CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 16135|Reply: 165

"Neelofa Ni Baik Belaka Masya-Allah,"-Haris Ismail Kongsi Doa Untuk Bahagia Dengan Isteri

  [Copy link]
Post time 6-12-2023 12:48 PM | Show all posts |Read mode
Haris Ismail berkongsi doa yang sering diamalkan demi menjaga rumah tangga bersama isterinya, Neelofa.

PU Riz berkata dia mendapat inspirasi daripada kenalannya di mana rumah tangga individu berkenaan berkekalan sehingga mencapai 30 tahun.


Foto: IG




“Saya ada makcik-makcik yang dah kahwin 30 tahun, 20 tahun. Saya terinspirasi dan saya tanya macam mana nak kekalkan hubungan rumah tangga dan dia kata dia baca doa letak tangan atas kepala isteri.


“Doanya adalah Allahumma inni as-aluka khairaha, wa khaira maa jabaltaha alaihi, wa a’udzubika min syarriha, wa syarri maa jabaltaha alaihi.




  



“Maksudnya ‘Ya Allah aku minta kebaikan atas isteri dan kebaikan yang telah Engkau takdirkan kepada dia’…sebab kita pun bila berkahwin nak yang baik.


“Begitu juga Nabi SAW baca di bahagian kedua ‘Ya Allah aku mohon berlindung dari keburukan isteri aku dan keburukan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT ke atas diri dia.




  



“Tapi isteri saya ni baik belaka Masya-Allah… saya baca hari-hari pada isteri saya supaya orang yang terdekat dengan kita ni memberi kebaikan kepada kita dan dapat menjalani kehidupan dalam bakhtera yang baik. Insya-Allah,” katanya.


Di ruangan komen, rata-rata netizen berkata Neelofa beruntung kerana mempunyai seorang suami yang soleh.




  



Sementara itu, ramai  juga dalam kalangan netizen yang berharap suami mereka akan membaca doa yang sama. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik ppuan si hariz ni gundu betul ek
Dah mcm mak beranak 3
Ontot dia sama level dgn ontot lopa time mengandung
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 01:02 PM | Show all posts
menyampahnya la tengok purdah pendek ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape tak kirimkan doa ni pada kumbre dgn nab dulu?cis,kedekut doa.dah berserai dorang tu baru nk kabor.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur lah... Moga takde berita yg x eloklah 5 thn lagi.... 10 thn lagi.... Maybe bkn serai tp honey. Hihihi
Masyaallah yg baik2 kat isteri terpaling solehah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 01:17 PM | Show all posts
Hihi puji ada makna ni. tuptup kang pasang no 2.. larva dulu pn kemain puji isteri dia. tiberrrrr je org awam jua yg menjadi pilihan..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-12-2023 01:19 PM | Show all posts
Lahh ingat orang lain puji, laki sendiri puji rupanyaaaa

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Tudungpink at 6-12-2023 01:49 PM

Hmmm entahla ... Kes larva kuning tu cukupla utk netizen paham kot.. Jgn berlebihan..  Pada pandangan aku la piyu ni ada 2 karakter berbeza.. Bila dia di tempat umum atau bila dia di tempat2 tumpuan fans karakter  dia lain... Lagi 1 bila dia di rumah dengan jahlopa je  dia lain..
Aku walau tak suke kat dorang ni.. Harap rumahtangga tu berkekalan la.. Takkan jahlopa nak sambung legasi family yg kawin cerai tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 01:58 PM | Show all posts
TERPALING SOLEHHHHHHHHHHHHHHHHH lahhhh snap gambar bebird lebam...... wutooooooo~~~
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni sbb juai buku doa tu ken..baru nk puja puji..baguslah kalau rasa isteri serba serbi baiknya ko jgn la take for granted plak cuci mata kat ig pempuan lain siap like2 komen pakej gigih click more ye.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:05 PM | Show all posts
pregnant anak  no 3 kah???
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini ko terpaling solehoh ,terpaling baik makanya ko jgn duk stalk lalu terlike ig bini orang lain lagi ya puyu..just sayingg
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga dgn doa tu puris tahan diri dri like ig retis lain dn like komen dia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 6-12-2023 02:05 PM
Ni sbb juai buku doa tu ken..baru nk puja puji..baguslah kalau rasa isteri serba serbi baiknya ko jg ...

Siapa yg jual buku doa you?puyu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:34 PM | Show all posts
pujian yg paling best skali adalah pujian yg diberi suami kepada isteri.......
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon Jeni msuk komen sila amalkan dpt lh jdi terpaling baik mcm idolat dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap apa yg dia gebangkan mesti ada makna. So x payah kagum sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ada yg percaya ke si lembam bangla ni..bak kata benaks laki kau masih relevant kah jahfakenpdtetek ni
aku sampai skrg tak tau apa kerja dia ni yg sebenarnya selain dr spiderman biawak pun dia jugak kan
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ni promote buku doa nasihat yg dok jual tu kan? patut suruh ex abg ipar amalkan..tak tahu la dlm buku ni ada tak utk bini/isteri amalkan utk hindarkan dari cerità luar dlm kat umum contoh susu tek kurang dek isu palestine…
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi menjual buku, announce seluruh alam terpaling solehah. Baik beli buku ustaz2 habib2 yg sah2 bini baik solehah, tak kebulur produk yahudi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 06:28 AM GMT+8 , Processed in 0.099169 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list