CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1201|Reply: 31

[Tempatan] BERITA RASUAH: Tarik diri bertanding, Calon BN Padang Serai dirasuah dengan jawatan dalam kerajaan PH (Macai PH tegakkan benang basah "mana ada politician bersih kikiki")

  [Copy link]
Post time 7-12-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Perwira2022 at 7-12-2022 10:15 AM

SHAH ALAM - Kenyataan Ketua Setiausaha Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail bahawa calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) Parlimen Padang Serai, C Sivarraajh akan dipertimbangkan peranan yang sesuai, atas pengorbanannya memberi laluan kepada calon gabungan itu, disifatkan sebagai ‘tidak ubah seperti mengumpan’.

Tampil mengkritik tindakan berkenaan, peguam, Norman Fernandez menegaskan bahawa tindakan itu juga boleh ditakrifkan sebagai memberi dorongan atau rasuah.

Jelasnya, budaya itu juga memperlihatkan satu budaya baharu yang tidak sihat dan akan menjadi amalan biasa satu hari nanti jika dibiarkan.

“Jika PH ingin membawa wadah politik baharu, politik sedemikian tidak patut di bangkitkan,” katanya kepada Rasuah Busters pada Selasa.

Tegas Norman, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) wajar menyiasat perkara ini, seandainya wujud unsur-unsur pelanggaran dalam pilihan raya.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-12-2022 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Perwira2022 at 7-12-2022 08:42 AM

Pencacai pencacai PH tak berani nak komen kat sini ke?. Kahkahkahkahkah

Komen off topic atau spam gambar pun tak pelah. Kita faham perasaan orang yg kerap kena kencing pemimpin2 sendiri pppprrftttt
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Si pudin ni memang bodoh kan.terang terang bagitau tu..harap bersHit errr . BERSIH bersuara la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2022 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 7-12-2022 08:43 AM
Si pudin ni memang bodoh kan.terang terang bagitau tu..harap bersHit errr . BERSIH bersuara la

Apabila yg kalah pun diberi jawatan menteri... Bodoh pun takpe.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Si saipoodin ni lbh sudu dr kuah. Mana2 pun msti muka dia sblh bang non.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 7-12-2022 09:25 AM
Apabila yg kalah pun diberi jawatan menteri... Bodoh pun takpe.

Dah rezeki org...ko just hold on to your queue number ler?

You have 5 yrs at most to buang undi lagi, iteww selewat lewatnya ler....secepat cepatnya tunggu je 19hb ni...undi percaya...tak payah wisau wisau sangat ler?

Ko kalah kawasan mana tempoh hari?

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 7-12-2022 09:31 AM
Si saipoodin ni lbh sudu dr kuah. Mana2 pun msti muka dia sblh bang non.

Encem usianya kheunz?

Ngaummmm

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ph buat bukan rasuah namanya. Tapi keadaan luar biasa yang memaksa. Tapi dalam ideal scenario (bukan ph jadi kerajaan) dia rasuah lah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:37 AM | Show all posts
Perwira2022 replied at 7-12-2022 08:40 AM
Pencacai pencacai PH tak berani nak komen kat sini ke?. Kahkahkahkahkah

Komen off topic atau  ...

Ko mana sedar diri sendiri kena kencing tapi sibukkan orang lain kena kencing.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 7-12-2022 08:40 AM
Pencacai pencacai PH tak berani nak komen kat sini ke?. Kahkahkahkahkah

Komen off topic atau  ...

Nak tak nak selagi kerajaan yg ada sekarang terus mentadbir....terpaksa jua ko laki bini dan sekelian keturunan ko kena belajar sedut kencing dgn straw atau tube ler dgn segala polisi yg dibuat selepas ini?

Pasrah ler kheunz? Atau ko ada that option to migrate sementara keluar negara sehingga yg mentadbir adaler kelompok yg ko sokom?

Wakahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 7-12-2022 09:37 AM
Ko mana sedar diri sendiri kena kencing tapi sibukkan orang lain kena kencing.

Dia sekeluarga pakai straw lain tapi kencing yg sama ler yg disedutnya sekarang ..iteww jer bezanya....

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:41 AM | Show all posts
Hakikatnya mainan politik ni mana ada yang bersih
Dia punya mengigil nak bukak thread ni sampai terkeluar tahap bodoh dia.
Sendiri pun kena kencing PN bersih dia sibuk kan juga org lain kena kencing.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:44 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 7-12-2022 09:40 AM
Dia sekeluarga pakai straw lain tapi kencing yg sama ler yg disedutnya sekarang ..iteww jer bezany ...

dia je yang rasa politik ni bersih...kesian..hidup meratib dap dap dap.
Sendiri minum air kencing pun tak sedar.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 7-12-2022 09:44 AM
dia je yang rasa politik ni bersih...kesian..hidup meratib dap dap dap.
Sendir ...

Menyedut kencing walau dari straw berbeza akhirnya, dalam KEPASRAHAN..

Gitewwwwwwww

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 7-12-2022 09:41 AM
Hakikatnya mainan politik ni mana ada yang bersih
Dia punya mengigil nak bukak thread ni sampai ...

Kencing hadi bawang ada element nutrients ularmak yg penuh dgn pahala dlm kencingannya.....

Iteww layeeen, layeen...

Wakahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 09:53 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 7-12-2022 09:48 AM
Menyedut kencing walau dari straw berbeza akhirnya, dalam KEPASRAHAN..

Gitewwwwwwww

Hahahahahahaha...mengigil dia stinger baca komen chuols nihhhh.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:54 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 7-12-2022 09:51 AM
Kencing hadi bawang ada element nutrients ularmak yg penuh dgn pahala dlm kencingannya.....

Iteww ...

Selain tu boleh membawa ke syurga.
Sikit lagi dia bagi dalil kat kita stinger hahahaha.
Air kencing yang halal macam dia minum.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 7-12-2022 09:53 AM
Hahahahahahaha...mengigil dia stinger baca komen chuols nihhhh.

Kalo disebut bodoh macam biskut marie celup kopi aik cheong dituduhnya kita PA nya pulak....

Aku masih boleh tolerate kejahilan....tapi kalo dah bodoh level yg aku sebut diatas ini memang aku have zero tolerance...

Ko nak berlantangan huhahuhakheun sebut org lain kena kencing sedangkheun whether you like it or not...we are all under one leadership now...segala polisi atau handsout yg diberi pada rakyat selepas ini adaler dari sumber yg sama.....

Kalau tak bodoh aku tak tahu nak sebut apa lagi...spesis tongong macam ini

Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 7-12-2022 09:54 AM
Selain tu boleh membawa ke syurga.
Sikit lagi dia bagi dalil kat kita stinger hahahaha.
Air k ...

Tak payah tunggu dia reply....anak jiran aku yg 3 tahun dah boleh tolong dia reply...

"Sehancing hancing Kencing hadi bawang ada element syurga didalamnya.....tapi kalau kencing DAP, element nuraka....tak sanggup minum..."

Wakahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 11:18 AM GMT+8 , Processed in 0.120731 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list