CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6422|Reply: 82

[JTBC/Netflix 2023] Welcome To Samdalri - Ji Chang Wook, Shin Hye Sun

  [Copy link]
Post time 2-11-2023 10:56 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 22-1-2024 09:09 PM




Profile
Drama: Welcome to Samdalri
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Dec 2, 2023 - ?
Airs On: Saturday, Sunday
Original Network: jTBC, Netflix, TVING
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older
Native Title: 웰컴투 삼달리
Also Known As: Welkeomtu Samdalri
Screenwriter: Kwon Hye Joo
Director: Cha Young Hoon
Genres: Romance, Life, Drama


Synopsis
After losing his mother—who worked as a haenyeo (female diver who harvests sea life)—at a young age due to a mistaken weather report, Jo Yong Pil makes up his mind to become a weather forecaster and protect the elders of his hometown. However, his passion and refusal to let misinformation slide earns him a reputation at work as a stubborn troublemaker who isn’t afraid to argue with his boss.

Jo Sam Dal grew up with Jo Yong Pil. Unlike Jo Yong Pil, content to remain in his hometown of Samdalri, Jo Sam Dal makes it her mission to get out of their small town and move to Seoul. After years of toiling away as an assistant in the fashion photography industry, Jo Sam Dal—who changes her name to Jo Eun Hye in Seoul—finally succeeds and makes it to the top. However, when everything she’s worked so hard to build comes crashing down in the blink of an eye, she returns to Samdalri, where people still know her as Sam Dal and not Eun Hye.

Although Jo Yong Pil and Jo Sam Dal used to be joined at the hip when they were younger, the once inseparable friends are no longer in contact with one another due to an incident that drove them apart. When Jo Sam Dal returns to Samdalri, however, they find that the longtime affection they once had for one another comes rushing back.


Notes
"Welcome to Samdalri" takes over the JTBC's Saturday & Sunday 22:30 time slot previously occupied by "Strong Girl Nam-Soon."

Cast
Ji Chang-Wook - Jo Yong-Pil
Shin Hae-Sun - Jo Sam-Dal
Shin Dong-Mi - Jo Jin-Dal
Kang Mi-Na - Jo Hae-Dal
Kim Mi-Kyung - Jo Sam-Dal's mother
Lee Jae-Won - Wang Kyung-Tae
Bae Myung-Jin - Cha Eun-Woo
Kang Young-Seok - Bu Sang-Do


source : mydramalist, asianwiki

Trailer

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-11-2023 11:00 PM | Show all posts
ingatkan lama lagi, rupa2nya dah nak keluar  citer ni...
tengok trailer mcm fun...ada vibe Our Blues, Hometown Chachacha & When Camellia Blooms...
harap2 boleh tgk sampai abis, kebykan citer Ji Chang Wook iols tak tgk sampai abis...tak tau kenapa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2023 07:04 PM | Show all posts
xyla73 replied at 2-11-2023 11:00 PM
ingatkan lama lagi, rupa2nya dah nak keluar  citer ni...
tengok trailer mcm fun...ada vibe Our Blues ...

JCW tu lakonan tak berapa sampai unless action genre.
Tp I suke SHS sbb pandai berlakon. And die punya articulation best.

Wpun tak faham Korean tp dngr die ckp smooth.






Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tengok JCW selepas lakonan dia dalam the worst of evil haritu... Nampak macam best chemistry especially SHS yang boleh carry drama and comedy at the same time. Tazabarrr
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2023 04:13 PM | Show all posts
dah update poster & trailer kat page depan...
teringat drama Our Blues sebab setting kat Jeju..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2023 04:21 PM | Show all posts
solarlunar replied at 3-11-2023 07:04 PM
JCW tu lakonan tak berapa sampai unless action genre.
Tp I suke SHS sbb pandai berlakon. And die p ...

ye betul...SHS punya articulation best...
kalau dia narrate sesuatu sgt jelas sebutan, intonasi pun bagus...
sorang lagi actress with good articulation Kim Tae Ri...
iols memang turn off betul kalau tgk actor/actress yg sebutan tak clear walaupun tak faham apa yg diorg cakap...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-11-2023 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 22-11-2023 04:21 PM
ye betul...SHS punya articulation best...
kalau dia narrate sesuatu sgt jelas sebutan, intonasi pu ...

Park Min Young dlm What Wrong with Secretary Kim pun best die punya diction.

Tp I tak boleh tgk Nam Goong Min berlakon. Die bercakap bibir atas tak bergerak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in... masuk watchlist...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2023 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
haaa masukkk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2023 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Oklah first episode ni…
Samdal & Bongpil ni opposite betul diorg punya dream…sorang nak lebarkan sayap, sorang lagi suka stay kat kampung…but then keadaan memaksa utk Samdal balik ke kampung semula lepas jadi a successful photographer…

Geram pulak aku tgk mentee Samdal tu…dia punya mental yg cepat koyak dok salahkan Samdal pulak…apa entah masalah minah tu sampai bf Samdal pun dia sondol…lepas tu play victim acah2 dia yg teraniaya sampai nak commit suicide…dahlah netizen skrg ni mudah percaya apa yg keluar kat medsos…itulah dunia skrg ni kita kena akur kpd public opinion…
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2023 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Episod 1 not bad..awal2 lagu bong pil nyanyi iols teringat 1 episod running man...hehehe..

Kesian sam dal dpt assistan teruk yg rosakkan karier dia..padahal sam dal jadi assistant pun 8 tahun kan..dia br 4 tahun dh jeles dgn bos..sam dal mmg
mati2 taknak balik kg dia kat jeju..tp akhirnya terpaksa..

Kesian samdal semua clients tarik diri dr exibition dia...tgk dia keje punya detail..tp dpt assistant tak guna..

Adik beradik samdal memasing ada perangai..tp diorg ni rapat je...anak sedara yg paling matured sbnanrnya..hehehe

So bongpil masih ingat samdal sambil baca magazines cover sam dal..

Iolw xsabar nk tgk plak keadaan diorg kt kg and org2 kg sana ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2023 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun…epi 2 lawak giler part tali seluar track Sam Dal tersekat kat pintu tu…lepas tu Yong Pil gi tarik pulak sebab dia ingat pencuri nyorok dlm bilik tu…ketawa terbahak2 iols tgk

Diorg berdua ni mcm Kang Ho dgn Mi Joo dlm The Good Bad Mother lah…lahir betul2 pada hari yg sama…walaupun Sam Dal insist suruh panggil dia noona sebab dia lahir 5 minit awal…
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 09:42 AM | Show all posts
xyla73 replied at 4-12-2023 12:50 PM
Ya ampun…epi 2 lawak giler part tali seluar track Sam Dal tersekat kat pintu tu…lepas tu Yong Pil  ...

part tali seluar sam dal tu mmg lawak wei...iols pun gelak terbahak2...hahahaha...family diorg ni mmg masuk air jgak la ni...mak dia ingt sam dal clash ngn boyfriend...padahalll...tp mmg kesian kat sam dal kan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 02:48 PM | Show all posts
kalu tgkkan epi 2..mcm adik beradik sam dal ingat yong pil yg minta putus dgn samdal...n kawan2 dia pulak ingat sam dal yg nak putus dgn yong pil..tp sbnarnya mmg sam dal yg minta clash kan...sbb nak stay kat seoul tu...tp masa tu yong pil pun kat seoul kan...ke iols yg x perasan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 02:57 PM | Show all posts
tak sabar plak nak tgk cinta berputik kembali antara diorg...tgk yong pil dalam xnak2 jumpa sam dal tu takde plak dia lari bile nmpk samdal dalam rumah tu kan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2023 04:56 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 5-12-2023 02:48 PM
kalu tgkkan epi 2..mcm adik beradik sam dal ingat yong pil yg minta putus dgn samdal...n kawan2 dia  ...

itulah...iols pun confuse...siapa yg dumb siapa sbnrnya...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2023 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually iols curious macam mana Samdal nak clearkan nama dia semula... takkan takde selit pasal ni kan... Eh tak puas hati iols tengok assistant Samdal tu... poyo giler...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-12-2023 02:22 PM
Actually iols curious macam mana Samdal nak clearkan nama dia semula... takkan takde selit pasal ni  ...

Sama la geram tgk. Acah2 victim. Org tu dah baik dgn ko, ko x puas hati.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
.N.A. replied at 7-12-2023 06:42 PM
Sama la geram tgk. Acah2 victim. Org tu dah baik dgn ko, ko x puas hati.


Ye... Rasa nak bagi penampar sekali kat dia... Geram sebab kes ni keluar news... memang sekelip mata career Samdal jatuh macam tu jer sebab dia... kalau tak puas hati dengan Samdal cari mentor lain... entah2 mentor lain buli ko betul2...  
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-12-2023 10:10 PM
Ye... Rasa nak bagi penampar sekali kat dia... Geram sebab kes ni keluar news... memang sekelip ma ...

Kan.  Tah apa masalah. Ko nak jd top photoq, klo rasa takde  career development cabut la g tmpt lain. Ni dia mcm jeles dgn apa yg sam dal ada. Career dan bf. Mula2 goda bf, pastu hancurkan career. Caprut tul ahhahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 05:15 PM GMT+8 , Processed in 0.117850 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list