CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10931|Reply: 34

[Tempatan] Bekas menteri kesihatan Chua Jui Meng meninggal dunia

  [Copy link]
Post time 3-12-2023 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Chua Jui Meng galas tanggungjawab menteri kesihatan selama sembilan tahun dari 1995 hingga 2004. (Gambar Facebook)

PETALING JAYA: Bekas menteri kesihatan Chua Jui Meng meninggal dunia hari ini.

Beliau menggalas tanggungjawab menteri kesihatan selama sembilan tahun (1995-2004) dan mewakili rakyat Parlimen Bakri selama lima penggal (1986-2008).


Stay up-to-date by following FMT's Telegram channel
Ahli Parlimen Segamat R Yuneswaran beritahu FMT pihaknya dapat berita pemergian Chua daripada anaknya.

Sementara itu, sumber MCA memaklumkam Chua mengalami serangan jantung minggu lalu dan berada di hospital sejak itu.

Chua bersama MCA dari 1976 hingga 2009, dan pernah menjadi naib presiden parti itu.

Beliau menyertai PKR pada 2009 dan pernah menjadi ketua PKR Johor.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2023 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa umur dia ni....takziah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah buat ahli keluarga. Suka dia semasa memjadi memteri kesihatan. Ada iras Dr. Norhisham.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 06:57 PM | Show all posts
"sumber MCA memaklumkam Chua mengalami serangan jantung minggu lalu dan berada di hospital sejak itu"

MCA?

Takziah kpd yang kehilangan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia antara menteri yg good looking...

Menteri kesihatan pun tetap kena serangan jantung...maaf kata2
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyo...terass diri ni dah tua
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-12-2023 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 3-12-2023 07:03 PM
Dia antara menteri yg good looking...

Menteri kesihatan pun tetap kena serangan jantung...maaf kata ...

Dia menteri kesihatan tp bukan doktor perubatan pon. Sama je mcm dr dzul. Cuma skrg x hbis doktor2 rasa kementerian kesihatan yg ptot layak pgg doktor gak. Sbb doktor je manusia paling btol dlm malaysia ni.

Sama mcm menteri pendidikan ckgu2 xhbes meroyan hnya ckgu je layak jd menteri penddikan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendiang x nampak macam cina pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2023 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni masa makcik2 pakcik2 aku kahwin dia dtg wehhh kenduri sambil bg salam kaut. Last dia dtg masa atok aku meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri2 bawah tun m banyak yg perform dan x sembang kari.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 3-12-2023 07:14 PM
Dia menteri kesihatan tp bukan doktor perubatan pon. Sama je mcm dr dzul. Cuma skrg x hbis doktor2 ...



Certain dept yg critical elok letak org dr profession tu sendiri...dok letak ptd tak tau mende pun
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah..good looking minister dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 09:05 PM | Show all posts
Salam Takziah. Hesmes uncle ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 3-12-2023 09:20 PM
MissYouSayang replied at 3-12-2023 08:02 PM
Menteri2 bawah tun m banyak yg perform dan x sembang kari.


Dimanakeww tun m now?

Hina sangat keww sampai deposit pun hangus?

Shilaker punyer rakyat atau shilakernyer tun m sampai tersungkurnyer ketahap sebegitu uper?

#tanyaje


Anyway...takziah utk ahli keluarga yg kehilangan
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ahriman at 3-12-2023 09:32 PM

Salam takziah.hensem mendiang sampai ketua.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 80, pnjg gak la tu umur dia. Takziah kpd keluarga Datuk Chua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2023 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. BM dia fasih betul.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkejut dengar berita tadi
Dia ni salah satu Menteri yg bijak dan Good looking juga. Petah berkata2. Takziah saya ucapkan pd keluarga beliau.
Ps: tak mcm  menteri2 bongok bebal, muka mcm perogol. Lps tu keluarkan video bodo, statement bodo. Malu je negara ada menteri2 budak class terpaling blkg
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
rip..i ingt ingt lupa tp mcm pernah tgk la muka dia..mayb ada tengok kt tb masa kecik dlu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 01:35 AM GMT+8 , Processed in 0.071318 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list