CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 15242|Reply: 42

Jovian Mandagie, Nina Sabri Bukan Lagi Suami Isteri, Dah Cerai Ogos Lalu

  [Copy link]
Post time 5-12-2023 08:42 PM | Show all posts |Read mode
Pereka fesyen popular, Jovian Mandagie mengumumkan dia dan isterinya, Nina Ismail Sabri sudah pun bercerai sejak Ogos lalu.


Menerusi satu perkongsian di akaun Instagram miliknya, Jovian berkata, dia terpaksa berkongsi perkara itu bagi mengelakkan salah faham.






“Semalam, kami adakan sesi secara langsung di TikTok, dan kami tersentuh dengan komen-komen mengenai rumah tangga kami. Kami rasa adalah penting untuk kami kongsikan dengan anda semua.


"ada Ogos lalu, kami sama-sama bersetuju menamatkan perkahwinan kami yang berusia 10 tahun kerana kami percaya itu adalah yang terbaik.


“Terima kasih untuk doa dan sokongan anda untuk babak baharu kehidupan kami ini,” katanya.


  



Dalam pada itu, Jovian turut menyatakan bahawa perpisahan tersebut adalah atas persetujuan bersama namun terus kekal menjadi sahabat baik.


“Kami tidak mungkin akan membenci antara satu sama lain memandangkan kami pernah berkongsi hidup selama hampir sedekad.


“Ada perkahwinan yang istimewa yang tercipta untuk seumur hidup tapi perkahwinan kami pula berkembang menjadi persahabatan seumur hidup.


  



“Kami dapati sebagai sahabat dan ibu bapa Jeanelle, kami berkongsi rasa cinta yang berbeza yang harus kami hargai.


“Memandangkan kebahagian Jeanelle adalah kebahagian kami, kami sudah lakukan yang baik. Alhamdulillah. Rasa kasih sayang kami kepada ibu bapa dan keluarga tak pernah berubah.


"Kami percaya Allah adalah sebaik-baik perancang," ujarnya.


Untuk rekod, Jovian dan Nina berkahwin pada 11 Disember 2013. Pasangan ini turut dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Jeanelle Nika Mandagie yang kini berusia enam tahun.




Sumber: KopiPlanet, IG Jovian Mandagie
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Serious terkejut dgn berita ni. What a lovely couple. Mungkin jodoh setakat ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu ada forumer komen muka nina mcm x ceria msa asyik holiday ngn yiulin/ geng adik bradik naza.. dlm ig memang da jrg mmpak pic berdua kan, nina pn recently slalu holiday ngn kekawan. Yg trbaik ntok merekann kita sume
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo.. Patot ada benang lama depa tetiba bangkit dr kuburan.
Takziah iols ucapkn.
Suka baca cita cerai yg tader drama.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni iols caya kalau alasan tiada sefahaman. Org kaya cerai co-parenting tu selalunya ok lah melainkan ego
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 09:01 PM | Show all posts
Nina dah habis iddah la ye kiranya?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-12-2023 09:03 PM | Show all posts
Adakah kerna kes bercumbuan di lif antara puncanya? Apa pun..semoga bahagia la hendaknya setelah membawa haluan memasing.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Angkara cik gayah ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
gold_teeth replied at 5-12-2023 08:53 PM
Aritu ada forumer komen muka nina mcm x ceria msa asyik holiday ngn yiulin/ geng adik bradik naza..  ...

I pun perasan dah takde gambar berdua like before this, holiday pun jovian tak ikut. Jovian also mcm tiktok live sampai malam2. Dah mcm something dah dorg ni kalau tgk. Muka nina tak ceria mcm dulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah terang lg bersuluh asbab serai tu. Kesian jeanelle. Apapun rasanya depa berdua ni takkan abaikan anak. Walaupun berkongsi rasa cinta yg BERBEZA????????
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
So sad
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekilas pandangan dh tau si mendogie ni ummah lemari. Acik forum ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazreena: Adakah kerna kes bercumbuan di ...


I igt2 lupa keszah ni. Mmg konfem ke heols ?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas leaked video dlm lif tu kan terus tak nampak dah diorg holiday sesama. Biarlah maybe diorg just happy as friends. Patut JM takyah la kawin mcm rizalman tu sbb tau naluri susah nak berubah. Yeah well he tried. Kudos to Rizman la nampak happy je dgn wife and anak. Blkg2 tak tau la. Jgn nnt leak jgk video pelangi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya dah tak payah sorok2 dlm lemari bila around bini. Nmpk sgt kot si Mendoggy ni kelempok. Acah2 straight sgt. Teringat dulu si Mendoggy ni peghak nk mampos bila FIL dpt jadi Peeyem. Dia plk melebey kulu kilir membatak mcm pacat sedut darah. Peghak sgt aih. Incident helicopter, acik2 porumers lupa kahh??? Kemain si kelempok buat video/Live bagai, naik heli nk lepas rindu jumpa anak dia yg tak comel tu. YIHHHHHH! Pdhal kaum2 B40 tersadai atas bumbung rumah, waiting for rescuers, sbb banjir tenggelamkan rumah. Anak hanyut ke mana. Forumers lupa???? Meols tidak yach! Mcm sial sgt perangai kelempok suka Mendoggy ni. Mampos kau sana. Btw, anak kau gemok skrg tak comel. Bye.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 03:56 AM From the mobile phone | Show all posts
2 hari lepas nampak dua2 meniaga dekat tiktok live. Tak sangka dah cerai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 09:03 AM | Show all posts
Carcosa replied at 5-12-2023 07:35 PM
Akhirnya dah tak payah sorok2 dlm lemari bila around bini. Nmpk sgt kot si Mendoggy ni kelempok. Aca ...

hahaha..dan jgn lupe jugak uols...masa pak mentua jd piyemmm, kompeni mandoggy ni tiba2 dpt tender besor supply medicine to pharmacy...which is lari jauhhh sgt dari business fesyen dia yer...nyampah nya time to...sah2 guna cable paling besorrrr utk dpt tender. yihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 6-12-2023 03:35 AM
Akhirnya dah tak payah sorok2 dlm lemari bila around bini. Nmpk sgt kot si Mendoggy ni kelempok. Aca ...

Plg bangsat skali bila ms zmn FIL jd piyem penyu....heshe dpt lantikan jd chairman kt satu kampeni public listed ni...padahal ramai lg yg layak.
And as u said la,ms zmn penyu jd piyem, heshe punya excited tu mcm kekanak pompuan excited dpt gula2 lolipop
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:20 AM | Show all posts
Dlm lif yg cium bahu JM tu sape noks?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:34 AM | Show all posts
Yeay! Dah boleh sambung comolot dalam liffff!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 05:47 AM GMT+8 , Processed in 0.373301 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list