CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 28568|Reply: 14

[Dunia] Kontrak ditamatkan sebab kecam Israel? Kaka Azraff, Warner Music kunci mulut

  [Copy link]
Post time 2-12-2023 10:04 PM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Gara-gara lantang mengkritik kekejaman Israel, muncul pula khabar angin penyanyi, Kaka Azraf, bakal ditamatkan kontrak rakaman bersama syarikat Warner Music Malaysia.

Insiden tersebut bermula apabila Kaka atau nama penuhnya Nor Atiqa Noor Azraff, 34, dikatakan telah meninggalkan sebuah komen kepada pelakon Australia pro-Israel, Nathaniel Buzolic yang mempersoalkan tindakan Israel terhadap rakyat Palestin minggu lalu.

“Kerana Israel adalah orang yang memulakan (perang). Israel mencuri tanah mereka dan kini bertindak seperti mereka mangsa?
“Orang sakit. Hitler sepatutnya membunuh semua Israel!” tulisnya.

Komen berkenaan kemudian telah dikongsikan pemilik akaun Instagram Jew Hate Database, iaitu sebuah kelompok penyokong Israel sekaligus mendedahkan butiran kerjaya artis berkenaan.

Akaun berkenaan yang memunyai 57 ribu pengikut itu juga turut menyifatkan Kaka sebagai anti-Yahudi dan menyeru agar syarikat induk, Warner Music Group mengambil tindakan terhadap penyanyi  itu.

“Kenali Kaka Azraff, seorang pembenci Yahudi dan penyanyi pop Malaysia yang menandatangani kontrak dengan Warner Music Malaysia.

“Pada masa lapangnya, dia mengganggu pempengaruh online, Nate sambil menyokong penghapusan semua orang Yahudi dan menyatakan sentimen bahawa Hitler sepatutnya membunuh semua orang Yahudi, sebuah retorik anti-Yahudi yang terkenal,” tulis kapsyen Instagram berkenaan.

Menyemak Instagram Kaka Azraf, ruangan komen penyanyi Gila itu dipenuhi dengan kecaman dan makian daripada segelintir penyokong Israel.

Setakat ini, Pihak Warner Music Malaysia mahupun Kaka sendiri masing-masing mengunci mulut ketika dihubungi Utusan Malaysia bagi mengesahkan khabar angin terbabit.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 10:22 PM | Show all posts
kesilapan ko di sini ialah....
Hitler sepatutnya membunuh semua Israel!


patut nya ko sebagai selebriti lebih matang,bijak dgn komen .kalo acik2 porem ,bdk2 tiktok bagi  komen mcm tu takde isu pun tapi ini ko.warner ni antara big guns penyokong israel.you should've known better.moga urusan ko dipermudahkan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2023 11:19 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kau sendiri kurang cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 12:25 AM | Show all posts
Next level punya hate speech.

Boleh nak jadi Hitler kalau pengaruh dan kuasa ko pun setaraf dia. Enuf said.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 01:16 AM | Show all posts
Berpada-padalah..

2 wrongs dont make it a right.

Ko tu retis....tabur pasir dlm periuk nasi sendiri mau ingat le!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-12-2023 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
JoyahMengayah replied at 2-12-2023 11:19 PM

Gambaq ataih putih tapi dlm bideo kelam?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah msia ni acah2 je sokong palestin. Kalo btl ada telor halau la warner music Dan semua pro iseael dkt msia ni. X jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2023 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tkpe kaka..ada lg syarikat rakaman lain.. rasanya tokti spread awareess pon dekat akaun dia je..tkde komen kt akaun org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Syarikat rakaman tempatan banyak, kebanyakan lagu2 tempatan yang femes semua dari syarikat rakaman tempatan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 06:51 AM | Show all posts
Ape kesah tamat contract....rezeki Allah yang bagi. Bukan warner music.

Sokong Palestine! Berani bersuara.

Boikot MacDonald. Suppport MatDollah




Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 07:01 AM | Show all posts
artis ni cari makan dengan menarik orang kepada dia, guna populariti supaya orang sangup spend duit untuk tengok dia ... populariti pulak mestilah berbentuk positif...

itu yang sepatutnya difahami secara umum oleh semua artis. apalagi artis baru dan zaman sekarang ramai yang boleh menyanyi maka artis yang ada kontroversi, apalagi terlibat berperang dimedsos perlahan-lahan akan ditolak secara bisnes kerana dah kurang potensi bisnes dari penglihatan setengah pihak
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
bagus la. x payah dah kerja mengkayakan si warner tu.  i doakan kaka dapat rezeki berlipat kali ganda yg lebih berkat dan jd asbab makin dekat dgn Allah swt. do not fear them. stand up for the truth.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Produk timbang kilo… here she comes!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus jugak Kaka basuh cukup2 teroris Yehudi Zionis lahanat ni, bangsa pelarian muka tak tahu malu mencuri tanah milik orglain.

Elokla Kaka keluor dari Warner Music.
Rezeki dari Allah SWT, banyak lagi sykt rakaman tempatan akan ambik.
Silap2 rakyat Msia boikot Warner Music.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 11:46 PM GMT+8 , Processed in 0.192202 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list