CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
Post time 12-11-2010 01:27 AM | Show all posts
Reply 33# Alt-F4


satu lagi nak bg tau value kawasaki ni terpulang pada rupabentuknye . klu dah moto mengarut mcm robot sape yg nk pakai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2010 01:28 AM | Show all posts
Reply 31# BorderManager


r6 ?? baik angkat hayabusa jee
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 12:27 AM | Show all posts
Reply  dune1989

sy xde bukti yg kukuh tp sy sume pesan jgn beli je la . kite boleh tgok kebanyakan kawasaki ni jual 2nd hand sebab ape ?
itulah "X-Factor" yg kite tak tau.
tp kawasaki jenis tu mmg beli mahal & jual murah.
cube tanye dulu pada mana2 owner dia.
tp saye boleh sajeskan lain2 motosikal.
buat mase ni kawasaki yg terbaik cume RR150 tu. (2lejang)
klu nk yg 4lejang jugak ade tp sgtlah rare kerana moto lama.
ianya adalah GPZ750 @ GPZ 1000 .
boleh search utk tgok pic die .
m0g Post at 8-11-2010 14:39




saya ni baru nak blaja pasal moto.. mmg tahap beginner habis la... abg citer la lagi pasal apa moto kawasaki ni hampeh tahap cipan kena goreng... nak gak blaja dari otai2 mcm abg ni....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 03:35 AM | Show all posts
hehe.. terbaik superkip tu.. jangan main2 ryo.. kalo takat zx6r ang ngan eleben aku.. mmg kena tinggai bertiang2 ngan superkip ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 08:55 AM | Show all posts
motor nie ok jerkk...aku pakai...

setakat nie aku bawak tak laju...dioerg bawak laju giller...180,190..(laju dah tuhh pada aku)..
biler konvoi biler takleh nak follow superbike...mulalah rasa gatal nak upgrade...

setakat nie yg jual2 kat mudah,ramai dari geng member2 aku..ada dah upgrade z1000, zx6, r6 n mcm2 lahhh...tak puas dgn kelajuan er6.

n utk aku yg slalu cruise 140 sahaja..tarak hallahhh...motor dah setaun setengah mileage baru 9000km...hahaha....tapi kalau kene gaya harga versys2010 yg lampu baru tuhh...mmg tergugat gak lah mau tukar motor...tp tak leh panggil upgrade coz cc sama, HP makin rendahh..just mau keselesaan cruising dgn windshield tinggi sket n sajak sket letak box kat tepi


http://www.youtube.com/watch?v=-JRPv4-lLlg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 09:01 AM | Show all posts
budak2 kips mmg slalu "usik" er6 coz dierog pon bleh cecah 180....hehehe...

masa teman member gi NAZA PJ last 2weeks...sajer tgk er6 biru taun2009 jual rm29k...salesman cakap "er6 tak laju bangg...kips pon bleh potong"

maka betullahh cakap org ...er6 tak laju...hehehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-11-2010 09:28 AM | Show all posts
Reply 43# ryo_takahashi1


   hehe  . saye pun lesen masih L lagi .
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 09:34 AM | Show all posts
Reply  ryo_takahashi1


   hehe  . saye pun lesen masih L lagi .
m0g Post at 15-11-2010 09:28


tak kisah kalau kita takde lesen sekalipun... sekadar berkongsi ilmu & pendapat...
cuma kalau boleh biarlah pendapat tu dari pengalaman sendiri, bukan dari dengar cakap2 orang yg kita sendiri tak pasti kesahihannya...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-11-2010 09:36 AM | Show all posts
Reply 48# ryo_takahashi1


   maaf la jike saudari ini pemilik moto yg dibincangkan
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 09:43 AM | Show all posts
Reply  ryo_takahashi1


   maaf la jike saudari ini pemilik moto yg dibincangkan
m0g Post at 15-11-2010 09:36


ehh.. takde la bang... saya ni mana mampu nk beli er6n ni... pakai kapcai buatan malaysia ajer...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 11:09 AM | Show all posts
saudari? hmm... mcm tak caya la plak. hahahah
masuk spital pasal slipped disk ke pasal apa ye?

so pendek kata, kalau nak beli kawa  dan bawak laju, beli je KIPS. tayar pun tak mahal kalau nak belasah hari2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 11:52 AM | Show all posts
kips n memenag leh laju.. dulu masa motor baru beli.. leh lari 230km/j.. zzr250 zxr250 leh kena tinggal la........but bila eksiden... faring pecah nak lari 180 pun dah goyang sebab takde faring & visor........so aerodynamic tu penting kalau nak bawak laju2....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 04:04 PM | Show all posts
dah masuk pasal motor kips plak dah..huhu...

err...motor kips ni..meter dia ngn ninja250r pun lari 20-30km/j....

kalau dgn er6n/f...taktau laa....memang betul2 bole potong sayur ke??huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2010 12:34 PM | Show all posts
Letih tak kalau bawak ER6N ni ? kena tunduk ke atau macam pegang moto biasa tu je ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2010 01:34 AM | Show all posts
Letih tak kalau bawak ER6N ni ? kena tunduk ke atau macam pegang moto biasa tu je ?
winamp05 Post at 16-11-2010 12:34



   er6 ni kategori naked.. bukan supersport.. atau sport touring.. so paham2 la maksud naked atau bogel tu camna.. ia dicipta bukan utk kelajuan. ia utk keselesaan.. maksud aku riding position tu la..
bab superkip yg boleh cecah 180kmj ni aku agak skeptical sikit la.. kalo meter superkip mmg boleh read 180kmj.. kalo nak dikatakan 180kmj kelajuan sebenar.. aku rasa byk perbezaan...

pengalaman aku pakai zxr250.. boleh cecah 160kmj.. ( kelajuan sebenar ) mungkin meter read 180-190kmj.. tu pun aku dah rasa ringan.. dan skang ni aku dah merasa betul2 kelajuan 180kmj.. mmg kelajuan sebenar.. mmg laju seh.. aku tak rasa superkips boleh smpai kelajuan tu..

kalo boleh smpai.. aku percaya superkip wheeli sepanjang jalan..

tu pendapat aku la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2010 07:26 AM | Show all posts
dah masuk pasal motor kips plak dah..huhu...

err...motor kips ni..meter dia ngn ninja250r pun lar ...

kalau dgn er6n/f...taktau laa....memang betul2 bole potong sayur ke??huhu
kacanghantu Post at 15-11-2010 04:04 PM


aku tak rs mcm potong sayr...mcm potong bawang kot....agak sukar dan sampai kuar air mata la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2010 11:43 PM | Show all posts
Reply 56# medangmru

setuju. moto naked kalau bawa laju time ujan... alahai macam kene tembak je badan. perit gak la. so pakai la body armour kat depan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 04:41 AM | Show all posts
Reply  medangmru

setuju. moto naked kalau bawa laju time ujan... alahai macam kene tembak je bad ...
RizalRE Post at 17-11-2010 11:43 PM


motor bogel sangat seksi..
meh teman belanje Z1000:-

























perghh..berdarah beb tengok motor nih..
teman ada jumpe kat ani sup utara damansara perdana dulu..
perghh... sambil makan sup sambil tengok motor even ade awek cun kat sebelah..
cutiing ekzos dia yg dua tuh perghhh...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 09:27 AM | Show all posts
Reply 58# dune1989


   blom cukup seksi tu dun.... ni lagi seksi...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 09:29 AM | Show all posts
Reply  dune1989


   blom cukup seksi tu dun.... ni lagi seksi...
ryo_takahashi1 Post at 26-11-2010 09:27 AM


perghhhh...berdarah hidung sbk sekarang nih..{:3_84:}
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 08:44 AM GMT+8 , Processed in 0.058276 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list