CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7012|Reply: 68

[Disney+] The Worst Of Evil - Ji Chang Wook, Wi Ha Joon, Im Se Mi

  [Copy link]
Post time 28-8-2023 11:05 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nadie90 at 7-9-2023 03:24 AM



Profile
  • Drama: The Worst Of Evil
  • Revised romanization: Choiakui Ak
  • Hangul: 최악의 악
  • Director: Han Dong-Wook, Park Geum-Bum
  • Writer: Jang Min-Suk
  • Network: Disney+
  • Episodes:
  • Release Date: September 27, 2023 --
  • Runtime:
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Park Joon-Mo (Ji Chang-Wook) is a police officer. For a drug investigation that leads into the drug trade between South Korea, China, and Japan, Park Joon-Mo infiltrates a criminal organization. Meanwhile, Park Joon-Mo is married to Yoo Ui-Jung (Lim Se-Mi). She is also a police officer and becomes involved in the drug investigation that her husband is working on. Appearing by them is Jung Ki-Cheol (Wi Ha-Joon). He is the charismatic boss of a newly formed crime organization.

Director



credit: AsianWiki & MyDramaList & the movie db


I have a good feeling about this drama

Sorry posting buruk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-8-2023 11:28 PM | Show all posts
Edited by nadie90 at 28-8-2023 03:29 PM























Source: https://entertain.naver.com/ & https://www.hancinema.net/korean_The_Worst_of_Evil
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2023 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2023 09:09 AM | Show all posts
wahhh. esok la kan cter ni. ganti moving punya waktu jugak ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2023 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
bananacheese replied at 26-9-2023 01:09 AM
wahhh. esok la kan cter ni. ganti moving punya waktu jugak ke?

Ya sis...xpasti pukul brapa kluar...boleh bukak Disney+ tgk dah keluar ke belum
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2023 09:18 AM | Show all posts
Edited by solarlunar at 28-9-2023 10:11 AM

WHJ ni suke btol berlakon cite aksi. So susahlah skit nk tgk die senyum.

Senyum die tu mak oiiii. Melting.
Bila nk jadi lead role nie
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-9-2023 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 28-9-2023 09:18 AM
WHJ ni suke btol berlakon cite aksi. So susahlah skit nk tgk die senyum.

Senyum die tu mak oiiii. M ...

Dia pernah jadi ML uols...
Citer Little Women...
Rasanya memang dia pilih action genre...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2023 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 28-9-2023 09:26 PM

Woah... best citer ni...
Iols memang suka action packed series...

BTW iols dah tengok first 3 episodes...
memang hooked up...
Tak sabar nak tengok next episode...

So far dah tau background 3 main cast dalam citer ni...
Tak payah nak speku2 lagi...
Annoying betul tengok family in law Junmo tu...
Family wife dia (Euijeong) semua polis berpangkat...
Termasuk la fil, ex commisioner...
bil sempat lagi perli pasal dia pangkat detective jer...
Sebab Euijeong baru naik pangkat...
poyo giler...

One of the reason dia join the mission undercover tu sebab pangkat la...
Antara hidup & mati... kena join gang Gangnam Union
sebab nak tau info pasal international drug cartel...

Ada lagi yang menarik citer ni ada love triangle...
Rupanya 1st love Jung Gicheol wife Junmo...
Geram je dia bila tau passcode kat ofis tu birthday wife dia...
Dahla rantai sama dengan Gicheol tu wife dia simpan lagi...
Tak sabar nak tengok reaction Junmo lepasni...
Sebab Euijeong pun akan join this mission sebab nak tolong husband dia...
Of course la Euijeong akan selalu jumpa Gicheol...

Tapi seriously suspense giler tengok citer ni...
Sebab takut Junmo kantoi... dahla keliling gangster...
Gicheol siap buat background check lagi pasal dia...
Risau terjumpa colleague dia je... apply cuti pun sebab asthma...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2023 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 30-9-2023 08:46 PM

Citer ni back in the 1990s... so handphone pun guna handphone besar tu... kete pun old school... pager... public phone... memang ada feel la vibe 1990s...

BTW lakonan diorang memang outstanding especially Ji Chang Wook & Wi Ha Joon...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2023 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols geram apasal polis yang Captain Seok arahkan tu careless sangat... tertinggal torchlight kat ofis Gangnam Union... dah la guna torchlight polis... mestilah gang dia suspicious...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2023 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nadie90 at 29-9-2023 03:26 AM

Baru tgk smpai 2 ep. ja semalam sebab p marathon drama SOTB dulu

Wlpun drama genre action crime tapi ada selit cinta di antara 3 watak utama....kenapa Euijeong putus dengan Kicheol....macam mana Junmo nak protect bini dia spnjg dia undercover.

Dan ni kira JCW amik projek drama yang bertemakan aksi balik....last dia berlakon drama aksi ni drama K2 kan.....nak tgk tapi xmampu sbb JCW pairing dengan Yoona punya pasai

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Penat pikir kt mana penah tgk bini JCW tu.  Rupa2nya kakak moon ga young citer true beauty tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 06:38 PM | Show all posts
Rahah replied at 28-9-2023 09:05 PM
Dia pernah jadi ML uols...
Citer Little Women...
Rasanya memang dia pilih action genre...

Oh. I tak tgk Little Women tp I tau lah die yang berlakon.

Ada masa I layan. Recommended tak???

I tak tau nk layan Happiness or Jirisan or Little Women weekend ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 06:40 PM | Show all posts
nadie90 replied at 29-9-2023 09:52 AM
Baru tgk smpai 2 ep. ja semalam sebab p marathon drama SOTB dulu

Wlpun drama genre action crim ...

JCW ni makin lama makin kurang attraction die. I kalu dngr nama die tak terasa pun nk tgk drama die berlakon. Sama mcm Lee Min Ho.

Ke tak pandai pilih drama. Ni I tgk pun sbb WHJ je.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2023 07:28 PM | Show all posts
Edited by nadie90 at 29-9-2023 11:48 AM
solarlunar replied at 29-9-2023 10:40 AM
JCW ni makin lama makin kurang attraction die. I kalu dngr nama die tak terasa pun nk tgk drama di ...

Sbnrnya ni 1st drama lakonan JCW yg saya baru nak follow....JCW ni lebih sinonim berlakon drama2/filem aksi...drama2 selain tu mcm kurg dpt smbutan.....sy pun dah kurg minat pelakon2 yg org rmai dok hype....LMH tu sy xpernah minat pun sejak popular dari drama BOF.....mak sy minat la....tapi sy tgk ja drama2 dia berlakon....

Ikut citarasa masing2....WHJ tu plak....lps tgk 2 eps drama ni....wtk Jung Kicheol tu mmg sesuai dgn dia....watak ketua gangster yang hot dan ada seksi vibes wlpun cuma tunjuk ekspresi muka ketua gangster ja....saya cuma tgk lakonan WHJ dlm SG ja....drama Little Woman pun xtgk lagi....mood skg lebih prefer tgk drama yg ada genre aksi
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 29-9-2023 09:52 AM
Baru tgk smpai 2 ep. ja semalam sebab p marathon drama SOTB dulu

Wlpun drama genre action crim ...

Dah tunjuk dah kenapa Euijeong & Kicheol 'putus'/ lost contact...
Entah2 diorang belum couple lagi masa tu...

K2 yang best sebab chemistry dengan sorang lagi Song Yoon Ah... bukan Im Yoona...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2023 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-9-2023 07:55 PM
solarlunar replied at 29-9-2023 06:38 PM
Oh. I tak tgk Little Women tp I tau lah die yang berlakon.

Ada masa I layan. Recommended tak???


Recommended!!!
Pada iols tiga2 tu best & interesting...
Tapi kalau sekarang uols tengah mood Wi Ha Joon layan citer Little Women dulu...
Character dia akan buat uols confuse... baik @ jahat...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni walaupun suspense tapi ada jugak scene2 kelakar...
Tak boleh lupa Kicheol tanya Junmo siapa lagi hensem...
Dia @ husband Euijeong...
Padahal depan mata dia tu husband Euijeong...
Orang tu dah terbakar jer dengar dia tanya pasal Euijeong...
Siapa tak jeles oiii 1st love...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2023 07:55 PM | Show all posts
Edited by nadie90 at 29-9-2023 12:03 PM
Rahah replied at 29-9-2023 11:44 AM
Dah tunjuk dah kenapa Euijeong & Kicheol 'putus'/ lost contact...
Entah2 diorang belum couple lagi ...

Oo dah tunjuk la.....baru nak tgk ep. 3 skg.....Ki Cheol tu ketua gangster sekalipun tapi bila jumpa perempuan yg dia suka/wife Junmo karakter terus jadi dalam hati ada taman.....gitulah kebanyakan karakter2 antagonis
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2023 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 29-9-2023 07:55 PM
Oo dah tunjuk la.....baru nak tgk ep. 3 skg.....Ki Cheol tu ketua gangster sekalipun tapi bila jum ...

Ada throwback masa zaman tu...

Haa itulah pasal...
Tapi serious memang kelakar la tengok Kicheol tanya Junmo...
Dia setia lagi pakai rantai tu...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 03:48 AM GMT+8 , Processed in 0.062377 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list