Azhar Sulaiman menyatakan dia lebih bimbang dengan tabiat pemakanan Leona yang boleh memuadaratkan kesihatannya.

Takleh control makan ke? Asyik nk mengunyah?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
smudger01 replied at 6-12-2023 09:05 PM
Elok je saman. Annoying tengok netizens terpaling yg dah taraf bapak2, mak2 org duk online bullying  ...

Dia yg tayang kenapa? Org tayang org tgok, lol
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 6-12-2023 09:05 PM
Kawan dia lagi hot dan kurus

Berabis dia menyeksi alih2 kawan lagi hot huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
netijem pum nk saman
sebb trus trauma tgk tek ank dara tersembul mncemar mata kami semua
tertengok tampa sengaja
xkuasa nk tgk tek bersepah bergelimpamngan dialamaya
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Up lagi cite budak ni ek.. berapa Umur dia ni? Nasib la zaman kita menyeksi dulu takde medsos.. takpayah la lona kau nak saman.. buat tak reti jek.. kata mental kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa tak perlu lah buka thread utk anak Azhar ni. Dia bukan artis pun. Sapa nak tengok pergi lah tiktok dan FB. Kalau minat follow you tube dia. Azhar oklah mmg dia artis
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri mengundang kecam, lorat nak saman
Kau tak malu ke, bawak title islam tp tetek membuak2 gitu
Oo lupa, budak ni mana ada kemaluan
Urban kannn
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by smudger01 at 6-12-2023 11:22 PM
Purpkehag replied at 6-12-2023 10:38 PM
Dia yg tayang kenapa? Org tayang org tgok, lol


Dah tengok, tengok je la. Ini tak, sendiri pilih nak tengok, sendiri pulak yg sakit hati bila body dia tak ikut standard pakcik2 dan makcik2 yg slim body mcm anak dara semuanya.
If you feel like you have the right to criticize her body or the way she dresses, it is also her right to do as she pleases la kan? Jd kenapa perlu offended klu dia tak ikut standard or lifestyle acik2, ye tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
membuka ruang utk diaibkan.. so chill je la kan.. lg org kecam, lg dibuat..
netz pon satu hal.. ringan aje tangan nk komen itu ini.. mmg folo ke feeds tu lalu lalang ke cane..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat anak retis pun ada pengurus? Pengurus tu kerja buat apa? Susun baju apa leona nak pakai ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 01:27 AM | Show all posts
Annoying....attention seeker langau alam siber. Next?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 6-12-2023 11:33 PM
Setakat anak retis pun ada pengurus? Pengurus tu kerja buat apa? Susun baju apa leona nak pakai ke?

Budak tu sosial influenza.. Byk job iklan product... endorsement.
Tu kerja Pengurus atur job2 masuk dsb nya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka tapi nak tengok...tak malu ke achik2 oiii....get a life lah..hahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 12:22 PM GMT+8 , Processed in 0.070296 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list