CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 20506|Reply: 33

[Tempatan] S70, Vios atau City. Manakah paling berbaloi?

  [Copy link]
Post time 1-12-2023 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 1-12-2023 11:54 AM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2023 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
S70 kan C segment. Kenapa banding dengan kereta B segment?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 03:47 PM | Show all posts
Dovahkiin replied at 1-12-2023 03:43 PM
S70 kan C segment. Kenapa banding dengan kereta B segment?

I x pandai dunia kereta, tetapi dalam beberapa komen dalam forum kereta, S70 sepatutnya segmen B dari segi saiz, etc. tapi Proton nak 'curi' bakal pembeli samada segmen B dan C.


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 04:26 PM | Show all posts
kalau ikut berbaloi dah tentulah proton,
tapi nak jenama hebat dah tentulah honda,
tp aku suka vios
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 04:36 PM | Show all posts
Tak fair la compare segment B dengan segment C. Tau la Proton nak cakap harga segment C theyols sama dengan harga segment B competitors tapi specs kan dah lain.

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:34 PM | Show all posts
asalnya keta ni pun B segment dekat china, tapi proton jadikan dia C segment

dah kalo nak compare dgn honda dan toyota C segment, lagi la beza harga
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-12-2023 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Weyy Alang2 ak nk tny... Antara tiga2 ni yg mn  elok tuk jln jarak jauh.. Ak ari2 ulang alik150km..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sblm tkr MPV skrg ni, 11 thn aku pakai Vios Dugong. Xde problem lgsg. Ekon je la yg mkn duit sikit. Itu pun sekali tu je la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2023 07:16 PM | Show all posts
Maintenance and service Proton dah okay ke?

Paz pakai proton like more than 20++ years ago. Sebab byk tgk Proton on the road. I believe dah okay lah kot kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 1-12-2023 05:48 PM
Weyy Alang2 ak nk tny... Antara tiga2 ni yg mn  elok tuk jln jarak jauh.. Ak ari2 ulang alik150km..

Aku tak fan toyota sebab aku tak minat spec handbrake tarik2 utk jaman now and design toyota not really my taste kecuali yaris 300k & supra huhuhu tapi dari segi durability, fuel efficient, maintenance & parts wise. Aku akan say toyota vios
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Vios baru full spec tu , safety features dia lbh menarik berbnding honda. Kalo wktu skrg, aku akan pilih vios.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 07:47 PM | Show all posts
aku beli semua jenama

dan tiada yg kecil hati.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Vios jimat minyak..honda servis mhl..proton rege cpt turun.slu problem tp maintenance  n spareparts murah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 09:02 PM | Show all posts
jangan ambil honda nanti netizen kutuk korang bngsa H
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua tak
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Org kata toyota servis ok.. servis proton dah ok ka?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2023 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edayildiz at 1-12-2023 09:58 PM

ckp psl keta kn..td i dh pakai cantik cantik nk p kerja..siap bwk bekal roti lg..
alih alih masuk keta xblh strt..bateri kot.i pun masuk umah smbg tdo
toyota pun ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 1-12-2023 05:48 PM
Weyy Alang2 ak nk tny... Antara tiga2 ni yg mn  elok tuk jln jarak jauh.. Ak ari2 ulang alik150km..

Ambik nissan almera turbo. Cc kecik tapi torque tinggi. Senang nak memotong kalau lalu jalan kampung. Minyak pun jimat kalau maintain kelajuan lalu highway. Road tax pun murah. Vios, honda mobil sejuta umat. Semua orang asyik nak dua jenama ni sampai kualiti pun dah tak terjaga.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 10:21 PM | Show all posts
white_musk replied at 1-12-2023 09:02 PM
jangan ambil honda nanti netizen kutuk korang bngsa H

nyampah yang guna huruf2 ni.. haritu dia sebut juga, sembur terus ke dia, eh sekarang dah bagus kereta2 Haval ni, dulu2 awal2 tak berani orang nak pakai...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua tu hauk.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.198252 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list