CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
Post time 17-1-2011 08:54 AM | Show all posts
Versys dengan ER6N guna enjin yg sama kan ?
winamp05 Post at 14-1-2011 16:13


engine sama,setting lain sket rasanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2011 08:57 AM | Show all posts
aku kantoi kat titi masa nak amik B full...ntah mcm mana aku dapat virago yg handle senget...haha..member aku yg dpt virago yg sama pon failed gaks arituh coz motor tetiba rasa berat masa naik bukit n langgar bonggol..langsung mati engine...hehe

2nd time..dgn kuasa ALLAH..motor yg handle senget tuh rosak,takleh start...so tinggal 1 jer motor bleh guna...alhamdulillah..lulus dgn hidung kembang kempisnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 08:59 AM | Show all posts
pasal er6n..kalau baru2 nak try motor cc besar sket..bleh lah consider er6n nie...mudah handle...laju pon laju (pahami erti laju disini..hehe), barang pon kira murah sket accesories dia. myk hitam pon tak sampai 2 liter...kalau z750 tuh nak 4liter...

nnt pakai sebulan dua..ker setaun dua..rasa nak hupgrade...hupgrade lahhh..tarak hall

PS:member aku ada GTR1400 and z750..mau letgo dia punya GTR14 sebab under use..so mau downgrade ke motor ke pom pom vulcan 900...hahaha...beli ultimate motor awal sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 09:37 PM | Show all posts
pasal er6n..kalau baru2 nak try motor cc besar sket..bleh lah consider er6n nie...mudah handle...laj ...
tuah_r Post at 17-1-2011 08:59



    itu z750 takmo di letgo ker bro tuah....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 08:39 AM | Show all posts
itu z750 takmo di letgo ker bro tuah....
biscuit_merie Post at 17-1-2011 21:37





sila angkat motot nie...taun 2009, mileage 9000+, sudah upgrade dalam rm14k, hehehe...tinggal seminggu sebelum kawan gue nie letgo


http://www.mudah.my/Kawasaki+Z1000-8088608.htm
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 06:54 PM | Show all posts
sila angkat motot nie...taun 2009, mileage 9000+, sudah upgrade dalam rm14k, hehehe...tin ...
tuah_r Post at 18-1-2011 08:39



    tak perlah bro, moto nie bukan dalam range budget ambo...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-1-2011 02:35 AM | Show all posts
nie motor Nabil nie??
Z750 ker Z1000 nie?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 12:32 AM | Show all posts
tak tercapai dek kocek ku. 64 tu kalau terbalik jadi 46 bole consider gak. hahahah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2011 12:39 AM | Show all posts
hehe..nie versys versi baru sket...
tuah_r Post at 17-1-2011 08:54


Versys ni tinggi wo pelana dia. Aku pendek. tinggi 170cm macam tak cukup tinggi je dengan motot ni. tapi penah tgok ada bro pakai moto ni. rendah dari aku. 'panjat', sblh kaki jongket sblh kaki kat gear, start (sib baik bole pakai start button), masuk gear 1, 'lompat' satu lagi kaki then terus pulas minyak, jalan je dia naikkan tongkat. mcm stunt plak aku tgok.  ngeri pun ada. tapi bro tu cam kompiden je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 02:21 AM | Show all posts
alaa lama2 terer la bwk moto tu.. mula2 je kekok sikit.. dlm seminggu dua insyaallah dah cekap..

bg masa utk badan ngan otak bina refleks utk bawa moto tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 11:02 AM | Show all posts
aku cukup tak confident naik moto tinggi macam galah. kalau berhenti kat traffic light sure carik kerb tepi jalan. takkan nak tumpang tangan kat bumbung kete org. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 12:38 PM | Show all posts
abg ipar aku baru angkat sebijik versys minggu lepas. mmg tinggi bila aku test. takut aku nak bawak jauh jauh. takat 100 meter je boleh la. thehehe. berkenan kat ER6N lagi dari versys ni. tapi bini aku kata ER6F lagi cun. dia tak setuju kalau aku nak amik ER6N, suh amik ER6F katanya. keh keh keh . bila la boleh pakai tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 01:55 PM | Show all posts
abg ipar aku baru angkat sebijik versys minggu lepas. mmg tinggi bila aku test. takut aku nak bawak  ...
winamp05 Post at 25-1-2011 12:38


uishhh... bini dah on tu apa lagi... kasi sambar la satuuu...!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 02:58 PM | Show all posts
Reply 113# ryo_takahashi1


  keke tunggu rezeki terpijak lewr dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 03:50 PM | Show all posts
uishhh... bini dah on tu apa lagi... kasi sambar la satuuu...!!
ryo_takahashi1 Post at 25-1-2011 13:55



    ini dah di kira sebagai lesen B Full A+
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 04:46 PM | Show all posts
Reply  ryo_takahashi1


  keke tunggu rezeki terpijak lewr dulu.
winamp05 Post at 25-1-2011 14:58


alaa.. pejam mata je bayar...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-1-2011 05:06 PM | Show all posts
kalo sapa2 nak buat B Full murah2..pm aku..bole kawtim punya..tmpt training kat Ulu Langat..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 05:55 PM | Show all posts
kalo sapa2 nak buat B Full murah2..pm aku..bole kawtim punya..tmpt training kat Ulu Langat..
abangveron Post at 25-1-2011 17:06



    salam,

brp tu?yg dekat ngan pekan ulu langat (simpang kat masjid) tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 08:22 PM | Show all posts
Reply  dune1989


   blom cukup seksi tu dun.... ni lagi seksi...
ryo_takahashi1 Post at 26-11-2010 09:27



dia montot tonggek baik punya pergh....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 08:29 PM | Show all posts
[quote]Jeng jeng jeng!!!

Terbaik dari Ladang Germany tu hah!!!


yg ni berapa duit kena labur ni.. skali tiga aku angkut hehehe tinggal lagi satu kosong :-)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 09:58 AM GMT+8 , Processed in 0.065262 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list