CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6879|Reply: 4

Dedah gaji bakal suami, netizen ketawakan Dewi Perssik

[Copy link]
Post time 14-8-2023 09:40 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi terkenal Indonesia, Dewi Perssik meluahkan rasa kesal dan bengang apabila ada beberapa individu mempertikaikan pendedahannya sebelum ini berhubung gaji bakal suami iaitu Rully.


Dalam kenyataannya sebelum ini, Dewi atau lebih mesra disapa Depe memberitahu gaji Rully mencecah RM60,000 sebulan.






Gara-gara pendedahan itu, seorang individu di TikTok tampil membidas pendedahan Dewi dan memberitahu suaminya seorang juruterbang tidak pernah menerima bayaran sebanyak itu.


"Baru saja lihat video FYP (For Your Page) ada artis yang mengaku gaji juruterbang sebulan 200 juta Rupiah (RM60,000), saya dan suami ketawa bila lihat jumlah angka dinyatakan tu.


"Suami saya sudah terbang sampai ke luar negara sehingga 100 negara pun belum pernah dapat gaji angka macam itu," kata netizen berkenaan.


Selepas dikecam hebat netizen, Dewi tampil menjawab komen tersebut dengan membuat penjelasan menerusi siaran langsung di Instagram.


Mempertahankan gaji bakal suaminya itu, Dewi memberitahu pendapatan setiap juruterbang itu tidak sama kerana berdasarkan pengalaman seseorang.


"Gaji seorang juruterbang berdasarkan pengalaman dan tempoh dia berkhidmat sepanjang kariernya, walaupun kedua-duanya kapten tapi gaji belum tentu sama kerana berdasarkan pengalaman," ujarnya.


"Kalau anda semua tanya gaji Rully, memang itulah jumlah gajinya sebab dia selalu terbang ke luar negara, kalau domestik pun sudah 100 negara," tambahnya.




Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2023 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Thats why jgn teruja nk compare.. Sbb ade netizen bole tau gaji ko. Sbb dorg setaraf dgn ko. Hahaha... Tp biase la kan. Retis. Kalo xbodoh bkn retis.. Opppsss silap downgrade org plak. Rase berdosa plak. Ahaks.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2023 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulotkoyak: Thats why jgn teruja nk compar ...
so brp sbnrnya gaji pilot. Tgk masing2 geng artis kejar pilot mcm mewah sgt hidupnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2023 07:55 AM | Show all posts
iols fikir mcm normal plak gaji mcm tu sebulan utk pilot udara, bukan pilot darat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2023 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
My fren laki dia aasia captain 10yrs ago bgtau gj laki dia bole capai rm25k sebln.

Gaji commercial pilot  x mungkin la kot sampai 60k sbln ..melainkan dia non stop flight bln tu..tp x mungkin dpt jadual pdt mcm tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 06:15 AM GMT+8 , Processed in 0.053492 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list