CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5589|Reply: 21

Alif Teega Dah Move On Tapi Bukan Bercerai Dengan Aisyah Hijanah

[Copy link]
Post time 1-11-2023 02:18 PM | Show all posts |Read mode
Alif Teega menjelaskan rumah tangganya bersama  Aisyah Hijanah tidak dilanda masalah seperti dakwaan segelintir pihak.


Personaliti media sosial dan usahawan itu menyangkal dakwaan mereka sudah berpisah malah menjelaskan hantaran berhubung dia sudah 'move on' di TikTok sebelum ini tiada kaitan dengan perkahwinan mereka.


Foto: IG




"Tiada apa yang berlaku. Ini adalah ujian dalam rumah tangga. Apa yang boleh kita buat adalah doakan sahaja agar diangkat segala kesulitan.


"Kalau lihat posting saya di TikTok tentang move on, memang itu yang saya sering kongsikan. Namun tiada siapa yang dilepaskan.


"Maaf jika perkongsian saya sebelum ini menimbulkan salah faham," katanya menerusi video di TikTok miliknya.







Sebelum ini kecoh dikatakan hubungan mereka bermasalah disebabkan wujud orang ketiga yang cuba menggangu rumah tangga.


Alif dalam masa sama turut menjelaskan mendapat tahu terkena sihir pemisah selepas mendapatkan rawatan perubatan Islam


"Aisyah ada bawa saya pergi berubat.. Tiga orang ustaz sebenarnya dan jawapannya hampir sama. Jawapan tentang ain, jawapan kedua adalah berkaitan dengan sihir pemisah," ujarnya.







Alif juga mengaku silap apabila tidak sengaja menegur isterinya itu secara terbuka ketika mengadakan sesi live di laman sosial.


"Saya ada silap, Aisyah pun ada silap. Kami telah pun bersama mencari hikmah serta pengajaran daripada apa yang terjadi.


"Apa yang berlaku ni ujian buat kami. Tujuan saya adalah untuk fokus kepada keluarga dahulu," jelasnya.




  



Sebelum ini Aisyah turut berkongsi luahan masalah rumah tangga mereka diganggu pihak ketiga yang juga merupakan bekas kakitangan mereka sendiri.


  



Untuk rekod Alif dan Aisyah mendirikan rumah tangga pada tahun 2017 dan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata. -CARI


Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2023 09:23 PM | Show all posts
Takpe la. Sebab korang ni ramai la yang aware pasai penyakit ain ni. Takde la orang lain nak post acah2 paling bahagia sangat ngan pasangan masing2 pasni. Bukan jeles. Tapi menyampah tengok menggedik diorang je la ada laki.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2023 12:01 AM | Show all posts
Sendiri yg mencapub pastu salahkan ain. Sekufu la ngan lofake. Ni pun penunggang gak. Tak paham la aku asal org suka follow founder yg acah-acah terpaling sweet couple, pda semedang pastu bila kena sihir, ain mulalah start ceta berepisod buat live. Jijik aku ngan mahlop aintention seeker ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2023 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyakit ain mmg ada
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2023 04:01 PM | Show all posts
Diri sendiri yang gatal..nak salahkan ain la..sihir pemisah la...kuaserrr..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2023 04:08 PM | Show all posts
ya ampun tak hensem nya laki tu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-11-2023 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka tak hensem hidung tak mancung pipi tersorong sorong
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2023 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik jugak wajah sheols ni.
Bila baca pasal sheols, mmg xleh lari dari bayangan ayah dia Dr Azhari.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2023 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on tu maksudnya dh lupakan org ketiga pengganggu rumahtangga tu ke?  Kalau ye, alhamdulillah. Iols gembira bg pihak bini dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 02:52 PM | Show all posts
siapa mereka2 ni??? tam pamham akum...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 05:56 PM | Show all posts
org gile glam ni, kita bg kan je. nk viral, viralkan. nk madu, madukan laa
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Risau bila mai content mcmni..mcm psgn lain..keluar isi...pastu nafi...cover mcm2..pastu bercerai.
Hrp utk psgn ni tak la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko bukan baby macam anak anak lembaga kat 8terpaling tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian anak kecik dipakaikan tudung.

#matilanak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 08:58 PM | Show all posts
tahniah, siapa sangka dapat menikah satu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 5-11-2023 04:08 PM
ya ampun tak hensem nya laki tu

Member aku selalu cakap. "Jantan yg muka mcm penyapu ni, mmg selalu berangan dan curang". Bila member2 bg contoh2 nama yg ada... Ku terpalsa akui dgn statement member ku itu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kira dah 10 thread pasal couple ni....
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
C-ra replied at 27-11-2023 10:18 PM
Member aku selalu cakap. "Jantan yg muka mcm penyapu ni, mmg selalu berangan dan curang". Bila mem ...

Member i pun rmai mcm ni.. Yg curang berskandal sna sni muka mcm pecah umah... Yg hensem brgya elok je dgn bini msing2 tkde skndal... Ni circle i la...

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sampah 20x
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana dia mahu bercerai dgn isteri pertama.
Income tu.
Nanti bini ke-2 nak makan apa pula?
Pasir?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 06:14 PM GMT+8 , Processed in 0.068172 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list