CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/viu 2023] Twinkling Watermelon - Ryeoun, Choi Hyun Wook, Seol In Ah, Shin Hyun Soo

[Copy link]
 Author| Post time 8-11-2023 11:18 PM | Show all posts
OST part 9
Eight'O - Wherever

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2023 08:26 AM | Show all posts
xyla73 replied at 8-11-2023 10:45 PM
iols suka lagu ni...
lembut alunan iramanya & menenangkan...
sesuai jadi lagu tema yi chan - chung a ...

ost mmg best2 kannn....iols pun melayaann
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2023 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan dah kata…kemalangan tu tetap terjadi jugak…
Iols dah tgk byk citer time travel…major events memang takkan berubah…kalau ada yg berubah pun sikit je…sebab kalau ada byk perubahan, subsequent events pun berubah…

It’s ok Eun Gyeol…even Yi Chan hilang pendengaran sekali pun, he still raised you well…
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 09:51 AM | Show all posts
iols ingat epi 15 ni eun gyeol dh bole balik dahhhh..rupanyaaaa..yi chan yg selamat kan eun gyeol dr kena langgar...masa awal2 tu iols ingt eun yu dah kena langgar...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 10:18 AM | Show all posts
xyla73 replied at 13-11-2023 11:44 PM
Kan dah kata…kemalangan tu tetap terjadi jugak…
Iols dah tgk byk citer time travel…major events m ...

kannnn...terjadi jugak...lagi impact tak tau apa lagi...

iols nak eun gyeol balik ke 2023 and jumpa appa dia and peluk terusss...sbb eun gyeol hilang lepas bergaduh dengan ayah dia...x sabar plak...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2023 12:41 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 14-11-2023 10:18 AM
kannnn...terjadi jugak...lagi impact tak tau apa lagi...

iols nak eun gyeol balik ke 2023 and jum ...

kan...
at least bila eun gyeol pegi ke tahun 1995 tu dia boleh bercakap dgn ayah dia...
that's why master viva la vida tu cakap jgn obses sgt nak prevent accident tu...
tapi rasanya ada jugak yg berubah mcm hubungan Chung Ah dgn ayah dia...
hopefully hubungan diorg tak terputus bila eun gyeol balik tahun 2023 nanti...

Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 14-11-2023 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 14-11-2023 10:18 AM
kannnn...terjadi jugak...lagi impact tak tau apa lagi...

iols nak eun gyeol balik ke 2023 and jum ...

Tapi kan…iols ada nampak pre-release epi 16…Yi Chan graduate & boleh bercakap…tapi tak taulah kot tu mimpi je…sebab Eun Gyeol ada sekali…takkanlah Eun Gyeol tak balik2 pulak…
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2023 05:27 PM | Show all posts
xyla73 replied at 14-11-2023 01:30 PM
Tapi kan…iols ada nampak pre-release epi 16…Yi Chan graduate & boleh bercakap…tapi tak taulah k ...

i pun ternampak jgak...tulaaa...siap bole berckp n mcm takde apa kan...takut mimpi je tuuu...ishhh...x sabar malam ni kan..tp janganla eun gyeol x blk tahun 2023...mesti akan tunjuk mcm smpat nak blk kan...hehehe



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-11-2023 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Yey happy ending…beautiful story between a father and a son…tak kisahlah korang nak cakap apa but to me citer ni main characters dia are the father-son duo, Ha Yi Chan & Ha Eun Gyeol…walaupun awal epi 16 sedih terutamanya part Yi Chan discover yg dia tak blh dengar, lepas tu dia kuatkan volume tv tapi masih tak dengar apa2…dgn part halmoeni lagi…meleleh air mata jugak tgk part ni…tapi actually iols takde masalah Yi Chan remain deaf sebab kita boleh kaitkan dgn konsep takdir…

Ending pada iols ok tak terlebih & tak terkurang…pada yg harapkan lebih2 tu cthnya mcm apa yg jadi kat Eun Yu after time travel, dari day 1 lagi dah emphasised yg main character is Eun Gyeol…citer ni pasal Eun Gyeol & his family and his struggle as a CODA…

Citer ni cukup rencah…ada lawak, sedih, romance, penuh dgn pengajaran & family values…so lain kali kalau rasa down, boleh tgk balik citer ni…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2023 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 15-11-2023 12:25 AM

Spoiler alert!

What a beautiful family…ramai yg nak tau apa jadi kat Yi Chan & Chung Ah lepas Yi Chan accident…berdasarkan biografi diorg, both belajar kat kolej yg sama kat US…kan appa Chung Ah cakap kat assistant dia yg dia nak sponsor Yi Chan sampai abis study…so byk jugaklah yg Eun Gyeol ubah lepas dia time travel…

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2023 10:08 AM | Show all posts
episod akhir yang byk rasa...terbaikk ending diaaa...banjirr iols...awal episod banjir sebab sedihhh....akhir2 episod banjir sebab gembiraaa...semua ada masa akhir tuuu..kawan2 yi chan...

iols terharu tengok gambar family eun gyeol...appa chung ah mmg terbaik..ingatkan kenapa la nk hantar anak dia g luar negara...sekali dgn yi chan sekaliii...congrats appa chung ah...

mmg eun gyeol tak dpt ubah pun pasal kemalangan yang menyebabkan appa dia pekak ...nmpk x merubah apa...sbb diorg still happy family pun dlm tahun 2023...tp sbnanrya besar perubahan dia buat...menjadikan ayah dia lebih berjaya..kawan2 pun dpt berkumpul...

lawak la eun gyeol terkejut spine9 jadi famous siap ada world tour...hehehe...

eun yu iols anggap dia bahagia dgn atok n mak dia in her way...myb ada lagi kedai muzik atok dia tu kan...wlaupun tak tunjuk..

terbaik la writernim n pdnim,...actors n actress deliver dgn baik...menjadikan drama ni cukup rasa ..suka duka lawak sume ada...banyak mesej positif dlm ni wlaupun ada org jahat jgak...tp tu sikit jee...eun gyeol ni bagus betul..byk betul air mata dia kan...

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2023 10:09 AM | Show all posts
xyla73 replied at 15-11-2023 12:23 AM
Spoiler alert!

What a beautiful family…ramai yg nak tau apa jadi kat Yi Chan & Chung Ah lepas Yi C ...

iols terharu sebak tengok pic niii...
happy for theeemmmm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2023 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu sebab iols suka writer nim Jin Soo Wan & tertunggu2 drama dia…karya2 dia takdelah bombastic mcm Kim Eun Seok atau Kim Eun Hee…kadang2 underrated tapi touch your heart…simple tapi mendalam maksud dia…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2023 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 15-11-2023 10:08 AM
episod akhir yang byk rasa...terbaikk ending diaaa...banjirr iols...awal episod banjir sebab sedihhh ...

Selama ni iols pandang sebelah mata je Ryeo Un ni…ada perasan dia kat drama lain tapi dlm citer ni memang dia menyinar betul…harap2 dia dpt better roles in future yg blh menyerlahkan lagi bakat dia…rupa dah ada…

Pasal Choi Hyun Wook, tanpa sengaja sedar tak sedar iols byk tgk drama dia…i suka dia punya goofy style…antara young actors yg promising…harap2 takdelah isu besar walaupun awal2 tayang citer ni ada terpalit sikit kontroversi…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2023 11:25 AM | Show all posts
so Yi Chan  sebenarnya boleh bercakaplah lepas accident tu...cuma malas je kot...no point nak bercakap sebab tak boleh dengar suara sendiri...

tak boleh nak tau sama ada suara dia tu kuat ke, perlahan ke...
lagipun kalau dia guna sign language org taulah yg dia tak boleh dengar...
tapi kalau dia bercakap mcm biasa, kalau org balas balik cakap dia, dia tak boleh tau apa yg org tu cakap...

awal2 dulu iols pelik kenapa Yi Chan in present time tak bercakap...
inilah kot sebabnya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2023 03:11 PM | Show all posts
xyla73 replied at 15-11-2023 11:06 AM
Selama ni iols pandang sebelah mata je Ryeo Un ni…ada perasan dia kat drama lain tapi dlm citer n ...

kannn...harap diorg dpt lebih peluang...pelapis2 yg bole berlakon ni...sama la iols pun tanpa sedar dh tgk byk drama choi hyun wook tuuu...heheheh...dia mmg sesuai dpt watak mcm2 ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-11-2023 06:09 PM | Show all posts
Watermelon Sugar 1995 vs 2023...
Iols suka diorg selitkan part reunion ni...
Casting director pun pandai pilih pelakon yg ada iras2 utk younger and older versions...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2023 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mamiyan at 16-11-2023 10:48 AM
lynn_dmm replied at 15-11-2023 10:08 AM
episod akhir yang byk rasa...terbaikk ending diaaa...banjirr iols...awal episod banjir sebab sedihhh ...


Iolss sebak tengok scene time nenek yichan dtg hospital tu
Eungyeol berjaya rubah nasib family dia sendiri. Tapi iolss curious mcm mana dgn eun yu dan mak dia ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-11-2023 09:43 AM | Show all posts
Edited by xyla73 at 17-11-2023 09:45 AM

Rupa2nya diorg ada shoot scene Yi Chan & Chung Ah masa kat kolej tapi kena cut...huhu..Naperlah tak panjangkan sikit duration epi 16 tu lagi setengah jam ke...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 15-11-2023 03:11 PM
kannn...harap diorg dpt lebih peluang...pelapis2 yg bole berlakon ni...sama la iols pun tanpa seda ...

choi hyun wook tu best kan watak heols dekat mana2 series pon. Memang berbakat betul budak tu.

heols jadi Shin Ahwi dalam DP S2 pon best sangat. Sampai nangis tengok scene heols dengan Son Sukku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 199723 Replies : 4690
upsr bocor versi murid, cikgu, bapak
jonedoeupsr bocor versi murid, cikgu, bapak
Views : 5516 Replies : 23
‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penyediaan Makanan Bersih & Selamat’ – Chef Wan
YgBenar‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penye
Views : 11862 Replies : 11
UK dilanda cuaca panas melampau 26 darjah celcius
YgBenarUK dilanda cuaca panas melampau 26 darja
Views : 11408 Replies : 10
Jangan Melangkawi Batas
riena3321Jangan Melangkawi Batas
Views : 19021 Replies : 56
Mohon hati2 ye adik2 PLKN nnti.. Mereka ada di mana2 ????????
chaconMohon hati2 ye adik2 PLKN nnti.. Mereka
Views : 2851 Replies : 10
Beza wasap status ikut level
chaconBeza wasap status ikut level
Views : 5041 Replies : 9
Baju Pengantin kembang Setaman
FARRAZOOLBaju Pengantin kembang Setaman
Views : 10822 Replies : 57
Oh ni lah dia sebabnya....
RalineOh ni lah dia sebabnya....
Views : 3631 Replies : 27
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21549 Replies : 62

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 06:38 PM GMT+8 , Processed in 0.070239 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list