CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5954|Reply: 27

Ameera Khan Dikecam Tayang Produk Pro-Israel Di IG

[Copy link]
Post time 9-11-2023 04:53 PM | Show all posts |Read mode
Pensohor media sosial yang juga adik kepada selebriti terkenal Neelofa, Ameera Khan dikecam netizen kerana dengan bangga menayang serta mempromosikan produk kosmetik pro-Israel, Dior dalam Instagram miliknya.


Menerusi hantaran yang dimuat naik Ameera, gadis berusia 22 tahun itu mempamerkan koleksi terbaharu daripada Dior Beauty merangkumi beberapa alat solek seperti gincu bibir, pembayang mata, bedak serta minyak wangi.






“Blooming,” tulis Ameera.


Perkongsian Ameera itu sekali gus menyebabkan pengikutnya kecewa dengan tindakannya dan menganggap Ameera seolah-olah tidak peduli tentang isu yang berlaku di Palestin.


Malah, ada juga yang beranggapan Ameera tidak sensitif pada saat seluruh rakyat Malaysia mula melancarkan serangan memboikot produk yang ada kaitan dengan rejim Zionis tersebut.


  



“Sekarang bukan masanya. Tolong jadi sensitif sikit,” tegur seorang pengguna Instagram.


“Tolong berhenti menggunakan produk yang menyokong kekejaman Israel,” kata seorang lagi pengikutnya.


“Saya peminat awak Ameera. Tapi apa yang sudah awak lakukan? Dengan menyokong Israel,”kata seorang lagi pengikutnya.


Semalam, heboh dalam media sosial apabila model terkenal antarabangsa berdarah Palestin, Bella Hadid dipecat serta-merta sebagai duta bagi produk jenama mewah Dior kerana kelantangannya bersuara membela nasib penduduk Palestin.


  



Selepas dipecat, Dior  memperkenalkan duta terbaharu mereka, May Tager yang juga merupakan seorang model kelahiran Israel.


Berita pemecatan model berusia 27 tahun itu yang tersebar luas menarik perhatian masyarakat seluruh dunia apabila orang ramai mula melancarkan kempen memboikot jenama tersebut dengan menggunakan tanda pagar #BoycottDior dalam media sosial.




Sumber: Kosmo! Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2023 05:10 PM | Show all posts
acik sapa le yg suka berkuntum kat medsos si lemak ni..very the loser yaachh
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 05:27 PM | Show all posts
yucckssss... loserrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemak ni kan batak brand, dia hamba pada brand2 tu, pulak level iq tak seberapa entah2 dia tak peduli pun hal lain asalkan bontot dia tetap besar
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 05:41 PM | Show all posts
Sheolls ni syok sendiri kan. Orang mcm sheolls ni mana luxury brand nak pandang. Tu yg gigih buat photoshoot, up gambar2 siap tagged brand2 tu mcm sheolls ambassador. Bak kata sorang porumer last year: "LMK tu persis slow learner (sebab tu pakai pampers sampai darjah 2 ka 3?)"
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 05:44 PM | Show all posts
iols paling terkejut bila dpt tgk gigi dia
bkn nak kutuk apa la, gigi kita pun takde la lawa mana tp kita boleh je sengih gelak bila bergamba.. dia ni kemain control.. buat2 bibir terbukak sikit je, konon hot la gitu kikiki
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-11-2023 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by naina at 10-11-2023 12:11 AM
She-Ra: iols paling terkejut bila dpt  ...


Dulu2 dia pernah je pakai braces. Tapi ntah Nor jadi camtu teruk bergunung ganang. Maybe tak istiqamah. Takda disiplin. Beselah..dia tudung pun on off, sekolah PON idakk. Redah je. Pemalas nak disiplin kot. Lepastu kan aku baru tau dia tak reti cakap luar rupanya..lalu tadi fyp mak dia..lmk ni masuk tibe2 kecek English then sambung Klate..mak dia pun gelak bgtau Mira sebenarnya tak reti kecek luar..doohhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 06:27 PM | Show all posts
Dia kan lembam lagi benak. Tak peka ngan issue semasa. Bubble dia berbeza.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2023 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 9-11-2023 05:41 PM
Sheolls ni syok sendiri kan. Orang mcm sheolls ni mana luxury brand nak pandang. Tu yg gigih buat ph ...

Pampers sampai 12 thn ye aka darjah 6, tapi dia ni tak sekolah entah upsr ada ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 06:35 PM | Show all posts
doubleA replied at 9-11-2023 10:33 AM
Pampers sampai 12 thn ye aka darjah 6, tapi dia ni tak sekolah entah upsr ada ke idok

Mak aih sampai darjah 6! Apekebenda tak reti kencing & berak kat tandas ke??

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 07:33 PM | Show all posts
budak tak cerdik kan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
waaaa
suda tukar ka ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
X penah nampak lak brand brand israhell ni letak dia kat mane2 platform dorang. Ke memang ade aku je x tau..[em:3:][em:3:]
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols b*d*h dan tak sensitif.

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 9-11-2023 06:22 PM
Dulu2 dia pernah je pakai braces. Tapi ntah Nor jadi camtu teruk bergunung ganang. Maybe tak istiq ...

Iols duk negeri serambi cakap bm standard dgn kawan2 bukan kelantan.

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2023 08:58 AM | Show all posts
dia ni kan sejenis bebal..mmg sengaja mengundang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-11-2023 09:43 AM | Show all posts
LMK bila je la sheols pandai. Kot ye pun, perlu la nak upload on IG? Nanti bila orang bising mula la sheols keluar comment 'dasar Melayu anying' padahal sheols terang2 tunjuk kebodohan.

Kakak2 sheols and mak sheols yang tak putus2 letak caption penuh doa tu takde ke nak advise si bimbo ni? Ni soal sensitivity kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2023 10:12 AM | Show all posts
Tengok pada poses dan postings dia kat ig, dia ni masih berharap brand2 besar ni notice dia dan nak offer dia jadi model/influencer untuk brand yg dia rajin tag tu. So tak heranlah time2 camni pun dia masih nak tag lagi, geng2 camni kan suka je kalau muslim sendiri tak support muslims.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2023 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni lagi sorang yg bengap. Tak sensitif langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2023 11:43 AM | Show all posts
apa lah yang nak di harapkan dr minah LMK ni...

entah2 palestine tgh perang pun dia x tahu....

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 07:37 PM GMT+8 , Processed in 0.088391 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list