CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9920|Reply: 50

[Tempatan] Bukan isu Alif Teega:Wee Ka Siong terkejut ‘dimarahi’ Menteri Pendidikan yang kelihatan beremosi di Dewan Rakyat

  [Copy link]
Post time 29-11-2023 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 30-11-2023 12:06 AM

Ahli Parlimen Ayer Hitam, Datuk Seri Wee Ka Siong mempersoalkan tindakan Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek yang kelihatan sangat beremosi ketika dituntut penjelasan berhubung isu kekurangan guru di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) di Dewan Rakyat pada Isnin lalu.
  



Ka Siong yang juga Presiden MCA itu berkata, beliau terkejut dengan reaksi Fadhlina yang kelihatan penuh dengan emosi sehinggakan Menteri Pendidikan itu menepuk rehalnya ketika sesi soal jawab.

Ramai bertanya dengan saya, kenapa YB Menteri Pendidikan marah sangat dengan saya? Aksi beliau di Dewan Rakyat yang penuh dengan emosi petang tadi (27 Nov) turut mengejutkan saya,” katanya menerusi hantaran di Facebook pada Isnin.

Menerusi hantaran berbeza di Facebook, Ka Siong turut meminta Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menasihati Fadhlina ketika diajukan pertanyaan oleh Anwar mengapa menteri wanita terbabit memarahi beliau.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2023 01:17 PM | Show all posts
udah kenapa banyak bebenang mentega ni? takde issue semasa lain yg hot dr yg ni ke?

isyh isyh isyh
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha. Nampak sangat takajut atuk Ka Siong kau.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
E eh. Avatar akak dah boleh display properly!
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Comei jah muka atok wee.. sori la atok wee.. org melayu ni kalau menipu tatau nak kona tang mana dah mmg marah2 dulu nak tutup cerita.. tapi data tu mmg iols ghasa menipu jah.. sebab SK dengan smk pun tak cukup cikgu pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 02:26 PM | Show all posts
Menteri marah2 sebab frust pegawai khas yg ada tak dapat nak bagi data yang cepat dan tepat. Kena hantar belajar lagi tu buat excel advance, pivot, dashboard dll.
Zaman sekarang cepat berubah. Dapat pegawai peel lama lagi..penat dan letihla menteri.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-11-2023 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua sekolah kekurangan cikgu..dah cikgu pun masuk politik nak jadi ahli parlimen..cm kura2 dlm perahu aja

Abis nk import cikgu dari Tanah Besar China ka?dah kaum tu pun kurang minat jadi cikgu mcm kurang minat jadi polis tentera bagai
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 02:45 PM | Show all posts
aku mmg menyampah dengan dia ni, tak boleh kawal emosi sendiri, bosan nya kalau dpt bos mcm ni.tapi what to expect, bekas islamic activist, perangai pon seroper extremist
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2023 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 30-11-2023 02:37 PM
Semua sekolah kekurangan cikgu..dah cikgu pun masuk politik nak jadi ahli parlimen..cm kura2 dlm per ...

jadi polis,tentera,cikgu...mana boleh kaya...maaaaa....apa la lu
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri ni kalo menjawab nampak emo
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Emo la menteri pendidikan ini. Cool sudah. Menang dgn otak x semestinya dgn pedang
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:16 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-11-2023 01:23 PM
E eh. Avatar akak dah boleh display properly!

sape yg gagah perkasa tu ticer
kemahen lagi pose

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki kena jinakkan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Monteri ni Cengengg nau
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadoi lah peminpin malaysia kena marah pun mengadu kat rakyat?

Wartawan cari pun buka thread untuk forummer discuss sambil dapat markah. Itu ja lah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 07:53 PM | Show all posts
CINA NI SAMA DENGAN MAKCIK KEMBOJA

LUPA ASAL USUL.

MUKA TAK MALU DATANG DARI CHINA KE TANAH MELAYU.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2023 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri emo ......kleu gaduh dgn tok laki teruih mkn penampar si laki gamaknya. Tp kan itu hari dia jwb sopan santun je bila mp India komplen knp x blh nyanyi lagu India dkt sek Tamil & dan2 padilah mintak mahap zahir batin teruih bagi teruskan nyanyi x mcm dia jerkah lobai pas pis pus sbb x bagi baca qunut nazilah aritu
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts


Mungkin ini sebabnya?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 1-12-2023 09:16 AM
sape yg gagah perkasa tu ticer
kemahen lagi pose

Haha. Contestant America's Got Talent. Aiol pon dah lupa nama heols. Memang body sedap gagah perkasa walaupun nonok.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya kalau korang baca thread sebelum ni, sekolah vernakular ni nk guru yg boleh berbahasa bukan melayu je sebab sekolah tu kan bukan sekolah kebangsaan. Dlm erti kata lain, nk mandarin speaking only pdhal isi tersiratnye, nk kerajaan lantik lagi ramai cikgu dr bangsa tu je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 10:39 PM GMT+8 , Processed in 0.108369 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list