CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
Post time 14-1-2013 03:34 PM | Show all posts
mikey.zid posted on 14-1-2013 03:20 PM
belom ..... quotation suma sudah amik...

tunggu nak pi bank apply loan saja....

yes bro.. bagus tu.. pelan2 kayuh.. setuju cara bro..
beli motor besar ni kena banyak2 research.. ambil kisah dari A - Z...
takmau beli pastu nyesal.. nanti dah dapat sila tepek sini ye gambar..

sorry to say, aku nk resign sebentar main motor ni hehe.. nk fokus dekat kahwin dan clear hutang..
dah setel tu semua baru menabung utk motor besau balik hehe

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-1-2013 08:51 PM | Show all posts


cam kurenggg je XJ6 tuh .....

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2013 11:00 AM | Show all posts
mikey.zid posted on 23-1-2013 08:51 PM
cam kurenggg je XJ6 tuh .....

dah tengok design XJ6 tu, kureng sikit la.. prefer lagi aku XJ6 semifairing tu..

tak paham aku, kenapa performance enjin XJ6 kureng dengan ER6..
hadehhh.. motor 4 daput tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2013 10:34 PM | Show all posts
dune1989 posted on 25-1-2013 11:00 AM
dah tengok design XJ6 tu, kureng sikit la.. prefer lagi aku XJ6 semifairing tu..

tak paham aku ...


XJ6 40K OTR

ER6 35K OTR ...

bg org lain mungkin beza 5K tuh tak banyak...tp bg aku banyak tuh.... bleh beli helmet...jacket...glove...kasut...protector...silap2 leo vinci pun bleh dpt sekali....hahah....

maintenance ... ER6 murah...sbb 2inline....

laju....tak yah cerita lah bab laju....nak laju tara mana sangat pun kan kalu nak buat ulang-alik pergi kerja....

sekali sekala ja nak ride ...tuh pun bukan nak berlumba....

design chasis pun... pada mata aku yg cemey nih...aku rasa ER6 ada indentity....

dari twin tube chasis...turun ke monoshock belah kanan (ke kiri eh..)...dan bersambung ke arm belakang...ada design...

so ...lepaih aku timbang tara semua...aku rasa aku akan amik ER6 .....

lain org lain citarasa ... ini citarasa aku la kot....dak....hehe....ER6



Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 08:54 PM | Show all posts
ok.. selamat menunggang.. join group ferno.. dapat info dari sana.. utk 1bulan hingga 1 tahun pertama.. pelan2 kayuh... bagi serasi ..... lepas tu blh rempit pelan2x..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2013 09:37 AM | Show all posts
nk tanye..ngape brader2 er6 mempunyai simptom2 riak pabila menunggang er6?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-12-2013 10:10 PM | Show all posts
mikey.zid posted on 25-1-2013 10:34 PM
XJ6 40K OTR

ER6 35K OTR ...

As-salam bro..
dah beli ke blom er6? Sy pun baru berangan nk amik sbk...tp dlm dilema samada er6f ataupun xj6 diversion. Sy ni jenis rendah...bimbang kaki sampai ke tidak jejak tanah... Kalau tgk spec er6f ketinggian seat 805mm, xj6 diversion 785mm...rendah sikit. Tp sy berkenan design er6f berbanding xj6 mcm old fashion..tp 4 cylinder lak...sedap tu.

tgk comparison yg bro attach tu apsal performance xj6 takleh lawan er6 ek? Pelik gak...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 05:02 PM | Show all posts
viper_2803 posted on 25-12-2013 10:10 PM
As-salam bro..
dah beli ke blom er6? Sy pun baru berangan nk amik sbk...tp dlm dilema samada er6f ...

memo dari Kawasaki H.Q ada kenaikan harga sebanyak RM250.00 untuk 3 model keluaran Kawasaki Malaysia.

1. Kawasaki ER6N - RM35,039.00 (RM34,789.00)
2. Kawasaki ER6F - RM37,939.00 (RM37,689.00)
3. Kawasaki Versys - RM38,939.00 (RM38,689.00)

Harga dalam kurungan harga lama....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-1-2014 09:29 AM | Show all posts
mikey.zid posted on 11-10-2012 11:57 AM
sedikit update....

Al-Rajhi bank ada loan untuk superbike....

cer kongsi email tu ;)
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 01:54 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 8-1-2014 05:02 PM
memo dari Kawasaki H.Q ada kenaikan harga sebanyak RM250.00 untuk 3 model keluaran Kawasaki Malays ...

ye betol....rega moto aku aritu jd 40k cmpur tolak darab bahagi insurans roadtax segala...

opsss....resia bocor dahhhh


Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 01:55 PM | Show all posts
saGOO_Return posted on 23-1-2014 01:54 PM
ye betol....rega moto aku aritu jd 40k cmpur tolak darab bahagi insurans roadtax segala...

opss ...

ehh... encik sagoo.. aku baru prasan ko dah buat nick baru... apa jadik sepeninggalan aku dari tanah malaya ni...

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 01:59 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 27-1-2014 01:55 PM
ehh... encik sagoo.. aku baru prasan ko dah buat nick baru... apa jadik sepeninggalan aku dari tan ...

ni nick spare bro...nick lama kene penjara akibat kebiadapan terhadap PBT


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 04:56 PM | Show all posts
fuh..best la topik ni...wa rasa mcm nak angkat je er6..ha.ha..

walopun bajet wa cuma honda future...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 04:56 PM | Show all posts
versys tak best ke?

tp wa rasa r6 lagi cun dr versys
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 07:42 PM | Show all posts
saGOO_Return posted on 27-1-2014 01:59 PM
ni nick spare bro...nick lama kene penjara akibat kebiadapan terhadap PBT

tu la pangai tak semenggah nih,,,

PBT mana nih...kajangf ka?? MPKj
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 09:43 PM | Show all posts
medangmru posted on 5-2-2014 07:42 PM
tu la pangai tak semenggah nih,,,

PBT mana nih...kajangf ka?? MPKj

Pbt bod LE wakakakakaa..yop.teman rase ade kemungkinan ade posting yg d lenyapkan utk menyelamatkann deme2....
yop, mntk tlg tgk2kn thred teman bg td...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2014 09:30 AM | Show all posts
salimrock posted on 5-2-2014 04:56 PM
versys tak best ke?

tp wa rasa r6 lagi cun dr versys

versys ni kalo org tinggi mmg kena kalo pakai..
kalo rasa rendah tu baik amik er6...mmg sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 08:46 AM | Show all posts
salimrock posted on 5-2-2014 04:56 PM
versys tak best ke?

tp wa rasa r6 lagi cun dr versys

lain kategori lah bang...  yg sport semua ranggi2.. .DP kena tinggi2...

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 08:48 AM | Show all posts
saGOO_Return posted on 5-2-2014 09:43 PM
Pbt bod LE wakakakakaa..yop.teman rase ade kemungkinan ade posting yg d lenyapkan utk menyelamatka ...

thread takkan dilenyapkan bang sagoo...
kalo dilenyapkan juga.. semua kredit posting akan lenyap juga...

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 09:18 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 7-2-2014 08:48 AM
thread takkan dilenyapkan bang sagoo...
kalo dilenyapkan juga.. semua kredit posting akan lenyap ...

smod ngn mod xbole pakai,,,..buang mase je aku report..
nasib la porem ni bukan bapak aku punye...kalo x..da lame aku lenyapkan org2 yg kutuk aku tu dgn 2 belah tgn aku ni sendiri..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 04:52 AM GMT+8 , Processed in 0.228566 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list