CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 56024|Reply: 77

Motosikal paling senang di curi

[Copy link]
Post time 13-12-2010 10:25 AM | Show all posts |Read mode
Betul ke motor Honda paling senang kena curi? Kalau dah tahu, kenapa beli jugak..? Kita undi dulooo....
Single Polls, Total 274 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2010 10:38 AM | Show all posts
aku tak rs motor Honda plg senang kene curi....motor lain pun..kalau tak ditambah ciri2 keselamatan pu  senang kene curi....

senang kene curi atau menjadik tumpuan pencuri adalah berbeza,.,..motor Honda maybe merupakan Motor yang paling laris dipasaran ( mcm EX-5 sbg contoh )....jadik perhatian pencurik...model motor dalam kategori "panas"...jadik motor model ni yang plg kerap dicuri ....tak semestinya semua model Honda...

Contoh plg ketara...jenama Yamaha Model 135LC dan Lagenda  merupakan motor panas...jadik kedua2 model Yamaha ni merupakan fokus utama pencuri....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2010 10:42 AM | Show all posts
Tul tu, tapi teman heran + bengang kat jepang2 Honda ni, keter derang punya la advance, moto kapcai derang wat main2 jer...teman kesian orang kampung, beli pagi petang dahhh kena bedal dek penyamun.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2010 11:17 AM | Show all posts
Teman ade kenal satu abang forensik kat B.A, dia konfirm ikut pengalaman dia Honda EX5 paling banyak diikuti, Yamaha RXZ dan Yamaha RG 135... Modenas paling kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 12:28 PM | Show all posts
huhuhu iiolss pki honda ex5 cabok neh kalo parking kt umah pong mangga hokehh... kekdahnya ramai menat dgn ex5 neh waloopoong rupa tak seberapa.. pelik sgt

tp syok woo motor neh.. langgar bumper pong rilek jeh.. rengan dan lembut
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 12:35 PM | Show all posts
huhuhu iiolss pki honda ex5 cabok neh kalo parking kt umah pong mangga hokehh... kekdahnya ramai men ...
genchi Post at 13-12-2010 12:28 PM



    ex5 lama la lagi org berkenan...nak2 plak cepai sebelum tahun 2000 yang dibuat di Jepun. Org rembat dan amik brg2 wat spare part...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-12-2010 12:49 PM | Show all posts
ex5 lama la lagi org berkenan...nak2 plak cepai sebelum tahun 2000 yang dibuat di Jepun. O ...
medangmru Post at 13-12-2010 12:35



    hohoho... tulah takot.. walopong lettak kejup pong konci .. sbb mmg ex5 tu ori japan... kang hada je mangkok hayun kidnap..
tp enjin dia tak kuat dah... tak lajus sgt pong cam LC
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2010 01:10 PM | Show all posts
Member teman citer, worker yg pasang motor Honda kat kilang banyak yg merempit gak...katanya lagi seminit jer derang pasang sebijik moto...patut la seminit jer lesap..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2010 01:16 PM | Show all posts
ni yg aku cuak nak beli moto baru kat wife aku nih

kalo scooter depa curi gak ke??

awat ex5 nih jadi panas...sebab sparepart ka sebab kegemaran mat rempit??
yamaha ss110 buruk aku takdak plak org nak curi...kut2 bleh claim insurance
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 01:47 PM | Show all posts
ni yg aku cuak nak beli moto baru kat wife aku nih

kalo scooter depa curi gak ke??

awat ex5 ni ...
noell Post at 13-12-2010 01:16 PM



    scooter kebanyakan bukan model panas....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 01:50 PM | Show all posts
thanks medang...esok aku pi riki
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2010 02:03 PM | Show all posts
Ujung tahun lepas aku teringat nak beli EX5 kat bapak aku, so aku order sebjik .... tak sampai 3 bukan dia pakai, dah kena culik moto tu... aku tanya bapak aku dia kunci tak moto, dia kata 3 jenis kunci dia pakai .. semua besar ibu jari kaki ... itu pun lesap. Aku tengok ade macam kesan asid kat lantai, aku saspek ada penyamun terer chemistry yang buat ... polis sendiri pun mengaku derang pakai asid ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 03:23 PM | Show all posts
scooter neh cam takde power la.. contoh cam ego tuh.. ntah la.. owang yg bwk tu yg ckp.. takat bwk ronda2 bwk awek p datin kt tasik ok lahhh.. tp nak dptkan impak kepaweran tu kurenggg katenyeee... apa2 teman idok menat skuter nmpk fonen
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 04:07 PM | Show all posts
scooter neh cam takde power la.. contoh cam ego tuh.. ntah la.. owang yg bwk tu yg ckp.. takat bwk r ...
genchi Post at 13-12-2010 15:23


ok le tuh bagi wife aku nak menghantar & mengambik anak aku sekolah besok...takyah nak kangkang segala...masuk sopan saja
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 07:55 PM | Show all posts
Kapalterbang pun dicuri inikan pula moto.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 08:17 PM | Show all posts
ex 5 aku dah hampir2 nak kena curik kat megamall penang
celaka betul
sebaik tak sempat mungkin ada org lalu kot
tapi kunci die dah reyuk kena hantam dek depa
huhuhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2010 11:15 PM | Show all posts
ok le tuh bagi wife aku nak menghantar & mengambik anak aku sekolah besok...takyah nak kangkang  ...
noell Post at 13-12-2010 16:07



   anda ialah suami misali
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 11:49 PM | Show all posts
Betul ke motor Honda paling senang kena curi? Kalau dah tahu, kenapa beli jugak..? Kita undi dulooo. ...
Temantidox Post at 13-12-2010 10:25


kalau ikut jenama mungkin kurang tepat... tapi ikut pada model motor itu sendiri.., dan kebanyakan motor2 panas ni adalah motor yg menjadi kegilaan remaja / orang2 muda... budak2 blom SPM cam haku ni takde moto takper arrr...


EX5 yg menjadi pojaan pencuri adalah dari model terawal...
motor yg all time hitz RXZ ler...
motor panas terkini LC135
skuter yg popular dicuri dari model nuovo LC
bagaimanapun motor2 dari model baru kalau terdedah pun bakal dirembat juga...
melainkan motor dari china mcm Nitro, JRD mahupun comel...


ehh... patut medang la yg komen... dia otai...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 08:29 AM | Show all posts
ok le tuh bagi wife aku nak menghantar & mengambik anak aku sekolah besok...takyah nak kangkang  ...
noell Post at 13-12-2010 16:07



    ooo nak anta anak skolah kew   ehhehe ngat nak merempit g upis hihiihi..
skooter mmg supan santun gitew.. tu psl kalo lelaki nek jadik len mcm2 ala2 terkepit gitew...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 10:59 PM | Show all posts
Pasang je mangga banyak2 kat spoket...letak 2 bijik setiap lubang spoket berlainan... Pastu kalo ada yang pakai cam solex tu, gi kedai welding dulu..suruh diorg titik dulu kat cincin tmpat masuk kunci..baru x boleh umpil dgn spanar saiz 10.... Beli je mangga yang branded cam Abus ke, Abloy ke yang saiz 50mm...
PESANAN: Biar lambat 2 minit sebab nak kunci lock tambahan pada motosikal, daripada merana bertahun-tahun...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 01:59 AM GMT+8 , Processed in 0.069615 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list