CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/viu 2023] Twinkling Watermelon - Ryeoun, Choi Hyun Wook, Seol In Ah, Shin Hyun Soo

[Copy link]
Post time 10-10-2023 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 10-10-2023 11:23 AM
then eun gyeol & anak se gyeong ada different goal lah...
sorang tak happy in present time, so dia ...

Haah dua org tu ada 2 different goal jadi time traveler ni. Tengok preview next ep, ada ayat "after u come everything chance". Iolss tk thu la itu tuju ke eungyeol or anak segyeong.

Tapi iollss curious la time bapa dia cite pasal mcm mana bapak heollss and mak heolls jumpa, bapak heoll kan ada cakap dorang jumpa kt class deaf tu. Bukanke dorang jauh before tu dh jumpa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2023 08:24 AM | Show all posts
done episod 5 & 6...so betul la speku tu anak segyeong..

mengacau jgak la anak segyeong (xingt sapa nama)...penat eun gyeol menghalang dia dr jumpa yi chan...sbb bole mengacau appa n omma dia...

kesian ek chung ah...takde org paham dia lagi...upenya pompuan tu tutor dia...ke mmg mak tiri...tp jahat la diaaa...

eun gyeol jumpa pun dia lum perasan tu omma dia...tp masa chung ah nmpk eun gyeol bukak pintu dia nmpk byg yi chan ye la anak beranak kot...or mmg dia mmg dh mabukkan yi chan..

nenek pun perasan diorg perangai sama...hehehe..comel jee...

yi chan ni hyper betul ye...tp comel n baik hati..x sabar la minggu depan...apa sebalik kejadian hujan n petir tuu...tp tiga2 ada kat hospital yg sama..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2023 08:26 AM | Show all posts
xyla73 replied at 10-10-2023 11:23 AM
then eun gyeol & anak se gyeong ada different goal lah...
sorang tak happy in present time, so dia ...

tu la kan...different goal...tu yg agaknya anak segyeong ckp dia nak mati tu...dia mmg tak wujud la masa 2023 lau dia berjaya satukan yi chan n se gyeong...tp eun gyeol n abg dia pun x wujud jgakkk...andweee..

tp lawak plak eun gyeol tiba2 nk kuch kuch plak ngn anak se gyeong ni (which dia mmg ingt ni ajumma se gyeong)...hahhaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-10-2023 11:25 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 11-10-2023 08:24 AM
done episod 5 & 6...so betul la speku tu anak segyeong..

mengacau jgak la anak segyeong (xingt sapa ...

apa yg iols takutkan Eun Gyeol yg jadi deaf instead of Yi Chan...sebab ahjussi kat kedai muzik tu cakap Eun Gyeol belum boleh balik sebab byk yg dah berubah in present timeline...

harap2 nothing bad happen to him...

preview next episode takde tunjuk apa jadi kat Eun Gyeol...
yg iols tau dia still survive sebab ada clip scene Eun Gyeol ajar Cheong Ah sign language...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2023 12:18 PM | Show all posts
xyla73 replied at 11-10-2023 11:25 AM
apa yg iols takutkan Eun Gyeol yg jadi deaf instead of Yi Chan...sebab ahjussi kat kedai muzik tu  ...

harap-harapnya la takde apa2 buruk jadi dgn eun gyeol...iols pun x sabar nak tgk dia jumpa chung ah...smlm pun masa yi chan jumpa chung ah dia teringat kata2 eun gyeol kan...ermmm...

tak tau la apa kaitan key chain chung ah dgn ahjushi kedai muzik tu....sbb tulisan viva la vida tu..sama dgn nama kedai kan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-10-2023 06:24 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 11-10-2023 06:26 PM

Agree...heartwarming sgt citer ni...
Normally iols tak layan citer slot isnin-selasa, tapi sebab citer ni heartwarming & boleh tgk santai2, blh jadi tertunggu2 hari isnin-selasa...
Isnin-selasa are hectic days, so tak boleh layan citer berat2...

https://www.facebook.com/100064670354683/posts/pfbid0nuziyPrVqpmxtiiRu5ShPPCfaz4CJ8Aij5RRoPUPrWNyL6pzv25TiETm1YxAJ4Pbl/?mibextid=cr9u03
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 16-10-2023 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Epi 7 ni buat iols terpikir the real love story kat sini bukannya Yi Chan dgn Se Gyeong atau Yi Chan dgn Chung Ah, tapi lebih kepada Yi Chan & Eun Gyeol…yalah, anak beranak kan…org kata blood is thicker than water…bersungguh2 Yi Chan cari Eun Gyeol tapi Eun Gyeol dah balik semula ke tahun 2023…

Meanwhile Eun Yu cuba figure out siapa mak dia punya first love…test sapa tahan makan pedas sebab mak dia kata first love dia kuat makan pedas…so far cuma Yi Chan je yg ada ciri2 tu…

Sweet pulak tgk Yi Chan dgn Chung Ah…Yi Chan ni budak baik sbnrnya cuma dia nampak tak serius…tak sabar nak tgk esok Eun Gyeol jumpa mak dia…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2023 01:40 PM | Show all posts
Pre-release epi 8...
I hope ni semua mimpi sebab :
1) kalo yi chan end up dgn se gyeong tak mungkin budak 2 org tu wujud...
2) even kalo eun ho & eun gyeol still end up jadi anak yi chan, tak mungkin eun ho mute sebab dua2 parents normal..

https://x.com/herosieun/status/1714094737060163697?s=46&t=1zuwANmp2gMPJ76rkpIECw
Manalah tau kan eun gyeol sebenarnya tak balik pun ke tahun 2023...sebab dia kan hampir2 koma...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-10-2023 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh lega…nasib baik mimpi je scene tu…
Citer ni dlm lawak2 ada sedihnya…berair mata iols masa eun gyeol ajar mak dia bahasa isyarat tu…kesian Chung Ah…terasing dlm family sendiri…no wonder lah dia cakap dia serupa mcm anak yatim je kat Eun Gyeol in present time…

So Eun Gyeol ngaku dia suka kat Se Gyeong supaya Yi Chan stop suka kat Se Gyeong…tapi iols rasa nanti Eun Gyeol & Eun Yu ni terjatuh cinta betul2…tapi Eun Yu ni bukan the same girl yg Eun Ho suka in present time ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-10-2023 01:40 PM
Pre-release epi 8...
I hope ni semua mimpi sebab :
1) kalo yi chan end up dgn se gyeong tak mungkin  ...

Aduhai...iols dr epi 3 pegi epi 8 sbb klip epi 8 asyik muncul yt iols...hahaha...tp betul konsep yi chan...time high school ni la ms paling peak utk seseorg....time tu la ms kita leh terloncat2 kt sekolah...
Till epi 8 ni still hearing dia masih ok...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Chung ah ni deaf since born kan? Kiranya dia dari family have2 la. Pelik pulak tengok bapak dia tk bagi chung ah learn sign language. Klu dia tk faham sign language nape la dia gi sekolah tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Iollss ada tengok short clip kt TT yg eun gyeol balik ke 2023 lepas tu borak dgn bapak dan brother dia. And ada mak dia baru balik ke rumah, and yg jadi mak dia not chung ah tapi  se gyeong. Tu mimpi je ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2023 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 18-10-2023 06:29 AM
Iollss ada tengok short clip kt TT yg eun gyeol balik ke 2023 lepas tu borak dgn bapak dan brother d ...

Tu mimpi je…itulah yg buat eun gyeol lagi tak nak se gyeong (sbnrnya eun yu) rapat dgn yi chan…
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 09:15 AM | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 18-10-2023 06:29 AM
Iollss ada tengok short clip kt TT yg eun gyeol balik ke 2023 lepas tu borak dgn bapak dan brother d ...

trauma eun gyeol tgk mak dia segyeong masa tu...heheheh...
dia marah segyeong (eun yoo sebenarnya) siap warning2 jgn rapat ngn yi chan..takut mak dia bertukar... hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 09:17 AM | Show all posts
xyla73 replied at 17-10-2023 11:52 PM
Fuh lega…nasib baik mimpi je scene tu…
Citer ni dlm lawak2 ada sedihnya…berair mata iols masa eun ...

iols pun bergenang tgk masa eun gyeol jumpa chung ah and masa ajar chung ah bahasa isyarat..eun gyeol pun xleh control sedih diaa....sedih part ni..huhuhuh....


Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 09:19 AM | Show all posts
iols dah suspen dah ingat yi chan dpt effect pekak masa dia kena belasah tu...nasib baik takk....tapi yi chan betul2 hyper budaknya kann...haahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-10-2023 10:26 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 18-10-2023 09:19 AM
iols dah suspen dah ingat yi chan dpt effect pekak masa dia kena belasah tu...nasib baik takk....tap ...

hyper tapi baik budaknya...tgk masa kat hospital tu dia round2 tolong warga emas kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 12:09 PM | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2023 10:26 AM
hyper tapi baik budaknya...tgk masa kat hospital tu dia round2 tolong warga emas kat situ...

kan..baik hati...tu kawan dia cakap..dia ni pandai berkawan...heheeheeh
iols nak kena tgk balik la pasal eun ho punya crush tuuu...kot la sebenarnya mmg eun yoo...ke salah...x cam plak masa tuuu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2023 04:11 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 18-10-2023 12:09 PM
kan..baik hati...tu kawan dia cakap..dia ni pandai berkawan...heheeheeh
iols nak kena tgk balik la ...

ada yg komen nampak that girl punya insta id...metaphor_on...metaphor = eun yu dlm bahasa korea...so betullah Eun Yu kot crush Eun Ho tu...sebab dlm epi 7 Se Gyeong in present time marah kat Eun Yu kenapa pura2 jadi deaf & mute...

kesian pulak kat Eun Ho kalau Eun Gyeol end up dgn Eun Yu...

aish...confuse pulak tgk nama diorg ni dekat2 sama...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2023 04:30 PM | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2023 04:11 PM
ada yg komen nampak that girl punya insta id...metaphor_on...metaphor = eun yu dlm bahasa korea... ...

haah..pasal nama tu td masa iols taip nama....iols perasan...ehhh...nama diorg ni mcm sama...tiga2 ada eun kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 12:53 AM GMT+8 , Processed in 0.104722 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list