CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 22579|Reply: 36

Alif Teega Tak Nak Beritahu Punca Kahwin Dua,"Terima Apa Sahaja Yang Allah Hidangkan Untuk Kita"

[Copy link]
Post time 1-12-2023 11:32 AM | Show all posts |Read mode
Alif Teega sudah memaklumkan keputusannya untuk bernikah buat kali kedua bersama Fatin kepada isteri pertamanya, Aisyah Hijanah sekitar Oktober lalu.


Malah, keputusan tersebut turut mendapat persetujuan daripada ahli keluarga yang lain meskipun enggan mendedahkan sebab untuk berkahwin dua.


Foto: IG




“Untuk bahagian itu, saya tak boleh nak ulas panjang dan cerita kenapa saya bernikah, apa sebab dan alasan utama sebab bila bercakap tentang alasan ni benda ni memang takkan memuaskan hati semua orang.


“Jadi, hanya saya dan keluarga sahaja yang tahu tentang hal ini. Sebenarnya, kita sebagai manusia ni hidup kita telah diurus oleh Allah. Garis kehidupan kita ni disusun oleh Allah cantik.


“Hakikatnya kita hanya menjalani sahaja kehidupan ini dengan reda dan terima apa sahaja yang Allah hidangkan untuk kita, Insya-Allah,” katanya kepada mStar.







Tambah Alif, dia sedar keputusannya itu memang sukar untuk diterima oleh sesetengah pihak bahkan dia tidak dapat membayangkan sakitnya sekiranya terjadi kepada anak atau adik perempuannya.


Namun, pempengaruh yang terkenal dalam menyampaikan motivasi Islamik itu menyatakan dia yakin takdir hidupnya telah disusun oleh Sang Pencipta untuk sesuatu yang lebih baik.


“Benda ni memang sesiapa tak boleh terima. Saya sendiri pun bila fikir semula memang menyakitkanlah untuk anak saya ke adik perempuan saya. Benda ni susah untuk difaham.







“Soal hati ni benda yang kita tak boleh nak sebut sebab hati ni memang Allah pegang, Allah yang jaga hati kita. Kita hanya perlu berdoa semoga Allah pelihara hati kita tapi sebaliknya Allah berikan yang terbaik.


“Insya-Allah, apa je yang berlaku adalah sebab yang baik dan kalau selepas ini ada perkara lain yang berlaku adalah untuk sebab yang lebih baik. Jadi kita reda dan lalui sahaja,” jelasnya. -CARI


Sumber: XTRA
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2023 11:37 AM | Show all posts
Tak nak juga masuk campur hal rumahtangga orang, cuma pesanan bok kepada umum

Berhenti guna nama Allah/Nabi untuk sesuatu yang kau putuskan sendiri. Tuhan dah bagi pilihan, kita yang pilih jalan mana kita mahu lalu.

Kalau yang sebut ni orang selain dari tuan badan, baru lah kena.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Hidang? Pilihan di tangan ko takyah salahkan Tuhan. So jamah jela hidangan yg ko pilih tu. Tak boleh brain penonggang punya skrip, dah la self claim influenza yislamik pigidah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 12:11 PM | Show all posts
kuatnya menunggang dia ni...semuanya dihidang? bukan ko dan penyondol yg mencari? bongoklahhhhhhh semoga cepat2 dapat kifarah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 12:21 PM | Show all posts
aah la dari video atas tu memang muke macam larva kuning tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm ko yg buat keputusan nak kahwin lain, ko involved kan tuhan skali pulak umpama mcm dia yg mengatur ko kahwin 2 ala2 ko manusia terpilih mcm rainbowrainz tu diuji dengan ujian. Jadah siakkkk.. ehhh siapa yg idola kan dia ni sgt ni sebelum onar kahwin 2? Ajegila letakkan org mcm ni as role model dan idola. Yewwwww
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-12-2023 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijikkkk.hbis bini ko nak terima ko hidang keganasan rumahtangga
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aihhh.. Pkir anak pompuan n adik pompuan ko je..?? Bini??? Ko tak pikir??? Dasar larvaaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2023 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak kisah alif tega daaa..pastu abang tesla...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Jln taubat juga ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:35 PM | Show all posts
_blackbird replied at 1-12-2023 01:00 PM
Ermmm ko yg buat keputusan nak kahwin lain, ko involved kan tuhan skali pulak umpama mcm dia yg meng ...

kan dia dah cakap, jodoh pertemuan tu semua telah ditentukan, ko jgn ragui lagi la
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
honam replied at 1-12-2023 05:35 PM
kan dia dah cakap, jodoh pertemuan tu semua telah ditentukan, ko jgn ragui lagi la

Dia nak poligami tu pilihan dia. Aku neutral bab org nak poligami. Polygamy is a choice. "ajal dan jodoh allah dah tetapkan" phrase ni sesuai ditujakan pada netijen yg meroyan bila laki org lain kahwin lagi 1. Hihihi if u know what i mean.


Pasal komen aku kat atas tu. Aku maksudkan, Apa2 saja pilihan seseorg please dont use god utk justify ur action. Why dont just hold ur head high and be a man. Ready to be accountable whatever the consequences ahhgittewww.

Sudah2 lah melayu menagongkan penunggang agama and put so much expectation to them
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendunya tred mamat ni.. nampak sgt ummah porem whoayuss kan aje.. aku pun xpnh tgk dia kat tb..laaa rupanya pemes kat TikTok.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar: aah la dari video atas tu mema ...


Kesian kat larva kuning. Larva tak bersalah hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Benci aku lelaki bahasakn diri nama ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 01:35 AM | Show all posts
Akal ada tp hmmmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg bini first tu pun puji laki terpaling bagus
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 11:46 AM | Show all posts
berapa banyak thread daaaaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Elehhhh kau pun buat vid pasal rumah tangga org xpe pulak. Sekarang ni masa kau pulak la dgr “teguran” dari netizen. Walaupun kau xmantion sesiapa tapi bila ada issue pasal rumah tangga org, suami curang laju ja kau buat content kan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh buni ke 2 tu sebab dihidangkan. Habis tu aishah tu buffet ke
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 06:36 PM GMT+8 , Processed in 0.084147 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list