CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19375|Reply: 206

Sah Suhaimi Saad Hidap Pneumonia- Dah Puas Berubat Sendiri, "Akhirnya Dia Minta Dihantar Ke Hospital Sebagai Usaha Terakhir”

  [Copy link]
Post time 14-11-2023 04:36 PM | Show all posts |Read mode
Suhaimi Saad alami jangkitan kuman pada paru-paru atau pneumonia.


Isterinya Nordiana Mohd. Naim, 39, bagaimanapun memberitahu Suhaimi yang kini masih ditidurkan bebas daripada penyakit tuberculosis (tibi).


Foto: IG




“Setakat ini, doktor maklumkan suami alami jangkitan kuman pada paru-paru dan bebas tuberculosis (tibi) selepas melakukan hasil ujian pertama.


“Namun, untuk mengesahkan lagi hal itu, doktor akan lakukan ujian kedua dan kami menunggu keputusannya,” katanya.


Dalam masa sama, Ina tetap yakin suaminya akan kembali sembuh selain memohon orang ramai terus menitipkan doa.


“Suami masih ditidurkan dan keadaannya kritikal tetapi semalam oksigen berada pada tahap normal, cuma jantungnya masih lagi laju sekitar 130.


“Saya yakin suami akan sembuh. Saya juga mohon doa orang ramai dapat bersama mendoakan Suhaimi,” ujarnya.


Menurut Ina lagi Suhaimi mengalami penurunan berat badan mendadak iaitu sekitar 20 kilogram (kg) sekitar sebulan lalu.


“Baru-baru ini Suhaimi mengalami batuk tetapi lama-kelamaan semakin teruk sehingga dia sesak nafas.


“Selepas batuk semakin pulih, dia cirit-birit pula sehingga tak sanggup nak makan dan sebab itulah berat badannya tinggal 43kg.


“Kami sudah melakukan ikhtiar sehingga dia sendiri minta dihantar ke hospital yang dianggap sebagai usaha terakhir,” ujarnya.




Foto: IG




Semalam Ina memaklumkan kesihatan suaminya berada dalam keadaan kurang baik.


Sejak semalam, tular dalam laman sosial mengenai keadaan kesihatan penyanyi sensasi itu yang dikatakan sudah dibawa keluarga mentuanya pulang ke Johor bagi mendapatkan rawatan.


Difahamkan, penyanyi yang sudah berhijrah ke Kelantan itu menghidap penyakit kronik namun pemilik akaun yang menguar-uarkan khabar tersebut tidak mendedahkan butiran lanjut.


Suhaimi, 43, yang bersama In-Team selama lima tahun bermula pada 2000 itu pernah mengejutkan ramai apabila mengumumkan ingin bersara sebagai penyanyi nasyid selain enggan dipanggil ustaz. – CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2023 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin Allah nak sedarkan ss bahawa ubat spital dan rawatan spital juga merupakan ikhtiar dan diharuskan dlm islam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Yer ker pneumonia simptom nya batuk².? Batuk² tu dh match elok dgn tibi.

Last2 p spital gak kikikiki. Sure kena sindir dgn paramedik dari hari 1st smpai hrini
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:43 PM | Show all posts
arwah nenek iols ninggal sebab pneumonia ni. salah satu punca pneunomia ni, persekitaran yang tak bersih, semoga segala urusan dipermudahkan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba tringat pulak kat geng2 yg homeschooling anak, bersalin guna doula.. Yg kes pompuan Malaysia meninggal kat UK masa bersalin tu, anak ramai 4-5 orang kan..homeschooling..skrg taktau la anak2 arwah homeschool mcm arwah mahukan..suami mungkin x mampu nak cakna anak2 kalu nak homeschool..kalu kawen baru pun, mau ke mak tiri nak ajar anak2 tu..i rasa mcm dimasukkan ke sekolah jua la agaknya..ada sesapa tau ke update family arwah tu?..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa hidup mulut lancang nakharom kecam KKM etc. balik2 kata makanan sunnah pengubat segalanya. SS meludah dh terkena muka sendiri ni.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-11-2023 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Doa la sendiri.. Time mcm ni pandai plak mintak doa org ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:51 PM | Show all posts
...semalam oksigen berada pada tahap normal, cuma jantungnya masih lagi laju sekitar 130.


Jantung tengah laju tu nampak siksa kubur ke nampak orang-orang yang kena maki kena ejek dengan kau sebab ikhtiar perubatan moden ke....??


Doa je lah sendiri...kita semua ni kan jijik pengikut dajjal...kau yang suci maksum macam nabi...walhal tingtong..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2023 04:54 PM | Show all posts
aku tahu acik porem menanti perkataan "akhirnya dia minta" hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tak tau pulak aku femes giler pakcik ni..
sampai berbenang2 psl dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu maki hamun caci maki lg kkm..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh.

Selayaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:02 PM | Show all posts
takut berjangkit hasil aktiviti urut mengurut dia je
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:02 PM | Show all posts
tak silap BCG yg kita enjit masa sekolah dulu utk cegah penyakit tb la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahu pula nak “usaha” hantar ke hospital
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2023 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 14-11-2023 05:00 PM

Kehkehkeh...aku tringt 1 wktu tu kan... aku terrrr lyn live ss.. mmg la aku yakin spnuhnya skrg dia xwaras..mcm isim...but 1 hari tu...aku stuju dgn dia... audience live tt tny kt dia... " xbalik johor ke" ss trus muka bosan... meh.

Ss reply " boleh x klu dh tau org tu kt situ, toksah dok tny2 xbalik ke ,xpi situ ke, xpi sini ke. Klu aku kt johor kang, hmpa tany pulak, bila nk blik kl... hmpa ni tny soalan yg trlalu remeh. "

Aku stuju.. aku pon pelik gk ngn mnusia..asyik2 tny bila nk balik.bila kita balik..dia bkn jumpa kita pun.. elok kita fly  dia tny bila nk balik..soalan nth apa2..  filaadama influenza tu pun rasa bnda yg sama..leceh btol.bila dia dduk afrika org tny bila fila nk balik.bila dia kt kl. Org tny bila fila nk fly. Tudiaaa sbnrya korang nk apa. Kehkeh.. aku relate..sbb jd kt aku.

1 lg hritu live tt ss. Ngajar tjwid kot. Lawa wei tulisan jawi dia..khat yg cntik.

Ksmpulannya bg aku.. ss ni skrg xwaras..isim..salah menuntut
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:12 PM | Show all posts
kalau korang nk taw ank I 11 tahun mcm ni la symptom die mula2 batuk, pas tu demam sminggu non stop last2 cirit birit muntah..between tu mmg bwk p GP clinic smpai 2 kali bukan x bwk,pas tu before p hospital kte buat all blood test mmg xde denggi, influnza,covid smuala tp darah die de infeection n dh severe dehidration..pgi HKL wad knk2 HTA admit trus on 2 antibioic, x ray mmg die broncopneumonia n HTA pindah to KPJ sentosa sbb wad pnuh, long story short die kna mkn streoid,nebulizer n still kn follow up kk,if dlm ms sbln x ilang batuk kn cek tb plak..so kalau dh x ilang batuk tu cekla cpt2..doc ckp bnda ni jd to my daughter sbb kesan post after covid die dah kena 2x
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 14-11-2023 05:07 PM
Kehkehkeh...aku tringt 1 wktu tu kan... aku terrrr lyn live ss.. mmg la aku yakin spnuhnya skrg di ...


Dlu pon ramai porumer ingat dia gila isim, salah menuntut. Tp menuntut apa? Klau fahaman je salah xpe, ni perangai pon sama hauk. Menipu org, bergaduh dgn inteam. So i tolak hipotesis dia gila isim

Tulisan jawi dia mmg cantik. Rasanya dia pernah jual kejap khat. Ramai gak beli lps tu dia dah malas. MALAS
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 14-11-2023 05:07 PM
Kehkehkeh...aku tringt 1 wktu tu kan... aku terrrr lyn live ss.. mmg la aku yakin spnuhnya skrg di ...

Tergamak cuols layan live ss yach
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 01:37 PM GMT+8 , Processed in 0.089353 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list