CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10691|Reply: 16

[Jenayah] Awas jelmaan Siti Bainun

  [Copy link]
Post time 19-9-2023 12:49 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 19-9-2023 06:55 AM

Kuala Lumpur: Sebanyak 310 kes penderaan kanak-kanak di Taman Asuhan Kanak-Kanak (Taska) dilaporkan sepanjang tahun lalu.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Nancy Shukri, berkata kementerian mengambil beberapa langkah bagi memastikan pusat jagaan yang berdaftar sentiasa mematuhi akta dan peraturan ditetapkan.

Katanya, antara langkah yang diambil adalah pemantauan pemeriksaan berkala dan mengejut dilaksanakan oleh pegawai di beri kuasa kepada premis pusat penjagaan yang berdaftar, sekurang-kurangnya dua kali setahun.

"Kedua adalah memperkasa tindakan penguatkuasaan ke atas pusat jagaan yang melanggar akta dan peraturan-peraturan di bawahnya dan menganjurkan program kesedaran masyarakat supaya menjadi mata dan telinga bagi melaporkan kejadian yang disyaki.

"Bagi pusat jagaan yang tidak berdaftar, tindakan penguatkuasaan diambil dalam mengekang pengoperasian pusat jagaan," katanya ketika menggulung perbahasan usul Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) bagi kementeriannya di Dewan Rakyat, hari ini.

Tambahnya, sepanjang 2020 hingga 2022, sebanyak 13 pusat jagaan tidak berdaftar dikenakan tindakan antaranya pendakwaan dan kompaun.


https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2023/09/1011063/310-kes-penderaan-kanak-kanak-di-taska













This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2023 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian la anak2 yang masuk taska ni...
Iols doakan pendera masuk lubang najis jelah
Hidup pon Satu Sen tak guna...
Mendera yang Bukan Lawan Kau...
Depan polis tau plak menyembah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2023 10:08 AM | Show all posts
sebut pasal bainun aku teringat baca kes lawyer dia ari tu n aku tak tau knp aku percaya kata2 lawyer dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2023 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
keji la yg masuk taska kene dera ni. bayar bkn murah2 pastu didera plak anak kita. iols doakan pendera ditaska ni tetiap hari pedih ulu hati sampai mati.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2023 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 19-9-2023 10:08 AM
sebut pasal bainun aku teringat baca kes lawyer dia ari tu n aku tak tau knp aku percaya kata2 lawye ...

Yg pasa uols?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2023 10:21 AM | Show all posts
bipolar pelempor anak org ke  dinding tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-9-2023 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 19-9-2023 10:21 AM
bipolar pelempor anak org ke  dinding tersenyum sinis

tak de sapa lempor, keje pagi petang siang malam menfitnah orang dan buat akaun baru

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2023 04:18 PM | Show all posts
Bipolajourney2 replied at 19-9-2023 04:07 PM
tak de sapa lempor, keje pagi petang siang malam menfitnah orang dan buat akaun baru

org suka menipu dan mereka cerita mmg cepat lupa. sendiri tulis sendiri lupa. ehhh tak ke gila namanya tu. tapi nak buat camana mmg gila betul pon tapi in denial. ermm nama pon nak tipu. nama buruk che rabiatual adawieyah rosdi ada hati nak tuka jadi ummu rabiah ibrahim. puiiiiiii

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2023 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Bipolajourney2 at 19-9-2023 04:46 PM
_blackbird replied at 19-9-2023 04:18 PM
org suka menipu dan mereka cerita mmg cepat lupa. sendiri tulis sendiri lupa. ehhh tak ke gila nam ...


Rasa dek , bukan lempor dek, rasa
Dengki aku guna laqab Ummu Ibrahim dah kenapa ?
Bertukar Roh dengan BumpIQ ke ttuew

Laju bawak bukti secoet

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2023 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian anak2
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2023 06:30 AM | Show all posts
harap-haraplah siti bainun dah kurus dah. .. nanti orang ingat dipenjara cukup makan tempat yang selasa bolehlah pendera takut skit nak dera2 tak tentu pasal
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2023 10:45 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 09:43 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang bela anak orang di rumah2 berstatus kediaman tu tolong pantau ye....kang berulang kes suami pengasuh jolok kot3y kat kemaluan  baby lagi . Bangang betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 07:29 AM | Show all posts
Malaysia kena buka pusat deraan pendera
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 19-9-2023 10:08 AM
sebut pasal bainun aku teringat baca kes lawyer dia ari tu n aku tak tau knp aku percaya kata2 lawye ...

U r not alone.
Bezanya aku pilih xbgasak ngn sapa² dlm ni & mana² platform medsos.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2024 08:30 AM | Show all posts
ninja9 replied at 20-9-2023 06:30 AM
harap-haraplah siti bainun dah kurus dah. .. nanti orang ingat dipenjara cukup makan tempat yang sel ...

lagi ramai la nak masuk penjara kalau kuruih...laaa ni...nak kuruih buat bariatic je dekat 30 ribu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:15 PM GMT+8 , Processed in 0.098250 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list