CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 82289|Reply: 101

Azah Aziz Didakwa Dah Diceraikan Suami, Digelar Pelacur Gara-Gara Gambar Masa Muda

  [Copy link]
Post time 6-12-2023 09:25 AM | Show all posts |Read mode
Selepas berkurun lama berkelana di luar negara, pelakon dan model terkenal era 90-an, Azah Aziz mengakui sukar untuk menyesuaikan diri berada di tanah air sendiri.


Azah berkata dia perlu menjaga penampilannya ketika berada di negara sendiri agar tidak terlalu menonjol.


Foto: IG




“Bulan pertama saya di Malaysia memang sukar. Sukar untuk sesuaikan diri setelah berada terlalu lama di negara orang. Saya kena biasakan diri dengan persekitaran, masyarakat, makanan yang pada saya, baru.


“Kalau di Montreal, Kanada, tiada siapa yang memandang cara berpakaian saya. Tapi lain halnya di Malaysia, saya kena jaga penampilan agar tidak kelihatan terlalu terdedah.


“Perhatian yang saya terima di Malaysia tidak saya dapat di negara luar. Kalau terserempak dengan peminat, mereka nak bergambar dengan saya. Sebab itu, saya kena jaga cara berpakaian dan sentiasa bersedia agar tidak tular di kemudian hari,” katanya kepada Utusan.




  



Dalam pada itu, ibu kepada tiga cahaya mata ini menepis dakwaan yang mengatakan kepulangannya ke tanah air gara-gara dicerai suaminya, Daud Leroy Abdullah.


“Yang kecam itu saya dah biasa hadap, tapi yang buat cerita ini yang saya tak faham. Saya tak nafikan, ada yang berspekulasi mendakwa saya pulang ke Malaysia kerana diceraikan suami.


“Selain itu, ada juga manusia yang buat cerita mengatakan saya balik sebab nak aktif berlakon semula.




  



“Saya jenis yang tak ambil pusing tuduhan orang. Cuma saya hairan macam mana mereka boleh cipta soap opera pasal saya. Apa pun semua ini saya ambil sebagai hiburan, tak sedikit pun mencalar emosi saya,” ujarnya.


Kongsi Azah lagi, emosinya juga terganggu apabila terdapat tuduhan yang melabelnya sebagai pelacur dek kerana tular foto lamanya bersama suami.


“Awal tahun ini saya kongsikan di media sosial gambar ketika awal perkenalan dengan suami yang mana ketika itu saya berusia 19 tahun dan kelihatan sangat muda dengan bentuk fizikal yang genit.




  



“Gambar tersebut tular seluruh dunia, sehingga ada yang melabel saya pelacur kanak-kanak dan menuduh suami saya pedopilia hanya kerana saya kelihatan seperti remaja bawah umur ketika berkahwin.


“Saya memutuskan untuk padam gambar tersebut meskipun ia menerima jumlah tontonan yang amat tinggi. Kalau komen makcik bawang saya boleh hadap, tetapi yang ini keterlaluan,” ceritanya.


  





Terdahulu, Azah memaklumkan dia dan keluarganya mengambil keputusan untuk kembali menetap di Malaysia selepas 20 tahun berhijrah ke Kanada.


Untuk info, Azah berkahwin dengan suaminya, Daud Leroy Abdullah pada 1995 dan sejak itu dia menetap di Montreal, Kanada.


  



Mereka dikurniakan tiga cahaya mata lelaki iaitu Aaron, 26, Ryan, 20 dan Justin, 17. -CARI


Sumber: XTRA
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
bertuah punya tajuk artikel
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
moga yang baik baik buat azah dan keluarga. bagusla ada kesedaran untuk jaga penampilan
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:41 AM | Show all posts
mislead information.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:41 AM | Show all posts
Tajuk thread ni pun mcm pelik and mengundang je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:52 AM | Show all posts
ape punya tajuk daaa

org tu hepi2 je tgh nk adjust hidup di malaysia yg agama rasminya islam ni

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-12-2023 09:54 AM | Show all posts
tajuk dia misleading... kalau tak baca sampai habis mmg boleh buat org salah faham
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi memang pelik pun kalau dia tetiba pindah balik malaysia for good
Kalau sebab kerja balik sekejap, then nothing suspicious la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 10:02 AM | Show all posts
tajuk tu saja je nak mengundang. pilih tajuk tu bagi elok2 sikit laa wartawan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:08 AM | Show all posts
iollss syak acik ajah dapat petunjuk mimpi macam acik cita ano tu yang cecepat balik malaysia

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp ekonomi kanada agak teruk kan? Inflasi jugak agak melampau disana. Mungkin itu salah satu faktor. Msia agak ok walaupun byk negara lain terkesan dgn krisis ekonomi global ini.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:12 AM | Show all posts
Takde lah genit nampak macam budak sekolah pun acik oii... dah laki kau dari kawin memang muka tua, nak buat camner...






ke gambar ni? sebab sheols very the leper training bra ke? ahahah



btw, anak sheols hensem, tapi tak fotogenik eh, certain angle elok, certain angle biasa-biasa nokkk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:12 AM | Show all posts
kalau baca tajuk ja, wajib dah kena maki shuben dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:33 AM | Show all posts
tajuk ape isi ape?

btw herlok anaknya menjadi kacukan mat salleh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:38 AM | Show all posts
Kalau rasa mcm x best stay malaysia,sila berambus !!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:39 AM | Show all posts
gambar peluk yang ada umur tu memang nampak cam budak sekolah tingkatan 3..hahahaaa..patutla org salah faham...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 10:45 AM | Show all posts
umpama macam baru pertama kali menetap di malaysia, welcome to malaysia madam
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:48 AM | Show all posts
siel nya tajokkk.. nak jadi Mstar ka..cibei..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Statement persis lahir n asal obesi yg xde asas as muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 10:59 AM | Show all posts
Nasib baik meols bace full story. Tajuk tu songsang sgt.

Ala si Azah nih ngade la pulak. Balek kat negri sendiri je pun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 08:49 AM GMT+8 , Processed in 0.068170 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list