CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 25953|Reply: 18

Adi Putra Anggap Poligami Bukan Isu Besar

  [Copy link]
Post time 6-12-2023 06:30 PM | Show all posts |Read mode
Datuk Adi Putra, berpendapat poligami itu adalah pilihan dan menghormati setiap keputusan yang dibuat seseorang.


“Sebenarnya itu adalah hak masing-masing, mahupun lelaki ataupun perempuan kerana manusia tidak sempurna.


“Apa yang boleh saya katakan adalah saya cuma menghormati saja kerana pilihan itu adalah pilihan mereka.


Foto: IG




“Walaupun ada yang dikritik, ada yang ditohmah tetapi ia akan tetap yang pasti, yang jelas dan berbalik kepada pilihan diri sendiri.


“Poligami bukanlah isu yang muncul sekarang, ia wujud daripada zaman Baginda Rasulullah sendiri. Jadi itu bukan satu topik yang panas bagi saya kini,” katanya kepada XTRA.


Tambah teraju utama filem epik Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan ini, dia berpendapat isu poligami kini bukanlah isu yang besar sebaliknya ada isu lain yang perlu diberi perhatian.




  



“Kita tahu diri kita tidak sempurna dan sentiasa banyak persoalan. Jadi andai kata Allah membisik ke telinga kita, kita akan menghindar daripada perbuatan yang kita nak lakukan.


“Kita sedia maklum banyak yang menyebut tentang akhir zaman, kita sepatutnya bersedia untuk melalui hidup kita sendiri yang sudah tertulis.


“Kita asyik leka dengan sifulan-sifulan, sehingga kita lupa untuk melihat diri kita tentang apa yang dah ditulis Allah.


“Sekiranya perkara itu adalah sebuah konten untuk poligami, saya rasa ada perkara yang lagi besar seperti apa yang berlaku di Gaza,” tutupnya. -CARI


Sumber: XTRA
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Dont know. Iols ada negative thought about him even though heols portrays imej islamik mutakhir innieyh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:40 AM | Show all posts
Kau dulu ada skandal hantar gambar pelik2 kat bini orang siap ada spender bergulung dekat tombol pintu, Adi. Baik diam jangan ulas
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawin dua , sorok aje la bini kt oversea...kalau kayaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawin lah 4 sekali gus kalau nak , masalahnya sekarang bukan isu kawin lebeh. Tapi cara lahabau tu yang pasang bini muda tak respectful.

Bodoh bebal. Be respectful sesama pasangan. Ko nak bini respect kat kau tp kau tak, kau anggap bini tu hamba kau eh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana dah hilang skandal dia dulu tu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-12-2023 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2x terfikir... Lelaki yg nak kahwen 2 betul2x dh ready ke... Kalau setakat kaya raya mampu dari segi nafkah zahir confident die nak kawen byk...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah lh kdg tgk dia mmg rasa vibe yg tk best nk lgi lps kjdin dlu wlpn skrg try nk jdi islamik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
knp cinta lelaki blh share ke lebih dari satu..kalau kita kn syg satu tu je..yg bebetul syggg je kita sudi amek jd laki..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 09:04 AM | Show all posts
Rasanya tak ada saper yang menentang poligami, dah memang dibenarkan dalam Islam. Tapi cara berpoligami tu yang orang bising.  Kalau isteri pertama dgn senang hati senyum sampai ke telinga pergi meminang tak ada masalah...


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 7-12-2023 08:45 AM
knp cinta lelaki blh share ke lebih dari satu..kalau kita kn syg satu tu je..yg bebetul syggg je kit ...

Are you questioning ketidaksamaan  ketetapan yg telah dilakarkheun oleh PENCIPTA buat hamba2NYA?

Nauzubillah ...tahu mengucap tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 03:16 PM | Show all posts
memangla ko kata poligami bukan isu besar..sbb ko jantanz..cer ko tu pompuan, sama je merempan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Chrating replied at 7-12-2023 01:04 AM
Rasanya tak ada saper yang menentang poligami, dah memang dibenarkan dalam Islam. Tapi cara berpolig ...

Takda maknanya. Tetap dikutuk jua.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex bini muka macam zaibo haritu kata buat loan sampai 200k demi spender bergulung ni. Spender bergulung ni tolong bayar tak? Bukan main nasihat macam2, tapi diri sendiri tunggang langgang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
pakcik ni kan yg spender bergulung tu kan kan kan? next time make sure spender elok tak bergulung baru cakap kalau tak sampai mati x abis org up spender bergulung
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2023 04:22 PM | Show all posts
Chrating replied at 7-12-2023 09:04 AM
Rasanya tak ada saper yang menentang poligami, dah memang dibenarkan dalam Islam. Tapi cara berpolig ...

Yg bising2 tu silap hribuln laki dh ada yg lain, iol snyum sinis je tngok pompuan2 yg asek mnentang Poligami ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2023 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin replied at 7-12-2023 12:44 AM
Dont know. Iols ada negative thought about him even though heols portrays imej islamik mutakhir inni ...

Kannnnn... Muka dia sesuatuuuuu. Very Yissssslamik!

Cer hantar perempuan cantik bogel depan dia...

Taaaatttt pada yg satu ke idok!

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 11:52 AM | Show all posts
time bercakap jgn takbur pakcik .. tak kena skrg akan kena pada anak2 kau nanti .. one day menantu lelaki kau nak kawin 2 .. kau cakaplah kat anak pompuan kau poligami ni bukanlah satu isu besar .. boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dolmat replied at 12-12-2023 11:48 AM
Kannnnn... Muka dia sesuatuuuuu. Very Yissssslamik!

Cer hantar perempuan cantik bogel depan dia. ...

Kerna dah hadap gambar pompuanlah ada kejadian spenda bergulung hahaha. Vengong pakcik nieyh, iols memang rengsa dengan heols, fake sangat. Pengarah murali abdullah pernah bongkar heols sebenarnya ummah yendon.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 03:50 AM GMT+8 , Processed in 0.301580 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list