CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
Post time 25-1-2011 09:23 PM | Show all posts
aku minat gak nak main SBK ni tp tu r nak kena beli umah dulu baru boleh beli SBK ni aku minat er6 tapi aku lagi prefer KTM punye tu tapi aku paling minat SUZUKI GSX K3 pergh meleleh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2011 02:30 AM | Show all posts
ang beli rumah dulu la moza..

karang dah kena penyakit superbike ni.. susah mau cari penawar.. sementara tak terjebak ni.. beli la benda2 yg lebih penting dulu..

karang dah jadi mcm aku.. keta pun dah byk kali charge kat kedai.. sebab lama tak jalan.. dok layan moto je..

esok ada trip sorang2.. 160km.. heh.. mmg enjoy naik superbike ni.. release tension..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 02:35 AM | Show all posts
pasal er6n..kalau baru2 nak try motor cc besar sket..bleh lah consider er6n nie...mudah handle...laj ...
tuah_r Post at 17-1-2011 08:59



   selalu kalo jenih org bermula dengan beli moto cc bosau terus.. mcm zx14.. zx10.. cbr1k.. apa2 moto 1litre bike ke atas.. mmg selalunya underused power motor tu..
berbeza dengan jenih org yg bertatih drpd cc kecil.. kemudian hapgred..dan hapgred.. manusia jenih ni selalunya amat menghargai hemburan kuasa yg dikeluarkan oleh moto..

ye la.. sebelum tu naik moto 250 je.. pulas tak jalan2.. lembap je.. pastu naik 600.. boleh la tahan sat... pastu selalu kena tinggai... dok perah enjin memanjang.. naik 1litre bike.. tenang betul bwk..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 10:11 AM | Show all posts
hang altfa, juai la kete hang tu. murah murah kat kekawan. tapi kete2 hang mahai2 na
tak mampu...

kalau beli rumah ketiga takdapat loan 90% dah. 70% je... susah la plak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-1-2011 11:35 AM | Show all posts
salam,

brp tu?yg dekat ngan pekan ulu langat (simpang kat masjid) tu ke?
firdaruddin Post at 25-1-2011 17:55



    ya..dekat2 situ..dekat ngan petronas taman sri nanding tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 01:19 PM | Show all posts
ya..dekat2 situ..dekat ngan petronas taman sri nanding tu..
abangveron Post at 26-1-2011 11:35



    slaam,

berapa kos?kasi pm detail..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-1-2011 02:35 PM | Show all posts
Reply 117# abangveron

murah tu berapa punya murah? opismate aku tgh gatal nak pakai sbk. hari2 kene racun dengan aku. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 02:04 AM | Show all posts
racun sbk ni mmg power woo..

sejak aku pakai sbk ni.. adik aku yg dok naik fz pun dok tgh mengintai z750.. dia cakap kalo dlm highway.. nampak sbk potong.. meleleh darah keluar kot idung..

abg aku yg tak pernah2 naik moto pun dah dok berkira2 nak beli sbk.. dengar dentuman ekzoz 4 inline aku dlm keta dia.. dia cakap.. tak tahan woo..

abg ipar aku yg dok naik skuter nitro reput tu pun.. dok simpan duit nak angkat vulcan..

bukan racun susah2 pun.. bwk depan depa.. kasi dgr bunyi enjin.. test bwk sekali dua.. sebulan dua kompom sebijik sbk ada dlm umah depa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-1-2011 02:06 AM | Show all posts
tp sesetengah org beli sbk tu pasai terikut2.. member2 pakai.. kita pun nak pakai..

pd aku la.. better fully utilise sbk tu.. guna utk kerja.. guna utk business.. takkan weekend je baru nak naik.. tak bikers la camtu..  ( maap bro ryo.. anak cucu tumpang lalu )..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2011 09:31 AM | Show all posts
bro2 yg tanya tu..pls check your PM box..tq
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 12:05 PM | Show all posts
Reply 128# Alt-F4
tu power punya racun. racun round-up baek punya. tapi ada baiknya depa kaji bebaik dulu. takut beli tapi tak lama pastu tersadai kat porch rumah je. sayang...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 12:45 PM | Show all posts
tp sesetengah org beli sbk tu pasai terikut2.. member2 pakai.. kita pun nak pakai..

pd aku la.. b ...
Alt-F4 Post at 27-1-2011 02:06


chaittt...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2011 11:39 AM | Show all posts
lagu "masih aku teras..."
pedas gak hang punya cili noo...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2011 08:39 PM | Show all posts
Nk tnya otai2 er6, maintenance motor ni mcms mn?..mahal ke tak? plan nk angkat tp tkt xleh "bela" dia....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2011 12:58 PM | Show all posts
Reply 134# mel_skp

skrg ni ramai yg pakai er6n, apa kata dengan muka selamba ko ajak bro/awek yg pakai er6n tu makan/minum, tanya seribu satu soalan. kenapa ntah aku rasa er6n ni macam tak berapa 'lasak' la. kawan aku 2 org er6n nya rosak. bukan tear n wear punya rosak. mungkin depa berdua tu first time owning SBK.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 10:30 AM | Show all posts
Reply  mel_skp

skrg ni ramai yg pakai er6n, apa kata dengan muka selamba ko ajak bro/awek yg pak ...
RizalRE Post at 2-2-2011 12:58



    alamak...petanda buruk nie..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2011 12:23 PM | Show all posts
Reply  mel_skp

skrg ni ramai yg pakai er6n, apa kata dengan muka selamba ko ajak bro/awek yg pak ...
RizalRE Post at 2-2-2011 12:58 PM


then you have to find out what their problem is
when you know,
why not you clarify back to us..
setahu teman la kan,
even satu motor itu dicipta dengan kelasakkan yang tinggi,
tapi owner tak reti nak jaga,
rosak juga one day..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 12:53 PM | Show all posts
then you have to find out what their problem is
when you know,
why not you clarify back to u ...
dune1989 Post at 3-2-2011 12:23



    brader dune macam ada hati kat er6 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2011 11:29 PM | Show all posts
brader dune macam ada hati kat er6 jer...
alpinestar Post at 3-2-2011 12:53 PM


err...belum lagi.. hati masih dekat ninja 250r
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 01:34 AM | Show all posts
setahu aku la.. er6 ni moto simple.. so kalo rosak pun senang nak setel masalah tu.. dia bukan kategori bike yg komplicated..

pd aku la.. er6n/f still worth to buy.. sgt2 baik utk beginner .. yg baru berjinak2 nak merasa angin udara segar pd kelajuan 160-180kmj..

tp utk beginner yg mmg dah pakai 4inline sebelum ni.. ( zx2 ke.. cb4 ke.. gsx400 ka ).. better jangan la angkat er6.. p angkut z7 atau zthou..

kalo tak.. nanti taik telinga meleleh keluar bila moto 4 inline dok sebelah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 01:02 AM GMT+8 , Processed in 0.224222 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list