CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5740|Reply: 11

Kak KM Percaya Feng Shui, Netizen Nasihat Kembali Pada Agama

[Copy link]
Post time 17-11-2023 11:30 AM | Show all posts |Read mode
Usahawan sensasi, Kak KM baru-baru ini dikecam selepas berkongsi kebaikan Feng Shui untuk lokasi kediaman.


Menerusi hantaran di Instagram (IG), Kak KM mempertahankan diri dengan menyelar individu yang mengkritik sebagai berlagak pandai dan tunjuk hebat.







Kata Kak KM, netizen perlu mengetahui asas pengetahuan tentang bisnes tanah terlebih dahulu sebelum menasihati orang lain.


"Apa benda pagi-pagi buta, ‘Kak KM jangan khurafat. Kak KM kalau nak kaya kena solat dua rakaat selepas solat subuh'. Kau buat ke tak solat dua rakaat? Dah kaya belum?



"Jangan nak ajar-ajar orang, jangan sesekali. Kita belum tentu betul ke tak. Jangan main cakap sebarangan. Macam bagus saja kau. Kelakar.







"Nak cerita, oh tanah. Orang kaya memang macam itu bodoh. Beli tanah, jual tanah. Ada aset, kumpul aset. Jangan main cakap.





"Kau yang tak pernah buat apa-apa bisnes pasal tanah tak tahu apa, patut bertanya. Jangan tunjuk pandai, tunjuk hebat. Lepas itu, kau ajak ramai-ramai untuk kondem orang.





"Kau jangan macam itu, kau releks saja. Apa orang jual, kau patut support. Sesama melayu. Kau patut cakap bagus. Kalau benda tak bagus, buat apa berjuta-juta duit kita pergi kat situ," katanya.


Dalam pada itu, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli berkata kebanyakan netizen yang lantang menentang itu mempunyai penyakit iri hati dan cemburu melihat kejayaan orang lain.





Sumber: Oh Bulan







Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2023 12:36 PM | Show all posts
kat mana lokasi tanah ni??
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 02:14 PM | Show all posts
naper nak buat idiyet pipol mcm bapok lorong haji taib ni femes?

next time buat tatawu je,, tu smer demi kontent

sbb tawu org dah boring nak tengok pungkok berkerak  tek layutsss heshe

jgn sok2 naik pulak nama tak bayo kwsp gaji lambat

bunyi2 cam buah kana punya collection dah selow tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana dia tau fengs Shui situ bagus
Dia panggil ahli tabib China ke
Jangan berbahas dengan orang jahil
Lepastu kaya
Mana la nak terima nasihat orang marhaen
Lagi2 kau xkaya macam dia..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa anak sakit minta doa org ramai. Bakpe x suruh tabib cina tgk feng shui anak dia. Mcm2 hal laaaa... Tp, ramai je yg mcm dia ni. Klu nak beli kedai pun mcm tu jugak. Tgk no. Kedai dlu. Pastu ckp xda ong.. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada masa feng shui ada yg melibatkan logik thinking (xyah panggil tukang feng shui). Cth, knp org cina x suka beli rumah T-junction klu ada kt taman perumahan tu. Sbb parking x sng kuar/ jalan raya ( klu T junction takut terbabas kereta nk elak dari arah lain, nk kuar parking pun kena tgk 3  arah).
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-11-2023 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai jer melayu dah kluar dari landasan. Depa ni lah semua penyokong tegar PH
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2023 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapo la bodo pegi kesian ank dia sakit? i mmg xkesian la. See? Ank dah sakit pon mcm gini jgk perangai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2023 12:49 PM | Show all posts
ramai je melayu mcm ni..beli kete @ rmh tak nak no. 4 sbb nnti suwey & mati
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
X blh betul dgn manusia yg bila ditegur ni dia ckp org lain dengki dgn dia..wtf nk dengki buat apa bkn dia ad kaitan dgn hidup kita..menegur tanda ingat beringat sesama kita
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 06:26 PM | Show all posts
"Kau jangan macam itu, kau releks saja. Apa orang jual, kau patut support. Sesama melayu. Kau patut cakap bagus  Comprehensive Guide to Local SEO. Kalau benda tak bagus, buat apa berjuta-juta duit kita pergi kat situ," katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 06:26 PM | Show all posts
"Kau jangan macam itu, kau releks saja. Apa orang jual, kau patut support. Sesama melayu. Kau patut cakap bagu Kalau benda tak bagus, buat apa berjuta-juta duit kita pergi kat situ," katanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.066230 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list