CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 81798|Reply: 301

Kawasaki ER6N 650cc value

[Copy link]
Post time 5-11-2010 04:14 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Sebulan dua ni aku dok riki dlm mudah..sbm..carik org yg nak jual Kawa ER6N 650 ni..hasil carian aku ni..aku pelik..apsal ramai yg nak jual moto ni..aku pelik gak..pakai baru setahun dua..dah nak juai..alasan standard..nak upgrade katanya..so..aku nak tanya gak otai2 sini..mmg tak best ke er6n ni..nak dgr pandangan2 org2 sini plak..
Tq
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2010 08:35 AM | Show all posts
entah la...tp aku speku camni ...

Senario  Sebelum beli

"....cc besar.....600CC lebih....bentuk boleh tahan lawa....harga plak sedang2 ...tak mahal tak murah....kalau cc dah sebesar ni....senang je boleh dapat kelajuan macam R6...aku bc dan tgk kat utube motor R6 ni boleh cecah 280km.j....huhuhuhuh...baik aku sambar....( dlm hati berkata lagi....Bodoh betul lah yg beli R6 dan SBk 600cc yg lain sampai RM60-80K...yg ni leh dapat dlm RM30++K jer..."

Senario  sebenar lepas beli

"...Haram betul lah....pesal motoir ni tak boleh pergi???....nak henjut samapi 200km/j pun mcm tercirit je muto ni....kata 600cc.......dengan RX-Z pun aku takleh lawan...siap tinggal 4 tiang lagi...dahlah bunyik ekzos slow nak mampus.....nak tkr makan riban2 plak...tak guna tkr kalau lari setakat 180km/j jer....plak tu ramai plak aku nengok pompuan bawak muto ni....Adesss.....kene jual lah nampaknya..."

Senario yg mungkin berlaku akibat tak riki dulu muto ni....tak tanya kawan....mintak pendapat...

Ini pandangan aku je la.....pendapat org lain aku enggak tahu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2010 08:36 AM | Show all posts
Post Last Edit by medangmru at 6-11-2010 15:23

hapgrade tu sebagai alasan skema je bg mana2 yg nak jual muto..

mcm aku la kot....nak Jual LC nak hapgrade ke Busa..miahahahahah.................x gitu Alt..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2010 07:04 PM | Show all posts
Starter bike memang camtu status dia.. orang beli moto starter bike sebab nak belajar bawak moto besar, dah dapat skill riding moto besar sikit, ada rezeki, upgrade..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2010 01:30 AM | Show all posts
terbaek Tuan Mod...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2010 02:34 PM | Show all posts
alasan upgrade OK lagi....alasan downgrade tu aku payah nak terima tu...rarely use..
antara alasan lain yg aku pernah baca...
1) mak suruh jual sebab bahaya...
2) sambung blajar luar negeri...
3) nak pakai keta plak..
4) garage dah penuh..
5) nak pakai chopper lak...
dan paling biasa...need urgent cash...:re:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-11-2010 11:23 PM | Show all posts
ER6N ada kat NAZA. Rega dah murah...cepat b4 abis...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 01:48 AM | Show all posts
aku dapat ninja pon kira hokey dah nih..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2010 07:50 AM | Show all posts
er6n ni takleh blah pasai position riding dia halang angin.. kena tunduk sikit baru okey.. lagi pun 650 2 silinder maaa.. mana ada feel...

naik superbike ni mmg kena ada feel.. kalo bunyi pun potong stim.. aiya.. talak syok naik woo..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 07:50 AM | Show all posts
hapgrade tu sebagai alasan skema je bg mana2 yg nak jual muto..

mcm aku la kot....nak Jual L ...
medangmru Post at 6-11-2010 08:36



   muleh2.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 09:09 AM | Show all posts
bunyi tak best...........
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 11:07 AM | Show all posts
pesanan den . jangan beli kawasaki 4 lejang . sumpah tak bagus . ade cerita disebaliknye
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 12:37 PM | Show all posts
pesanan den . jangan beli kawasaki 4 lejang . sumpah tak bagus . ade cerita disebaliknye
m0g Post at 8-11-2010 11:07 AM


so, ceritakan lah..
no story, no prove, so how we want to accept your point my friend?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 12:38 PM | Show all posts
bunyi tak best...........
jofizo Post at 8-11-2010 09:09 AM


bunyi tak ngancam..
best lagi 4 silinder punye..
macam ribut wehhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 02:39 PM | Show all posts
Reply 13# dune1989

sy xde bukti yg kukuh tp sy sume pesan jgn beli je la . kite boleh tgok kebanyakan kawasaki ni jual 2nd hand sebab ape ?
itulah "X-Factor" yg kite tak tau.
tp kawasaki jenis tu mmg beli mahal & jual murah.
cube tanye dulu pada mana2 owner dia.
tp saye boleh sajeskan lain2 motosikal.
buat mase ni kawasaki yg terbaik cume RR150 tu. (2lejang)
klu nk yg 4lejang jugak ade tp sgtlah rare kerana moto lama.
ianya adalah GPZ750 @ GPZ 1000 .
boleh search utk tgok pic die .
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 03:01 PM | Show all posts
Reply 15# m0g

sambung cerita lagi...tak cukup point plak ko punya hujah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2010 03:03 PM | Show all posts
Reply 16# danedzya


   ape lagi yg kau nk tau ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 03:11 PM | Show all posts
hmm...xde bukti yg kukuh tp boleh sampai bersumpah2 tu...huhu...

cerita la sikit...bukti xkukuh pun xpe...kitaorg nak tahu gak...bole buat panduan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 05:13 PM | Show all posts
Reply 15# m0g

lamo betul moto tu. den gilo kayuh basikal bmx moto tu dah ado dah.
rasanya kawa murah compre ygmaha & hodna dalam segment yg sama.
utk beginner ok la. blajar sepak terajang. kalau agak2 gagah up lain brand lain cc.
kalau tak, jual jo.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 06:02 PM | Show all posts
Reply  dune1989

sy xde bukti yg kukuh tp sy sume pesan jgn beli je la . kite boleh tgok kebanyak ...
m0g Post at 8-11-2010 02:39 PM


i see,

as i know la why banyak orang jual balek dekat mudah motor kawasaki nih because kat Malaysia ini ramai memakai brand Kawasaki,
same goes to kereta wira, kenapa kereta wira berlambak sekarang dan price dia murah even dari 2000 punya year,
sebab lambakan kereta wira, and phenomenon ini berlaku pada motor kawasaki. ramai orang beli dan pakai, soon they al wear and tear, and then ramai nak jual commonly nak upgrade atau nak merasa new bike. for the past punya history about this big bikes saya maybe tak berapa tahu, but logically phenomenon ini sama aje apa yang saya lihat. as a conclusion I made, without any research but roughly la saya understand, ramai orang beli motor kawasaki compare to other brand.

kalau benar motor kawasaki ini tak elok,
boleh justify kenapa dan pernah memiliki salah satu darinya?
kita berkongsi dan boleh kami nak tahu kenapa kamu concludekan yang motor kawasaki in tak elok?

Saya pernah kenal beberapa orang yang menunggang motor besar, one of them my share partner tempat kerja saya. Dia pernah merasa ZZR 600 and ZZR1100. Pengalaman dia dengan motor kawasaki jarang yang tidak baik. semuanya bagus even dia sendiri syorkan motor ini. tapi mana ada duit banyak nak beli yang besar terus huhu.. komen dia pasal motor kawasaki "enjin lasak" dan "takde masalah nak pakai lama".. kalau lepak board mbc pun ramai lagi komuniti yang gunakan zzr 250.. rata-rata berpuas hati..

errr..ape la haku bebel nih.. the main poin is kenapa tak elok? x-factor dia kenapa?
tak best la cite tanpa isi2 yang munasabah.. kalau logik dan masuk akal ok la gak bro...

no offence ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.082072 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list