CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10179|Reply: 32

[Tempatan] Cina dah start hint nak jadi Perdana Menteri Malaysia. Next, pendatang Bangla & Rohingya pula.

  [Copy link]
Post time 2-12-2023 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Perlembagaan Malaysia menjanjikan Impian Malaysia dan bukannya impian etnik tunggal memandangkan perlembagaan ini tidak menghalang seorang bukan Melayu dari menjadi seorang Perdana Menteri

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 12:27 PM | Show all posts
Tapi untuk jadi perdana menteri kena angkat sumpah dengan nama Allah.

Oh lupa sebab tu la yang sibuk sangat nak membolehkan nama Allah itu dihalal guna oleh orang bukan Islam ye tak kit siang.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 12:34 PM | Show all posts
..kalau calon tersebut bukan melayu tetapi dia beragama Islam maka dia tetap tak qualify ke..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
X de dlm perlembagaan menghalang bkn islam menjadi perdana menteri. Selagi dia mendapat sokongan majoriti ahli dewan rakyat dan diperkenan Yang Di Pertuan Agong
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu bg Lee Kuan Yew jd PM dulu...dh lama Malaysia ni maju.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:31 PM | Show all posts
Jika keturunan Indonesia sudah pernah mendapat peluang menjadi PM ... mungkin sudah saatnya  orang berbangsa China, India, Rohingya ataupun Ereb juga mendapatkan peluang menjadi PM di masa dekat ini ...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-12-2023 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissYouSayang at 2-12-2023 01:38 PM

Kemain parti pendatang haram ni bernafsu nak jadi piyem padahal yg ramai mati mempertahankan negara adalah org melayu dan yg bersusah payah pergi menuntut kemerdekaan pun org melayu jgk tiber Bangse pemakan babi ni nk claim nak jadi piyem jgk.  Dah cukup bagus da org melayu still layan pendatang haram ni leklok ,tu pun masih tak bersyukur ,dah le kena buang  dari tanah besar  pastu bernafsu nak rampas tanah melayu plk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2023 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 2-12-2023 01:35 PM
Kemain parti pendatang haram ni bernafsu nak jadi piyem padahal yg ramai mati mempertahankan negara  ...

Biasalah, DNA Zionist Timur.

Perangai sama je sepet sepet ni semua tak kira dari negara mana pun. Laut China Selatan dia nak bolot. Pulau Batu Putih pun nak. Ni jawatan PM Malaysia pun dia nak jugak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nsem lansung Cina2 Malaysia dalam gambar tu. Mana pegi yang nsem2 good looking?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 2-12-2023 01:43 PM
Tak nsem lansung Cina2 Malaysia dalam gambar tu. Mana pegi yang nsem2 good looking?

Yg hensem2 good looking biasanya lahir dari SK atau SMK. Yg cina bukit racist biasanya hodoh2. Yg hensem keyakinan tggi, selalu mingle dgn bangsa2 lain.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 2-12-2023 05:47 AM
anony-mous replied at 2-12-2023 05:45 AM
Yg hensem2 good looking biasanya lahir dari SK atau SMK. Yg cina bukit racist biasanya hodoh2. Yg  ...


Eh betul, wakakakakakakakakakak

Aiol teringat Cina2 kat U dulu. Yang good looking mostly fasih BM. Aiols suka cuci mata tengok Chinks yang join ATMA UTM dulu sebab nsem sangat bila pakai uniform tentera laut.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeah ini yg kita mahu. Tahniah umno kerana menjayakan misi ini.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:47 PM | Show all posts
MissYouSayang replied at 2-12-2023 01:35 PM
Kemain parti pendatang haram ni bernafsu nak jadi piyem padahal yg ramai mati mempertahankan negara  ...

Belajarlah sejarah .. Malaysia X pernah menuntut atau memperjuangkan kemerdekaan .. tetapi British memberikan kemerdekaan itu kepada Malaysia dengan percuma asalkan setuju atas syarat-syarat tertentu yang dibuat oleh Reid Commission ... Konitsitusi negara yang dibuat oleh Reid itulah yang diterima dan disepakati oleh semua pihak dan tetap kekal dipakai hingga kini ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 2-12-2023 01:40 PM
Biasalah, DNA Zionist Timur.

Perangai sama je sepet sepet ni semua tak kira dari negara mana pun. ...

Cina malaysia sekor pon i xnmpk bg support pd palestine. Klau tgk post2 pasal boikot brg israel, rata2 cina xsetuju. Siap ckp suka pegi starbucks xramai org. Diaorang xpaham kenapa perlu boikot. Kapir usa pon boleh faham.

And yet ada hati nk jd pm malaysia???? Tlg la jgn support. Cina malaysia ni xde hati perut. Belum jd pm pon dah ramai kemasukkan warga china. Kalau jd pm, mmg confirm jd mcm singapore.

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:51 PM | Show all posts
anony-mous replied at 2-12-2023 01:47 PM
Cina malaysia sekor pon i xnmpk bg support pd palestine. Klau tgk post2 pasal boikot brg israel, r ...

Apa salahnya jika Malaysia berubah macam Singapore ?

Ingat Tun M pun sudah mengingatkan era kuasa bangsa melayu mungkin akan tamat 10 tahun di hadapan ... Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissYouSayang at 2-12-2023 02:00 PM
Perwira2022 replied at 2-12-2023 01:40 PM
Biasalah, DNA Zionist Timur.

Perangai sama je sepet sepet ni semua tak kira dari negara mana pun. ...


Tu ar, nenek moyang kita dah byk bergolok gadai serta mengorbankan nyawa sendiri nk selamatkan tanah melayu dari ditindas dan dijajah bangsa asing utk generasi baru. Tiber kaum pendatang haram ni nk tuntut jgk !   Mmg sial puak C ni...dah la C yang datang tanah melayu dulo mmg jenis spesis langsi dan gengters, sebab tu kena buang...C yg pandai dan herlok smua ada kat mainland...yg datang msia ni puak C yg TAK HERLOK perangai..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 2-12-2023 01:47 PM
Belajarlah sejarah .. Malaysia X pernah menuntut atau memperjuangkan kemerdekaan .. tetapi British ...

Diam la kau pendatang haram .sial kau ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:58 PM | Show all posts
Edited by nusaraya at 2-12-2023 02:11 PM
MissYouSayang replied at 2-12-2023 01:54 PM
Diam la kau pendatang haram .sial kau ni

Stop lah berhalunisasi bahwa Malaysia adalah negara bangsa melayu saja  dan menganggap bangsa China dan India (+ bangsa lainnya) sebagai pendatang ....


Jangan lupa .. tanpa ada campur tangan kolonialism  British serta  pendatang-pendatang  dari Nusantara Indonesia,China, India, Rohingya, Erreb atau lainnya ....mungkin saja majoritu penduduk asli atau awal  semenanjung masih akan tetap miskin dan  bodoh .....Hehehehe


Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 2-12-2023 01:58 PM
Stop lah berhalunisasi bahwa Malaysia adalah negara bangsa melayu saja  dan menganggap bangsa China ...

Bodoh betul kau. Nampak sgt tak belajar sejarah tanah melayu.no wonder lah  blh percaya piyem bapok tu imam mekdi..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 02:30 PM | Show all posts
Edited by nusaraya at 2-12-2023 02:38 PM
MissYouSayang replied at 2-12-2023 02:20 PM
Bodoh betul kau. Nampak sgt tak belajar sejarah tanah melayu.no wonder lah  blh percaya piyem bapo ...

Nak tahu  dan jawablah dengan jujur .. apakah nenek moyang kau itu orang asli atau pendatang ?

Terkait Imam Mahdi ...bukankah propaganda itu dibuat dan disebarkan oleh ustaz-uataz dan profesor-profesor  bangsa melayu sendiri .... ... Tamim= Tanah Melayu, bangsa melayu keturunan nabi ibrahim - keturah etc etc  adalah salah satu contoh dongeng-dongeng itu .... Hehehehe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 04:51 PM GMT+8 , Processed in 0.278374 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list