CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/viu 2023] Twinkling Watermelon - Ryeoun, Choi Hyun Wook, Seol In Ah, Shin Hyun Soo

[Copy link]
Post time 18-10-2023 04:43 PM | Show all posts
iols tgk balik epi satu...mmg nama ig tu metaphor_on...kalu nama metaphor tu eun yoo...pastu On tu kan surname eun yoo kan..mmg eun yoo la org nya...alaa...jgn la adik beradik ni suka plak org yg sama...

tp mmg nampak eun gyeol kuch kuch ngn eun yoo...adehhhh....cuma dia ignore sbb dia ingt tu ajumma se gyeong...hahahah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-10-2023 05:13 PM | Show all posts
iols actually tak kisah sgt love story/romance dlm citer ni...
yg iols kisahkan cuma relationship Yi Chan-Eun Gyeol-Chung Ah je...
better fokus kat diorg bertiga ni je...
sebab dari episod awal2 lagi dah emphasize pasal keunikan family ni...
so tak naklah citer pasal Se Gyeong atau Eun Yu overshadow diorg pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2023 12:46 PM | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2023 05:13 PM
iols actually tak kisah sgt love story/romance dlm citer ni...
yg iols kisahkan cuma relationship Yi ...

ha...kann...betul2...kisah family eun gyeol esp mcm mana appa dia leh jd gitu...smpi epi latest ni belum lg..masih lagi eun gyeol mencari2...nsb jgak la dh jumpa chung ahh...kesian chung ah...family berada ...tp tak dipedulikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2023 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 18-10-2023 09:19 AM
iols dah suspen dah ingat yi chan dpt effect pekak masa dia kena belasah tu...nasib baik takk....tap ...

Iolss gelak la time tengok video TT beza Eun gyeol bila jumpa mak dia and bila dia jumpa bapa dia. Dgn chung ah lovely dovey betul bila jumpa yichan mcm tom and jerry hahahaha

Iollss still curious la grandpa viva lavida tu apa la function dlm drama ni ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2023 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 19-10-2023 05:59 PM
Iolss gelak la time tengok video TT beza Eun gyeol bila jumpa mak dia and bila dia jumpa bapa dia. ...

Sabar…kena tunggu sampai abis baru tau apa function dia…

Actually kalau tgk citer ni betul2, Eun Gyeol pun pandang ayah dia dgn pandangan lovey dovey jugak…dia nak dunia ayah dia menyinar gitu… tu sebab org salah anggap ingat dia suka lain mcm kat Yi Chan…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-10-2023 11:48 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 18-10-2023 04:43 PM
iols tgk balik epi satu...mmg nama ig tu metaphor_on...kalu nama metaphor tu eun yoo...pastu On tu k ...

Iols rasa betullah yg kawan dgn eun ho in present time tu eun yu...Ni sedutan dari epi 9...so eun yu belajar bahasa isyarat drpd eun ho...
Iols rasa apa yg jadi kat ending epi 9 tu takkan jadi...tak caya tgklah nanti...



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-10-2023 02:58 PM | Show all posts
xyla73 replied at 24-10-2023 11:48 AM
Iols rasa betullah yg kawan dgn eun ho in present time tu eun yu...Ni sedutan dari epi 9...so eun  ...

maksud uols ending yang eun gyeol kiss eun yu tu ke? iols smlm dah jerit yeeee...and confirm dah eun yu tu mmg eun ho punya crushh sbbkan sign language tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2023 03:32 PM | Show all posts
masa tengok episod 9...iols mcm dh jd tak sabar nk tgk apa sbanrnya hala tujunya...sbb masih lagi berkisar pasal band yi han and diorg 3 org yg x settle tu...mcm tak berkembang lagi...hahaha...tak sabarkan iols ni....tapi dh nak ke ending nmpk sinar balik...hehehe...

review epi 10 ada ckp pasl function ajushi kedai gitar tu kan...tak tau apala tuuu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-10-2023 04:16 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 24-10-2023 02:58 PM
maksud uols ending yang eun gyeol kiss eun yu tu ke? iols smlm dah jerit yeeee...and confirm dah e ...

ye...nanti mesti tak jadi...mana tau tiba2 eun gyeol teringat yg se gyeong tu ahjumma yg bagi dia gitar tu walaupun realitinya bukan...

plan eun yu ni pun takkan menjadinya...camna pulak dia nak setup mak dia dgn yi chan kalau mak dia still kat US & tak balik2...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-10-2023 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau epi 9 rasa mcm filler je tapi epi 10 best…tersengih2 iols tgk…

Kiranya ayah Chung Ah/atuk Eun Gyeol ni takdelah teruk sgt…cuma sbb dia businessman maybe takde masa nak ambik tau apa yg jadi kat anak dia…cuma iols curious camna Chung Ah blh kahwin dgn Yi Chan…Chung Ah ni anak chaebol sedangkan family Yi Chan biasa2 je…

Lawak pulak bila ahjussi viva la vida tu panggil Yoon Dong Jin jadi helper band diorg…dahlah dulu Yi Chan scam Yoon Dong Jin ni…tapi nervous pulak tgk ending epi 10 part interview dgn Yoon Dong Jin in present time…dia kata masa festival nilah the accident happened & band tu pun dibubarkan lepas tu…
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2023 04:44 PM | Show all posts
xyla73 replied at 24-10-2023 11:32 PM
Kalau epi 9 rasa mcm filler je tapi epi 10 best…tersengih2 iols tgk…

Kiranya ayah Chung Ah/atuk E ...

yesss..episod 10 bestt...mmg buat tersengih kan...hehehe..iols suka yi chan n chung ah dah mula nk brkawan...walaupun yi chan dh tau chung ah suka dia...tp dia ok..mesti lama2 sbnanrya dia rasa dia suka chung ah berbanding se gyeong..siap nak belajar bahasa isyarat...agaknya masa ni la kottt..appa ckp dia jatuh cinta ngn omma eun gyul..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2023 04:47 PM | Show all posts
akhirnya terjawab la kenapa tajuk drama ni watermelon...comel je bile yi chan suka dengan lukisan chung ah n alasan dia tuu...kawan2 sume terkejut and mcm mana la plak tembikai bole jadi nama group diorg...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2023 04:49 PM | Show all posts
xyla73 replied at 24-10-2023 11:32 PM
Kalau epi 9 rasa mcm filler je tapi epi 10 best…tersengih2 iols tgk…

Kiranya ayah Chung Ah/atuk E ...

adoi..suspen laa...apa la kejadian n kemalangan tu...iols takut kemalangan tu terjadi sbb yg present ni datang/ada...eh ntah la kan...or diorg yg dpt perbetulkan..? errmmmm...mmg nervous laa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2023 05:18 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 25-10-2023 04:49 PM
adoi..suspen laa...apa la kejadian n kemalangan tu...iols takut kemalangan tu terjadi sbb yg prese ...

iols rasa the reason kenapa eun gyeol & eun yu time travel bukan utk ubah nasib parents diorg...
but it's for them to heal sebab dua2 ada masalah masing2...
eun yu tu lepas epi 10 baru tau the reason kenapa dia suicidal...
ingatkan sebab mak ayah nak bercerai je...
entah2 'helper' yg ahjussi kedai muzik tu maksudkan sbnrnya eun yu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2023 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal lah lambat sgt eun yu & eun gyeol ni tau yg they’re both from future? Squid game, beb…that’s the major hint…iols dah mula hilang sabar dah ni

So eun gyeol berjaya prevent yi chan drpd accident tu…tapi apa impact kat future?

Mula2 iols confuse ingatkan yoon dong jin dgn gangster do jin tu org yg sama…rupa2nya lain…
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2023 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 24-10-2023 11:32 PM
Kalau epi 9 rasa mcm filler je tapi epi 10 best…tersengih2 iols tgk…

Kiranya ayah Chung Ah/atuk E ...

YDJ ni sape chuollss ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-10-2023 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 31-10-2023 01:11 PM
YDJ ni sape chuollss ?

Masa mula2 eun gyeol masuk tahun 1995 tu kan Yi Chan sbnrnya nak jumpa YDJ ni…tapi tak dpt jumpa sebab Eun Gyeol enter frame…tapi dlm timeline asal YDJ nilah yg join band Yi Chan tu…

YDJ ni kira mcm otai gak…Ban Sal yg duk rumah Yi Chan tu yg recommend tapi dia sendiri pun x pernah jumpa YDJ ni…
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2023 05:34 PM | Show all posts
xyla73 replied at 30-10-2023 11:45 PM
Apsal lah lambat sgt eun yu & eun gyeol ni tau yg they’re both from future? Squid game, beb…that’ ...

yang squid game to obvious kotttt...eun gyeol dh terfikir tapi tak nak fikir...geram plakkk...

sure dah rasa eun yuu ni mmg helper yang ahjushi ckp...tp dua2 tak sedar2 lagi...iols pun dah tak sabar dah...hahahaha

bile yi chan kena pukul kat kepala dah rasa..ha ni la kot time dia xleh dengar...ehhh..dengar lagiii..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Best cite ni suka tengok watak yi chan.. happy go lucky je.. kesian dia daripada suka menyanyi tiba2 jadi pekak bisu.. tapi aiols nak puji la semua pelakon2 ni sanggup belajar sign language dan main music instrument utk berlakon dalam drama ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2023 03:21 PM | Show all posts
ost citer ni sedap2...
skrg dlm playlist iols ost citer ni dgn my dearest...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.119349 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list