CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
 Author| Post time 17-12-2010 08:11 PM | Show all posts
kira seribu seribu satu seribu dua...sampai seribu lapan...lps tu trick dia..bila tayar depan dah turun.imbang badan seboleh mungkin supaya tayar belakang jatuh lmbt skit..jpj kira from tayar depan naik sampai tayar belakang turun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2010 06:36 PM | Show all posts
Versys 650 dah nak di CKDkan tahun depan kate nya....turunlah nampaknya value ER6N nie..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 07:59 PM | Show all posts
Post Last Edit by Alt-F4 at 30-12-2010 20:04

ang nak ambik versys ke... mmg versys turun byk gak harga ckd..

tp aku tak rasa market utk er6 dengan versys sama.. sebab.. er6 ni kategori naked manakala versys kategori dual purpose..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 10:51 AM | Show all posts
ang nak ambik versys ke... mmg versys turun byk gak harga ckd..

tp aku tak rasa market utk er6 d ...
Alt-F4 Post at 30-12-2010 19:59


tak minat versys
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 10:15 PM | Show all posts
Salam....

Nak mencelah ckt bole...ehe...er6 ni pada aku ok gak ape...kan ada mcm2 model...yang half fairing...yg full fairing...yang naked fairing pun ada...so, terpulang le pada yang nak membeli..nak layan camana...ehe..rajin gak aku nampak er6 ni..ley tahan gak laju nya ape...aku rasa dlm 200 ley gak cecah tu...cuma kene keraskan tengkuk je..bg kurang goyang..x pun tunduk...pepun ride safety guys...

ty
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 10:22 PM | Show all posts
Salam....

Nak mencelah ckt bole...ehe...er6 ni pada aku ok gak ape...kan ada mcm2 model...yang ha ...
handcock Post at 10-1-2011 22:15



    laju memang laju bro....tapi bunyi dia ada kureng sikit....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-1-2011 08:01 AM | Show all posts
laju memang laju bro....tapi bunyi dia ada kureng sikit....
biscuit_merie Post at 10-1-2011 22:22



otai sbk tak minat bunyi er6.. sebab tu ramai hapgred p z7..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 08:19 AM | Show all posts
Ehe...yang tu mmg betul bro...munyik je x mari...tp,ape ade he...layankan jer...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-1-2011 09:20 AM | Show all posts
Salam....

Nak mencelah ckt bole...ehe...er6 ni pada aku ok gak ape...kan ada mcm2 model...yang half fairing...yg full fairing...yang naked fairing pun ada...so, terpulang le pada yang nak membeli..nak layan camana...ehe..rajin gak aku nampak er6 ni..ley tahan gak laju nya ape...aku rasa dlm 200 ley gak cecah tu...
handcock Post at 10-1-2011 22:15




er6 tidak di design utk top speed yg tinggi... tapi dgn sikit mod, motor ni mmg takde masalah nak cecah 220kmj...
tapi kalo berterusan nak sesah atas 200kmj.. aku nasihatkan tukar kunci aje la...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 09:46 AM | Show all posts
ehe...betoi bro...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 11:52 AM | Show all posts
er6 ni kategori naked.. bukan supersport.. atau sport touring.. so paham2 la maksud naked a ...
Alt-F4 Post at 17-11-2010 01:34 AM


aku tngh usyar moto yg ber CC agak beso tapi pentingkan keselesaan untuk menunggang. bukan nak laju pon. dah dapat 150KM/J laju dah pada aku tu. so antara Kawasaki Versys dengan ER6N mana lagi rileks bila menungang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 02:18 PM | Show all posts
versys dah turun harga.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 03:15 PM | Show all posts
aku tngh usyar moto yg ber CC agak beso tapi pentingkan keselesaan untuk menunggang. bukan nak l ...
winamp05 Post at 14-1-2011 11:52


tgk le nak bawak kemana... versys tu dh mcm multipurpose bike... kalo takat nak daily commute er6n pun dah ok...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 03:23 PM | Show all posts
Bagi aku Versys lagi bes bro..ehe...duk ats mtr ni...tinggi je aku rasa...luas pemandangan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 04:13 PM | Show all posts
Versys dengan ER6N guna enjin yg sama kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 04:20 PM | Show all posts
Layan Gambo.


Kawasaki Versys











Kawasaki ER6N






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2011 01:22 AM | Show all posts
tu photo versys zaman bila daa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2011 03:15 AM | Show all posts
aku tngh usyar moto yg ber CC agak beso tapi pentingkan keselesaan untuk menunggang. bukan nak l ...
winamp05 Post at 14-1-2011 11:52



   ni la alasan utama pasaipa aku ambik zx2r dulu.. konon2 nak bwk 120-140kmj pun cukup la.. bukan nak laju2...
bila dah pakai.. setahun lepas tu..zx11 terus keluar.. ha hambik kau..  ( ni melalui pengalaman aku yg tak seberapa ni la )
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2011 11:02 AM | Show all posts
ni la alasan utama pasaipa aku ambik zx2r dulu.. konon2 nak bwk 120-140kmj pun cukup la.. b ...
Alt-F4 Post at 15-1-2011 03:15



    dia pun nak rasa juga pengalaman tu bro..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 08:54 AM | Show all posts




hehe..nie versys versi baru sket...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 08:41 AM GMT+8 , Processed in 0.065442 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list