CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/viu 2023] Twinkling Watermelon - Ryeoun, Choi Hyun Wook, Seol In Ah, Shin Hyun Soo

[Copy link]
 Author| Post time 7-11-2023 01:12 PM | Show all posts
finally eun2 tau jugak yg diorg berdua sama2 time traveller...
geram betul aku...eun gyeol lambat betul pick up...

kapal appa & omma pun sama2 belayar...
yi chan punya confession sweet nak mati...

pasal 2 ship ni kan, tau kan kenapa ramai org root more to yi chan - cheong ah walaupun eun gyeol main character...
sebab kapel ni unik, takde lagi dlm mana2 kdrama...kalau eun2 tu normal couple...org tak heran dah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2023 04:46 PM | Show all posts
suka la episod 13 ni... kahirnya eun gyeol and eun yu tau dah diorg dr masa depan....iols suka scene yi chan nyanyi utk chung ah tu...sweetnyaaaaa

eun gyeol dpt bercinta dgn eun yu lupa sama  chung ah..nsb pas tu ingt balik...hehheeh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2023 05:05 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 7-11-2023 04:46 PM
suka la episod 13 ni... kahirnya eun gyeol and eun yu tau dah diorg dr masa depan....iols suka scene ...

berbunga2 betul kan hati tgk epi 13...
rasa cam muda balik pulak...

skrg ni yg iols tak sabar nak tau ada perubahan tak kat yi chan in present life...
still deaf jugak ke atau boleh bercakap...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2023 05:09 PM | Show all posts
citer ni sesuai utk healing2...tgk sambil santai2 je...

siapa yg tak nak tgk citer yg kena byk pikir bolehlah tgk citer ni...

cuma ada beberapa episod yg agak dragging sikit...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2023 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih pulak epi 14…mesti eun gyeol tak pernah terpikir life mak dia camtu…kena abuse dgn mak tiri from hell…nak disiplinkan konon tapi sbnrnya ambik kesempatan nak dera kan…mentang2 Chung Ah selalu kena tinggal dgn ayah dia…

Jap…Shin A Yong yg katanya ada skandal dgn ahjussi viva ni bukan mak angkat Se Gyeong ke…iols dah lupa pulak…

Nervousnya nak tunggu epi minggu depan…apa akan jadi kat Yi Chan? So eventually accident yg buatkan dia jadi deaf tu blm berlaku…
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 08:27 AM | Show all posts
xyla73 replied at 7-11-2023 11:20 PM
Sedih pulak epi 14…mesti eun gyeol tak pernah terpikir life mak dia camtu…kena abuse dgn mak tiri  ...

iols meleleh air mata tgk episod 4 ni....awal2 bersuka2...seronok tgk diorg enjoy trip diorg...kawan2 yichan pun bagus...tp ada ati sorg tu nk ngurat chung ah...heehehe...tp ujung2 pasal family chung ah tu sedih..tambah eun gyeol pun meleleh2 air mata..cepat la balik appa chung ah tuu...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-11-2023 08:28 AM | Show all posts
masa yi chan luah perasaan pasal appa dia pun sedihhh kann...appa dia pun jenis tglkan anak bini...cari duit pastu berjudi...tu dia angin bile tau pasal chung ah
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 08:29 AM | Show all posts
xyla73 replied at 7-11-2023 05:05 PM
berbunga2 betul kan hati tgk epi 13...
rasa cam muda balik pulak...

yes...tak sabar nak tau present time mcm mana kan...apa plak jadi nanti..rupanya bukan masa festival school diorg ....ada masa lain nanti yi chan accident...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-11-2023 09:10 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 8-11-2023 08:28 AM
masa yi chan luah perasaan pasal appa dia pun sedihhh kann...appa dia pun jenis tglkan anak bini...c ...

iols rasa tujuan eun gyeol time travel bukan utk prevent yi chan punya accident tapi lebih kpd supaya dia appreciate his parents more...sebab apa yg dia nampak selama dia membesar parents dia mcm happy je...
tapi dia tak tau camna kehidupan diorg sebelum tu...
dia sendiri ada cakap dia tak tau apa2 pasal parents dia...
bila dia time travel, dia nampak bukan je the happiest moments tapi the darkest part as well...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 09:18 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 8-11-2023 08:27 AM
iols meleleh air mata tgk episod 4 ni....awal2 bersuka2...seronok tgk diorg enjoy trip diorg...kaw ...

berderai air mata bila tgk 2 part ni...
1) masa eun gyeol jumpa omma dia kena kurung dlm bilik tu & omma dia cakap 'after 12 years you find me'...sambil tunjuk flashback camna family tu treat Chung Ah dari kecik lagi...gila apa mak tiri dia tu dah tau budak tu tak boleh bercakap, dia suruh cakap jugak...hangin je iols bila nampak scene yg dia jerit2 suruh Chung Ah bercakap...
2) masa halmoeni try nak bercakap dgn Chung Ah & then Chung Ah tak boleh tahan terus nangis...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 11:30 AM | Show all posts
xyla73 replied at 8-11-2023 09:10 AM
iols rasa tujuan eun gyeol time travel bukan utk prevent yi chan punya accident tapi lebih kpd sup ...

yup...lagipun eun gyeol bukan la tak happy pun masa present time..cuma dia tertekan menjadi satu2nya yg bole berckp...harapan parents dia..and dia tak dpt pun nak tnya lbh2 mak ayah dia...myb sbb limitation tu....tp mmg bile dia pegi ke thn 1995 lebih dia mengenali diorg..apa jadi semua...tu yg jadi sedih tuuu..

tapi kan...bile tgk present time..mak ayah dia bahagia n happy meneruskan hidup tu mmg yi chan n chung ah kuat n dpt harungi dugaan laaa wlaupun masa eun gyeol kecik diorg mcm susah...myb chung ah kena buang keluarga ke apa kan....
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 11:31 AM | Show all posts
xyla73 replied at 8-11-2023 09:18 AM
berderai air mata bila tgk 2 part ni...
1) masa eun gyeol jumpa omma dia kena kurung dlm bilik tu  ...

part halmoeni tu punnnn...banjirrrr...tgh chung ah tahan nangisss...iols tgk pagi td time bgn sahur...perghh...mmg syahduuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 03:56 PM | Show all posts
“I only realized this after coming here. That my parents...also had a painful time in their youth.” — Ha Eun-gyeol.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 8-11-2023 03:56 PM
“I only realized this after coming here. That my parents...also had a painful time in their youth. ...

Anak2 memang gitu…rasa dia terpaling susah…
Kita pun tak tau apa kesusahan yg parents kita lalui zaman muda2 dulu…
Lagi2 bbnu, asyik nak memberontak aje kejenya…

Tapi eun gyeol skrg dah ada eun yu, and eun yu pun dah ada eun gyeol…takpe kot kalau diorg balik ke tahun 2023 tapi tak ubah apa2…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 10:45 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 8-11-2023 11:14 PM

iols suka lagu ni...
lembut alunan iramanya & menenangkan...
sesuai jadi lagu tema yi chan - chung ah...
OST part 7
Standing Egg(스탠딩 에그) - You’re Precious(그대가 소중해)



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 10:54 PM | Show all posts
malam ni iols nak menepek OST je...
OST part 1
Joonil Jung(정준일) - A Song For You(반짝이는 그대에게)

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-11-2023 10:56 PM | Show all posts
OST part 3
Kim Han Gyeom(김한겸) - SHINING


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 11:00 PM | Show all posts
OST part 4
RP - Tomorrow(내일)

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 11:05 PM | Show all posts
OST part 6
KWON SOON IL of Urban Zakapa(권순일 (어반자카파)) - 사랑하지 않는 밤

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2023 11:11 PM | Show all posts
OST part 8
5moon(오문) - My Song(나의 노래)

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 02:06 AM GMT+8 , Processed in 0.456685 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list