CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
 Author| Post time 27-11-2010 04:39 PM | Show all posts
akhirnnya..setelah mengkaji segala pandangan2 otai disini..aku membuat keputusan membeli gak er6n ni..phew..masyuk beb..terbaek laa..



Thanks All
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2010 09:29 PM | Show all posts
happy riding.. semoga boleh kekal lama... jgn dah pakai 6 bln pastu masuk mudah sudah la.. hehe..

congrate bro..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 08:28 AM | Show all posts
wah, best topic ni...

sapa kata 4-stroke Kawa tak bagus? aku pakai motor Kawa (bukan ER6n) selama 9 bulan, mileage sampai 30,000km... bagus apa 4-stroke Kawa ni.. no problem at all dgn engine dia..

anyway, ER6n ni motor starter... ramai yg beli sebab baru nak masuk alam sbk..  pastu harga dia pun rendah sbb CKD.. so ramai yg mampu beli...

so far, Kawasaki Sunrocks tu mmg bagus aftersales service dia... original parts pun senang dpt...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 04:05 PM | Show all posts
wah, best topic ni...

sapa kata 4-stroke Kawa tak bagus? aku pakai motor Kawa (bukan ER6n) selama ...
BSundayB Post at 10-12-2010 08:28


moto baru takmo citer ke...?? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 05:15 PM | Show all posts
Post Last Edit by BSundayB at 10-12-2010 17:17
moto baru takmo citer ke...?? hehehe
ryo_takahashi1 Post at 10-12-2010 16:05


Jeng jeng jeng!!!

Terbaik dari Ladang Germany tu hah!!!


www.globe-rider.blogspot.com

www.globe-rider.blogspot.com

www.globe-rider.blogspot.com



Mod, sorry off topic..

www.globe-rider.blogspot.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 12:00 AM | Show all posts
bila la aku boleh ride mcm ni.. kena tunggu anak2 dah besaq la cerita dia..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-12-2010 12:07 AM | Show all posts
z1000 ni tak boleh lari.. boleh bwk dlm 160-180kmj je.. pastu goyang kepala.. goyang goyang.. goyang kepala goyang goyang..

so sapa2 nak angkat zthou ni.. pickup.. mmg powerfull.. tp dlm highway.. ngan kerbau buruk aku pun susah nak folo.. hehehe


ni pengalaman ride dlm highway kelmarin..


aku menten bwk slow je.. dlm 160-180kmj je.. tp kadang2 time nak main throttle.. cecah gak 200-220kmj.. nampak member aku sayup2 je makin ke belakang.. aku ingat dia takmau layan.. rupa2nya bila dah berenti baru dia cerita.. 180kmj dah ketaq kepala dah.. time aku throttling tu.. mmg dia takleh ligan dah.. sebab angin kuat sangat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 08:10 PM | Show all posts
z1000 ni tak boleh lari.. boleh bwk dlm 160-180kmj je.. pastu goyang kepala.. goyang goyang.. goyang ...
Alt-F4 Post at 13-12-2010 00:07



    jatuh merudum la harga Z lepas nie...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2010 08:51 PM | Show all posts
tak jugak.. sesetengah org beli model z ni sebab seksi... walaupun takleh laju.. tapi hot..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 11:34 PM | Show all posts
jatuh merudum la harga Z lepas nie...
biscuit_merie Post at 13-12-2010 20:10


erkk.. 'Z-thou' dicipta bukan utk kelajuan maksimum seperti motor2 supersport yg lain... dah nama pun naked... mana boleh lelaju... nak kena tunjuk kat orang body dia maaaaaaaaa...


sbb tu kalau nk beli motor kena tahu tujuan.. bukan main beli jerrr...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 08:47 PM | Show all posts
betoi tu.. tp bentuk zthou ni mmg ngancam la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 02:56 PM | Show all posts
z1000 ni tak boleh lari.. boleh bwk dlm 160-180kmj je.. pastu goyang kepala.. goyang goyang.. goyang ...
Alt-F4 Post at 13-12-2010 00:07



    tak kn speed trap ke bw laju2 kat highway ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:32 PM | Show all posts
setakat aku skang ni  tak kena lagi la.. tp mmg ada member2 kena dah..

ala.. kalo dah kena.. bayar je la.. adat la tu dpt tiket kalo naik superbike.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 01:39 PM | Show all posts
kapla pusing pasang damper takleh kurangkan ke? eh kepala mana satu ni ye? hahahah
tapi naked memang payah la. sesapa yg beli naked tapi berhajat nak cecah 200km/h tu bagitau dia dah salah beli motor. hahahha (pendapat aku la)

btw off-tppic, kemarin tambah lagi 2 org kawan aku lesen B.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 09:02 PM | Show all posts
setakat aku skang ni  tak kena lagi la.. tp mmg ada member2 kena dah..

ala.. kalo dah kena.. baya ...
Alt-F4 Post at 15-12-2010 17:32



    oic......mmg cool kan dpt bw sbk.........

aku ni bila lg ntah dpt merasa......asik xde duit lebey je....huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 11:10 PM | Show all posts
kapla pusing pasang damper takleh kurangkan ke? eh kepala mana satu ni ye? hahahah
tapi naked meman ...
RizalRE Post at 16-12-2010 13:39


lesen B Full....saya dalam proses (cuak kat laluan titi... )
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-12-2010 01:22 AM | Show all posts
lesen B Full....saya dalam proses (cuak kat laluan titi... )
biscuit_merie Post at 16-12-2010 23:10



   haha.. semacam la ngan aku ni.. cuak kat titi.. smpai ke sudah aku dok L lagi..
dlm highway  bwk mcm 10 tahun pengalaman.. bila dok atas test atas titi.. keluar abeh peluh jantan..

tensen betoi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:56 AM | Show all posts
hahaha aku kantoi titi first time dulu. kene tunggguuuuu baru bole amik test lagi. seksa gak la. kureng tak sampai 1 saat nak lepas. paiseh!
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 12:58 PM | Show all posts
lesen B Full....saya dalam proses (cuak kat laluan titi... )
biscuit_merie Post at 16-12-2010 23:10


titi tu tak le susah mana kalo tahu caranya.... lepas kuar dari bulatan angka lapan tu... maintain gear 2.. pulas throttle bagi laju sikit naik titi tu... seblom sampai separuh titi lepaskan throttle tu... cuma kawal badan dan motor jer.... dalam jarak 1 kaki nak turun titi, layan brake tangan plak.. kalau boleh jangan guna brake kaki sbb dia akan mengganggu imbangan badan.. dan jangan cepat sangat tarik brake tu... brake sampai moto tu mcm dah takmo jalan.. agak2 nak jatuh terus pulas throttle sikit utk turun dari titi...  alhamdulillah beberapa kali aku try buat cenggitu semua lepas... tapi setakat 7~8 saat je la... tak kisah le kan.. janji pass...


gud luck utk biscuit_merie, alt-F4 & RizalRE...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 03:11 PM | Show all posts
oo.. aku selalu atas titi.. main clutch ngan throttle sikit2.. sambil2 imbang..

mcm susah je.. lg pun titi tmpat aku ni test yg pertama sekali.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 10:03 AM GMT+8 , Processed in 0.400424 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list