CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangveron

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
Post time 4-10-2012 03:18 PM | Show all posts
mikey.zid posted on 4-10-2012 03:07 PM
haha

itu lah pasal ....

hahaha, ko buat test dekat mana?

berapa buat lesen B full ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2012 03:23 PM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2012 03:18 PM
hahaha, ko buat test dekat mana?

berapa buat lesen B full ni?


sy amik di shah alam,

sbb duk dekat2 sini saja...

dah ada lesen krete...

tambah B full...

kene amik L then belajau 9jam

amik test JPJ semua...bagai...

RM550.

agak murah la....tp kene layan moto virago nak runtuh tuh la....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2012 03:32 PM | Show all posts
mikey.zid posted on 4-10-2012 03:23 PM
sy amik di shah alam,

sbb duk dekat2 sini saja...

wah murah tu weh, kat mana tu ye? aku dok rawang ni, kot2 ok leh pi situ je la,
tp lesen L aku dah mati.. ades.. tp mungkin next year aku ambil, this year nk slowly refurbish blk motor..
aku nk tgk tmpt lama aku berapa offer dia dkt gombak, rasa mcm pakai virago je huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2012 04:03 PM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2012 03:32 PM
wah murah tu weh, kat mana tu ye? aku dok rawang ni, kot2 ok leh pi situ je la,
tp lesen L aku da ...

Dune..... check ur pm...

u have been pmed....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2012 04:23 PM | Show all posts
Aku ada test bawa motor ni kawan punya memang tak best mula cuak jugak nk pulas...tgk2 takdk apa yg nk ditakutkan... tak liar sgt mcm aku bawa kawan aku yg lagi 1 Z750.... itu ada rasa takutnya sebab rpm rendah tp nk belah saja....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2012 05:19 PM | Show all posts
sesasaku posted on 4-10-2012 04:23 PM
Aku ada test bawa motor ni kawan punya memang tak best mula cuak jugak nk pulas...tgk2 takdk apa yg  ...

ye ke...

aku tak berani la plak nak try moto2 besor nih....

tp aku dah cuba try test uji duduk ataih moto er6n ni la...

ok la...kaki cecah 2-2 belah...tp jengket skitttt je...

kalu lagi besar dari er6 nih...aku tak berani la ....

aku bukan speedster sgt pun...

nak buat pi n balik keja ja...

nak layan jem kat KL nih...huh letih...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-10-2012 06:01 PM | Show all posts
sesasaku posted on 4-10-2012 04:23 PM
Aku ada test bawa motor ni kawan punya memang tak best mula cuak jugak nk pulas...tgk2 takdk apa yg  ...

ermm, motor 4inline mmg syok bro, takleh celen 2inline,
tapi kita kena tgk la the purpose beli motor, kemampuan nak jaga,
kalau poket ok, mampu handle 4inline, go on aje.. tp kalau baru nak menapak,
elok la beli 2inline dulu.. slow2.. jangan gopoh..

aku teringat satu kisah ex-bos aku dulu,
sepupu dia beli zx-6r terus, before this dia takde pengalaman ride motor besar,
layan punya layan sampai satu ketika dia tergolek dari motor sbb overshoot masa selekoh,
terus trauma dan jual motor..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2012 09:21 AM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2012 06:01 PM
ermm, motor 4inline mmg syok bro, takleh celen 2inline,
tapi kita kena tgk la the purpose beli mo ...

akan ku tunggangi dengan penuh rasa tanggungjawab ...

supaya tidak menempuhi pengalaman yang sama.....

amin.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2012 08:53 PM | Show all posts
medangmru posted on 11-11-2010 11:34 AM
kalau x silap aku.....Kawa pernah kuarkan satu model Kapchai...K1 ...

jgn lupa kakak dia Kawasaki Honey (Max)...



i ride... i like..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2012 10:06 PM | Show all posts
okeh...okeh...
back to the main point....

ok lah ...kira confirm lah....gua tangkap sebijik mutu kawasaki er6n nih....

seterus nyaaa...........jeng jeng...jeng....

di sekitar lembah klang nih....

ada kedai motor yg otai2 recommend tak?

ada sy baca...kata jangan pi kedai kaparmotor....sbb kedai ni banyak bg janji palsu....ckp tak serupa bikin la nih....

so untuk mengelak kan seorang bakal rider yg baru mengalami pengalaman yg pahit....

maka mohon otai2 bg pandangan skit...kedai moto mana yg patut sy pi untuk menangkap seekor kawasaki er6n ini...

time kasih....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2012 02:01 AM | Show all posts
err, tak minat aprilia shaver atau duc monster? gempak beb..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2012 09:17 AM | Show all posts
itu senang bin mudah je berr... asal rajin je. aku cadangkan ko jalan2 serbei kedai wan bai wan. windows shopping dlu. serbei rege, dwn peimen, % ikut thn, free gift bla bla. bawak buku nota utk catit, klu ada i-pek & seangkatan dgnya lg bagus, jgn lupa tapau air sirap, tekak kering je sedut! sedut je , kering la tekak tuh! slmt menserbei.


i ride... i like.. Last edited by TayarBeskal on 7-10-2012 09:19 AM

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 12:10 AM | Show all posts
laxxier posted on 7-10-2012 02:01 AM
err, tak minat aprilia shaver atau duc monster? gempak beb..


bukan tk minat ......

tapi tak mampu kot....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 12:11 AM | Show all posts
TayarBeskal posted on 7-10-2012 09:17 AM
itu senang bin mudah je berr... asal rajin je. aku cadangkan ko jalan2 serbei kedai wan bai wan. win ...


kedai tuh nama wan bai wan?

hurmmm....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 09:35 AM | Show all posts
mikey.zid posted on 6-10-2012 10:06 PM
okeh...okeh...
back to the main point....

bro, kalau teman senang nnt teman usha welly rawang,
kalau ada ready stock aku maklum pada komer,
tapi kalau nak pi Welly Klang pun ok gak,
tapi beli hat yg baru ok la, kalau nk belah Welly Klang,
leh la naik dgn aku kita pi usha next month..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 09:41 AM | Show all posts
laxxier posted on 7-10-2012 02:01 AM
err, tak minat aprilia shaver atau duc monster? gempak beb..

motor konti ni tak tau nak cakap,
khuatir parts dia mahal jer,
best mmg best, tapi best masa ride tak guna gak kalau nk menten pening kepala...

masa motor aku breakdown dulu,
tokey motor yg tunda motor aku dia cite kat aku,
motor2 konti especially ducati mmg tinggi mentenen,
ada satu model ducati enjin dia pakai timing belt bukan timing chain,
every 20k km kena tukar..
susah la mcm tu interval dia pendek sgt..
timing chain kawasaki pun paling koman 80k KM..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2012 10:15 AM | Show all posts
dune1989 posted on 8-10-2012 09:35 AM
bro, kalau teman senang nnt teman usha welly rawang,
kalau ada ready stock aku maklum pada komer, ...

welly rawang ....

atau welly klang eh....

hurmmm hurmmm okeh...okeh....bleh jgak ...

semalam sy pi berjaya mega motor kat kapar nun...jauh jgak la nak sampai....

sekali tutup daaaa....

weekend je bleh pung....weekdays koje....

nextweek last training kat driving skull !!! wuhuuu....pastu register test JPJ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 12:10 PM | Show all posts
mikey.zid posted on 8-10-2012 10:15 AM
welly rawang ....

atau welly klang eh....

dua2 ada cawangan hehe... rawang ada klang pun ada hehe...

orait bro, buat elok2 hehe.. nnt leh la gather2 ngeteh dkt sini.. pasni brtambah la big bikes dkt forum cari ni hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 02:46 PM | Show all posts
takde org lain dah ke nak tangkap er6n nih lagi?

sy sorang jek?

ke sy lambat....org lain sume dah tangkap....sy baru nak tangkap....

hummmm....hummmm
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 04:06 PM | Show all posts
awak dah amik sebijik.. nak crita tak reti sgt sebb baru je pakai...nak tanya apa2 silakan...kalau nak harap awak nyelak page blakang2 tu, makan bulan le baru abis baca...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 10:29 AM GMT+8 , Processed in 0.099776 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list