CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Tujuh beranak semua jadi doktor

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 27-11-2022 01:18 PM
macam famili kat kampung nenek aku lah, bapak kaki penyamun dan penagih, anak dia semua pun berjaya  ...

kt kampung aku lain pulok citernya....ayah,mak,ank lelaki kaki penyamun....sian ank pompuan...selalu tak nak balik kampung...malu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 02:16 PM | Show all posts
Aikiko replied at 27-11-2022 02:10 PM
Yang bongsu bukan setakat dr.malah lawyer jgak
Dah nikah blum tu??

memang possible ke camtu? jadi doktor dan lawyer?

maknanya dia amik medic 6 tahun lepas tu sambung amik law?
atau double degree?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 27-11-2022 02:16 PM
memang possible ke camtu? jadi doktor dan lawyer?

maknanya dia amik medic 6 tahun lepas tu sambun ...

Sekarang dia prakstis doktor atau lawyer?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 27-11-2022 01:18 PM
macam famili kat kampung nenek aku lah, bapak kaki penyamun dan penagih, anak dia semua pun berjaya  ...

Doktor jugak la tuuuu, cuma tak sempat tauliah je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 03:09 PM | Show all posts
Syabas diucapkan kepada keluarga ini
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 27-11-2022 02:16 PM
memang possible ke camtu? jadi doktor dan lawyer?

maknanya dia amik medic 6 tahun lepas tu sambun ...

Maybe dia sambung Medical Law... Master in Medical Law perhaps...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-11-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by caprut at 27-11-2022 04:13 PM
Parit.Hilton replied at 27-11-2022 02:16 PM
memang possible ke camtu? jadi doktor dan lawyer?

maknanya dia amik medic 6 tahun lepas tu sambun ...


Ijazah doktor. Master in law. Pastu mnta la posting dkt HQ kkm or JKN
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkde yg pelik pon semua anak2 dorang doktor. Sbb mmg ramai pon mcm tu. Kalau ada anak pndai sruh jela amek ijazah kedoktoran. Medik byk cabang kepakaran. Tu aku pelik knp rmai doktor skrg merengek nk tetap. Pndai belajar pndai amek peluang xdpt medik IPTA amek IPTS guna marantk dpt dua2 tu amek medik dkt luar negara.


Tp bila x dpt tetap merengek ckp kerajaan zalim tk kasi tetap
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasat didikan deme
Tahniah macik ucapkan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Siapa kata melayu x pandai? Keluarga ni telah membuktikan dgn lahirnya ramai pakar dlm famili yg sama...asalkan mak pak pandai didik..menjadi je anak tu...jgn asyik mengeluh kat media sosial je
..apa pun x jadi....syabas..blh jemput bg motivational talk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang bongsu tu doktor dan peguam. Rajinnya kau dekkkk ambil double degree ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah!.. mesti terpengaruh dengan kerjaya bapak dia awal2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
this is just to show that when you are successful, senang anak nak ikut ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Org mcm ni nak ada anak ramai atau berbini ramai pun takpe..tp stay bini sorg...fokus kat sorg je sng...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-11-2022 04:16 PM
Yang bongsu tu doktor dan peguam. Rajinnya kau dekkkk ambil double degree ke?

Kak, dia amek degree perubatan lpas tu ameka master in law.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 27-11-2022 12:33 PM
Doktor Ismail kat kpj johor pun anak2 semua doktor jugak.. wife dia pun doktor.. xde pelik sgt pun.  ...

Prof Dr Raja Amin Raja Mokhtar lak anak dia Alicia Amin, supermodel lg
Bapak hensem sungguh laaa pakcik Amin ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo gini layak la parents minta hantaran puluh2 ribu sbb serba serbi sume herlok
Sapa kawen dgn anak2 dia mmg terjamin masa depan spouse memasing sbb ada safety net
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:10 PM | Show all posts
dr wan syazli tu forumers forum ni, pernah jadi mod. ni sekitar kisah 17 tahun yang lalu yea
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 27-11-2022 07:10 PM
dr wan syazli tu forumers forum ni, pernah jadi mod. ni sekitar kisah 17 tahun yang lalu yea

red devil tu k
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:38 PM | Show all posts
Alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 03:58 AM GMT+8 , Processed in 0.348461 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list