CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7092|Reply: 32

[Netflix 2023/2024] Gyeongseong Creature - Park Seo Joon, Han So Hee, Claudia Kim, Wi Ha Joon (Pt1 22 Dis 2023, Pt2 5 Jan 2024)

  [Copy link]
Post time 28-9-2023 12:23 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 17-11-2023 11:20 AM



Profile
Drama: Gyeongseong Creature
Country: South Korea
Episodes: 10
Airs: Dec, 2023 - ?
Original Network: Netflix
Duration: 60 min.
Content Rating: 18+ Restricted (violence & profanity)

Native Title: 경성크리처
Also Known As: Hard Creature , Kyungsung Creature , K Project , Gyeongseong Keuricheo , K Peurojekteu , K프로젝트 , Gyeongseong Creature Season 1
Screenwriter: Kang Eun Kyung
Director: Jung Dong Yoon
Genres: Action, Thriller, Historical, Sci-Fi


Synopsis
(from Netflix)
In the spring of 1945, a grim era of bitter darkness, a young man and woman struggle for survival while fighting monsters born out of human greed.

(from asianwiki)
Set in 1945, in Gyeongseong (old name for Seoul), South Korea.

Jang Tae Sang is a wealthy man. He is known as the most attractive man around Bukchon in Gyeongseong. He is also a reliable source of information around the area. His talents, including the ability to react quickly to situations, a keen insight, and sociability, have led him to his current position. He soon gets involved with Yoon Chae Ok, which leads him to reevaluate his priorities as a person.

Yoon Chae Ok is famous as a todugun (a person who finds missing people). As a young child, she traveled between Manchuria and Shanghai, China, with her father. Her life was not easy, and she learned at that time how to survive. She developed skills with shooting guns, using knives and handling machines. Her mother went missing 10 years ago. To find her mother, Yoon Chae Ok arrives in Gyeongseong. There, she becomes involved with Jang Tae Sang. They follow a series of mysterious missing person cases, and they come upon a terrible reality.


Cast

  • Park Seo-joon as Jang Tae-ang (A wealthy man and the best informant in Gyeongseong)
  • Han So-hee as Yoon Chae-ok (A specialist in finding missing people)
  • Soo Hyun as Maeda (The mistress of family that controls the Gyeongseong area)
  • Kim Hae-sook as Nawol-daek (Geumokdang's Butler)
  • Jo Han-chul as Yoon Joong-won (Yoon Chae-ok's father)
  • Wi Ha-joon as Kwon Jun-taek (Jang Tae-sang's close friend and a soldier)



source : Netflix, asianwiki, mydramalist, wikipedia




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-9-2023 12:25 PM | Show all posts
ni antara kdrama yg iols tunggu2 utk tahun ni...
belum ada confirmed release date lagi tapi katanya Dec 2023 utk S1...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 06:41 PM | Show all posts
Tak sabar!
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2023 03:14 PM | Show all posts
Salam mohon TT  letakkan sekurang-kurangnya satu gambar di muka depan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2023 04:04 PM | Show all posts
dauswq replied at 3-10-2023 03:14 PM
Salam mohon TT  letakkan sekurang-kurangnya satu gambar di muka depan.

done...poster belum kuar...tu yg tak letak gambar...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2023 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
han soo hee ni cantik yakmat
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 12-11-2023 09:54 AM | Show all posts
dah ada release date ye...update kat tajuk...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-12-2023 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Today is the D-day…siapa dah tgk nanti boleh update ye…

Part 2 kuar 5 Jan…sama hari pulak dgn Death’s Game…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2023 03:23 PM | Show all posts
Baru tgk Episode 4. Best. I suke tgk KDrama which the setting during Japanese Imperialism sbb boleh tgk mcm mana derang fight for their country's independence.

Mcm Song of the Bandits. Han So Hee dlm GyeongSeong Creature. Lee Ho Jung dlm Song of the Bandits.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2023 04:27 PM | Show all posts
Polis Jepun tu rasa die paling power. Padahal wife die lagi power.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2023 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk 1 episod…good impression & meet my expectation…everything look gorgeous…cinematography cantik, casts pun best…unlike Song of The Bandits, Han So Hee definitely better actress than Seohyun…so hero & heroin kira matched…besides that, iols memang suka citer2 yg berlatarbelakangkan zaman penaklukan Jepun ni sebab costume diorg cantik…

Citer ni pasal misteri kehilangan beberapa org individu dipercayai diculik utk jadi bahan kajian utk menghasilkan sesuatu ‘makhluk’…itu je setakat epi 1 yg iols blh spill…

Ok, nak sambung episod2 seterusnya…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2023 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila lah all these people…apa tujuan buat creature camtu? Gunakan manusia pulak tu…kesian mak Chae Ok…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2023 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni guna dwibahasa..bahasa korea & jepun…for those yg kena speaking japanese, tak dengar mcm janggal pun kat telinga iols…some of them even use the correct intonation…so kira meyakinkan jugaklah dengar diorg speaking jepun tu…
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2023 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Done watching... Nervous betul tengok citer ni... sesak nafas macam iols pulak yang berlari nak selamatkan diri... takut terserempak dengan monster & Japanese army...  

Citer ni yang menarik sebab ada monster tu selain under Japanese colonial rule... kesian mak Chae Ok jadi mangsa... tapi amazing jugak monster ni ada maternal instinct...

Skang ni iols curious takkan Col. Kato tu takde formula yang boleh normal kan semula mak Chae Ok tu... skang ni cuma tau nak bagi monster tu calm kena sembur nitrogen & monster ni ada maternal instinct...

BTW kenapa iols ada terbaca komen pasal spekuan someone yang minum air Najin tu... kan dah ada hint siapa yang minum masa hujung2 episod 7...

Sikit sangat la scene Wi Ha Joon dalam citer ni... tu pun iols tertunggu2 jugak bila dia nak muncul...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2023 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 26-12-2023 08:01 PM
Done watching... Nervous betul tengok citer ni... sesak nafas macam iols pulak yang berlari nak sela ...

Wi Ha Joon tu takut bertukar jadi monster pulak nanti…sebab tak tau apa yg doktor tu dah inject kat dia…
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2023 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-12-2023 08:29 PM
Wi Ha Joon tu takut bertukar jadi monster pulak nanti…sebab tak tau apa yg doktor tu dah inject k ...

Haah tu la... iols speku macam kena inject Najin tu jer... nampak lain macam jer... tapi Col. Kato takde pulak cakap pasal dia... virus Najin tu semua ada kat bilik dia...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2023 09:08 PM | Show all posts
xyla73 replied at 26-12-2023 08:29 PM
Wi Ha Joon tu takut bertukar jadi monster pulak nanti…sebab tak tau apa yg doktor tu dah inject k ...

Wi Ha Joon tu apa fungsi dlm cite ni??? I geram btol die dok asik jadi second male lead saje.

His acting is better than Song Kang tp dok jadi second lead.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2023 09:28 PM | Show all posts
solarlunar replied at 26-12-2023 09:08 PM
Wi Ha Joon tu apa fungsi dlm cite ni??? I geram btol die dok asik jadi second male lead saje.

His ...

dia macam pejuang kebebasan gitu kot...mcm mak Chae Ok...

tahun depan ada drama Wi Ha Joon jadi lead...lupa dah tajuk apa...
dia tak menepati beauty standard ikut piawaian korean kot tak mcm Song Kang tu...
lagi pun Song Kang tu kan anak emas Netflix...senang jer dpt jadi main lead...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2023 10:34 PM | Show all posts
xyla73 replied at 26-12-2023 09:28 PM
dia macam pejuang kebebasan gitu kot...mcm mak Chae Ok...

tahun depan ada drama Wi Ha Joon jadi l ...

GyeongSeong ni akan ada S2 kan??? Mgkn role heolls lebih significant dlm S2 kot.

Smile heolls melting kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2023 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-12-2023 09:28 PM
dia macam pejuang kebebasan gitu kot...mcm mak Chae Ok...

tahun depan ada drama Wi Ha Joon jadi l ...


Drama Graduation... melodrama... Wi Ha Joon ni sama la macam Kang Ha Neul... lambat dapat offer jadi ML... padahal  his acting memang bagus... jadi villain pun best...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 07:40 PM GMT+8 , Processed in 0.259623 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list