CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9682|Reply: 18

'Siapakah Seekor Murtabak?'- Shuhada

  [Copy link]
Post time 12-11-2023 04:04 PM | Show all posts |Read mode
Bekas isteri pelakon Hafidz Roshdi mempersoalkan tindakan seorang pengguna Instagram dikenali sebagai Seekor Murtabak yang meminta dia tidak memadam hantaran dibuat di media sosial itu bagi dijadikan bukti di mahkamah syariah.


Nurul Shuhada Mat Shukri, 29, berkata, tindakan pemilik akaun tersebut sebenarnya secara tidak langsung telah mendedahkan identitinya tanpa sengaja.








"Katanya mereka tidak merentan dan juga hanya berdiam diri, dikatakan tiada kena mengena dibelah Shu juga sebelah sana.


"Tiba-tiba mahu tangkap layar dan gunakan di mahkamah, persoalannya siapkah Seekor Murtabak ini?," katanya.


Shu berkongsi perkara itu menerusi Instagram miliknya yang turut memaparkan tangkap layar kenyataan pemilik akaun berkenaan.


Dalam tangkap layar tersebut, Seekor Murtabak mahu menunjukkan bukti bahawa Shu tidak mempunyai masa menjaga dua anaknya sehingga perlu menamakan ibunya sebagai penjaga kedua dalam perbicaraan hadanah kekal yang masih berjalan di Mahkamah Syariah Shah Alam.


Malah individu berkenaan turut menuduh Shuhada sebagai seorang wanita tidak beradab kerana mengatakan sesuatu yang tidak elok.






Perbicaraan tuntutan hadanah itu ditangguhkan pada 23 Januari 2024 selepas pelakon itu ingin meneliti terlebih dahulu permohonan Shuhada meletakkan ibunya sebagai penjaga kedua.


Untuk rekod, Hafidz dan Shuhada mendirikan rumah tangga pada 30 April 2016 dan bercerai pada 22 Februari lalu.


Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Humairah dan Umar.




Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2023 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Gaduh lagi, londeh lagi sana sini mental anak tak usah peduli, 3-4 tahun lagi anak pandai google sendiri deme pandai la jaga mental sendiri ye? Mak burukkan bapak, bapak burukkan mak. Makpak mental anak juga mangsa. Ajak pula tolowers kutuk mengutuk lagi, well done shelop dan pis
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2023 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MsKantoiLagi at 12-11-2023 10:07 PM

I sebenar perasan artikel beberapa hari lepas. Malas nak ambil kesah. Hari ini muncul lagi, siapa sebenar pemilik acc murtabak? I sendiri tertanya2. Cara diselidik oleh Shu, sekali lagi individu dari pihak HR? If I were Shuhada; I takde masa nak layan komen fake acc. Sebab posting asal IG tersebut juga terdapat komen oleh Shu dan ada beberapa komen yg sebenarnya bikin panas atau mengguriskan hati pihak HR. TETAPI itu dibenarkan oleh Shu kerana pemilik rasa selesa dan selamat. Jadi, semuanya jelas bahawa pemilik hanya mahu mendengar kata2 sokongan BUKAN nasihat apatah lagi kritikan pedas. Shu punya masa dan tenaga untuk melayan. Mungkin ini adalah satu tafsiran kerja keras oleh sibu tunggal. I tak lah bersorak dengan komen oleh murtabak tetapi I harap Shu sedarlah yang bahawa tidak semua orang akan sokong apa yang kita buat. Fake.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2023 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Murtabak ni comfirm acik porem
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2023 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MsKantoiLagi at 12-11-2023 10:05 PM
zuriey replied at 12-11-2023 09:03 PM
Murtabak ni comfirm acik porem


It could be anyone in this world. Kenapa? Kerana teknologi adalah tanpa sempadan. Satu dunia boleh baca dan komen. Contohnya, seorang wanita melayu sedang bercuti di Jepun bersama anak2 dan baru menerima nafkah. Bangga membelanjakan wang yang banyak untuk kos taxi diselit juga dukacita anak2 bercuti tanpa sibapa. Bongkak dengan citarasa yang tinggi dan memperkecilkan pihak yang 'struggle' untuk bangkit. Awak cuma bertuah kerana ada bumbung tanpa perlu kos berlebihan. Tetapi awak tak nampak apakah tuah kepada pihak yang awak seronok memperkecilkan. One final note to you Shuhada, tukarlah cara konten tanpa memperkecilkan pihak lain. POSITIF. Pasti hasilnya lambat laun adalah sama. KEBAIKAN. Awak sebenarnya bukan struggle cari duit TETAPI STRUGGLE UNTUK MENYEBARKAN KEBAIKAN. Jika gagal, itu bahagian awak. Allah Maha Baik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2023 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MsKantoiLagi at 12-11-2023 10:35 PM
MsKantoiLagi replied at 12-11-2023 07:54 PM
I sebenar perasan artikel beberapa hari lepas. Malas nak ambil kesah. Hari ini muncul lagi, siapa se ...


Ini adalah contoh komen Shu didalam posting yang sama; betapa menjengkelkan. Umar masa tu masih BF of coz lah Humairah sahaja bersama bapa. Itupun mcm kena attack dgn askar Jepun suruh pulangkan Humairah, drama desa permai walhal tak sampai beberapa hari masa bersama sibapa. Kononnya Umar rindu? Atau awak yang tak pandai luangkan masa bersama Umar yang umur baru mencecah setahun? Bijak sangat ye boleh bgtau awak dia rindukan kakak? Setelah Humairah pulang ke Perlis, kononnya semasa bersama sibapa, private part Humairah tidak dibasuh dengan rapi? Is this going to happen again? Plus your Mum berani ye mengutuk Mak HR kepada Opah HR (Ibu Kandung Mak HR) kononnya Mak HR tak pandai jaga anak (HR). No manners la you all ni. Orang tua tu hormatlah sikit. Berlapiklah cakap. Ini cakap main lepas! Maksudnya adakah drama ini akan berulang? Dengan perangai Shu yang semakin melantun tinggi mcm Artis Hollywood class A, I predict its going to be another nightmare! Satu ayat ini yang makan dalam; "Saya tak heranlah menantu artis. Bukan boleh buat apapun. Glamor? Eh tak pandanglah saya". Last2 anak perempuan sendiri gila glamor tak nak turun2. Hadaplah. Bahagian puan. Rezeki awak puan. #drama #musim #pkp

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-11-2023 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MsKantoiLagi at 12-11-2023 10:50 PM

Consider those comments in this forum are my Long Weekend Gifts to you Shuhada. Happy Holiday Girl. Ammmaahhh. Bye!
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
MsKantoiLagi replied at 12-11-2023 10:00 PM
It could be anyone in this world. Kenapa? Kerana teknologi adalah tanpa sempadan. Satu dunia boleh ...

Murtabak = MsMantoiLagi
Ko lah dalang di sebalik nama yitu
Gigih benar ko
Tak de org gigih nk justify panjang lebar dlm porem ni
Semua cerita diorng pun ko tahu
Tak salah lagi

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-11-2023 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 13-11-2023 12:39 AM
Murtabak = MsMantoiLagi
Ko lah dalang di sebalik nama yitu
Gigih benar ko

Buang masa je I create fake acc dan masuk halaman IG dia bagi menegur tabiat Shu yang dulu kini dan selamanya. Watak MKL kekal hanya disini. Biarkan Shu berada didalam playground dia. Balance.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
MsKantoiLagi replied at 13-11-2023 01:14 AM
Buang masa je I create fake acc dan masuk halaman IG dia bagi menegur tabiat Shu yang dulu kini da ...

Takat fake acc tu 5minit boleh siap chuolss
Chuols byk masa pula buat karangan dlm ni
Dan semua thread shushu chuols hentam dia
Sangat mencurigakan thread lain tak de pula penampakan u
Dendam kesumat sungguh chuols dgn shushu kan
Sampai semua cerita a-z chuols tahu dan mencemar duli di sini

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
PS diganggu mahkluk bernama Mastura, maka Shu pun rasa seekormurtabak ni ala2 Mastura ke?? Tp itulah, iols pun rs si murtabak itu dr forum..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 05:06 PM | Show all posts
zuriey replied at 13-11-2023 12:39 AM
Murtabak = MsMantoiLagi
Ko lah dalang di sebalik nama yitu
Gigih benar ko

tak la uols. i tak rasa murtabak = MKL
MKL tu memang sedara HR
tapi yg murtabak tu memang netizen yg meluat dgn shu ja

elok la ada MKL dalam forum ni
dapat jugak inside info
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MsKantoiLagi replied at 12-11-2023 10:32 PM
Ini adalah contoh komen Shu didalam posting yang sama; betapa menjengkelkan. Umar masa tu masih BF ...

Klau anak i olls kena debik ngn jantan pun i olls akan komen mcm mak shu ni .. maybe lg teruk i olls sembur .. so whats the prob? Mmg tak pandai jaga anak pun .. i olls x follow dua ekor ni tp jgn sesekali nak naik tgn kt perempuan .. tu dayus namanya .. eventhough shu ni bukan normal skali pun .. hang yg nak kawin dulu kan ..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 13-11-2023 05:06 PM
tak la uols. i tak rasa murtabak = MKL
MKL tu memang sedara HR
tapi yg murtabak tu memang netizen  ...

Sedara patut la gigih buat id semata utk hentam shushu dlm porem ni


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mau baca apa isikandungan... terus dtg ke ruangan komen..dan taip,

Masih ada yg berminat ambik tahu tentang pmpuan busuk from peghelih ni ke?

For me enuff.  Selagi org2 yg rapat dgn dia, berdiam, dan decided utk menyimlan segala busuk dia ni, maka kita tidak usah lah bersusah payah nak membuktikan kebusukan dia.  Sbb yg masih percaya dia ni, ramai.  Kita cuma minoriti yg cuba bring up "true color" dia.. dgn bukti2 umum yg ada. Even kalau kita tahu bukti2 specific pun, kita x dpt reveal, lantaran nanti akan terdedah pulak dari mana tahu. Jadi nak ckp lebih2 x boleh. Terbatas. Selagi sumber berdiam diri cover kejahatan n kebusukan pmpuan ni.

Jadi buat penat je gigih... cuma berharap, one day segala-gala akan terbongkar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2023 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Muncul balik.
Ingatkan dah terkambus belakang rumah cerita dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2023 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Jom la pakat2 benam tered ini ke gaung jauh nun disana..iols kesian kat ank2 diorg je. Kt yg jauh tgk pon rasa nk mental, inikan bdk2 yg masih blh dilentur.

Fasa royanan dh lepas. Focus la kat anak. Nak mrh psl xbg nafkah, iols ok je. Klu ajet2 hot, wat content sampah, iols xboleh la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 12:46 PM | Show all posts
faint_heart replied at 13-11-2023 08:02 PM
Klau anak i olls kena debik ngn jantan pun i olls akan komen mcm mak shu ni .. maybe lg teruk i ol ...

Kalau anak hang tinggalkan laki dia sorang2 terkontang-kanting waktu laki dia sakit, adakah hang sebagai mak tak tegur anak sendiri?? Apa benda lari balik kg bila laki tengah sakit? Korang berpesta anak beranak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
faint_heart replied at 13-11-2023 12:02 PM
Klau anak i olls kena debik ngn jantan pun i olls akan komen mcm mak shu ni .. maybe lg teruk i ol ...

Itu "kalau"....

Anak perempuan kena debik dengan menantu, sepatutnya siasat.
Anak perempuan mulut hansuang, tak reti hormat suaminya, memang meminta²... sabar orang ada hadnya.. menantu tu pun manusia bukan malaikat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 08:08 PM GMT+8 , Processed in 0.070613 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list